Пт, 2024-03-29, 01:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 18 » У Кот-д'Івуарі загинули під ракетним обстрілом десятки прихильників опозиції
10:04
У Кот-д'Івуарі загинули під ракетним обстрілом десятки прихильників опозиції
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Щонайменше 25 людей загинули в Кот-д'Івуарі в результаті ракетного обстрілу передмістя столиці Абіджана, передає Бі-Бі-Сі.

Війська, вірні президентові Лорану Гбагбо, обстріляли один з ринків і будинки, де ймовірно могли перебувати представники опозиції, які вимагають відставки президента Гбагбо. Лоран Гбагбо відмовляється піти з поста президента, хоча на виборах минулого року переміг його суперник Алассан Уаттара. Повідомляється, що ще близько 40 людей поранені в результаті аналогічного обстрілу району Абобо, населеного прихильниками Уаттара, і де проживає він сам.

Ситуація в Кот-д'Івуарі загострилася після президентських виборів, проведених наприкінці минулого року. За даними ООН, з тих пір в зіткненнях між прихильниками Гбагбо і Уаттара, що оспорюють один у одного результати виборів, загинули більше 400 осіб.

Представник ООН в Кот-д'Івуарі висловив своє "обурення з приводу насильства у відношенні до ні в чому не винних людей", і пообіцяв, що винні понесуть покарання. З кінця минулого року з-за постійних перестрілок з Абіджана втекло близько 370 тисяч чоловік.

Представник Алассана Уаттара заявив, що сили, які несуть відповідальність за бої в Абіджані, не перебувають під його командуванням. Прихильників Гбагбо звинувачують у автократії і жорстокості по відношенню до тих, хто підтримує Уаттара.

Вибори минулого року були покликані відновити цілісність країни, яка була практично розділена після того, як повстанці угруповання "Нові сили" захопили північні райони Кот-д'Івуара в 2002 році.

ООН розміщує  в країні 9 тисяч своїх миротворців, які контролюють дотримання угоди по припиненню вогню, вони також допомагали в організації виборів. ООН і Африканський союз визнали законність обрання президентом Алассана Уаттара. Однак Конституційний суд країни анулював результати голосування на півночі країни, утримуваної повстанцями, і оголосив переможцем президента Гбагбо.

За словами миротворців ООН, які працюють в Кот-д'Івуарі, зараз їхніх зусиль не вистачає, щоб убезпечити всіх мирних жителів і утримувати ситуацію під контролем.

Як заявив співробітник "Об'єднаних націй" Хамаду Туре, представництво ООН в Кот-д'Івуарі отримало два бойові вертольоти. Туре висловив надію, що з їхньою допомогою, а також завдяки очікуваному поповненню в рядах миротворців, ситуація в регіоні покращає.

Два вертольоти Мі-24 і 30 військовослужбовців були передислоковані Україною до Кот-д'Івуару зі складу 56-го окремого вертолітного загону українських озброєних сил, що перебуває у складі місії ООН в Ліберії. Закон про направлення миротворців до Кот-д'Івуару раніше, 7 лютого 2011 року, підписав президент Віктор Янукович.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 873 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ