Вт, 2024-04-23, 17:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 18 » У Кракові ховають Леха та Марію Качиньських
19:24
У Кракові ховають Леха та Марію Качиньських
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


В.о. Президента Польщі Броніслав Комаровський закликає до єднання польського і російського народів заради подолання Катиньської трагедії.
Польща "закликає до об'єднання з російським народом в ім'я того, щоб пережити Катиньську трагедію". Про це сказав маршал Сейму Броніслав Коморовський, тимчасово виконуючий обов'язки президента країни під час траурної церемонії прощання з Лехом і Марією Качиньськими, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Він виразив подяку всім, "хто сьогодні разом з Польщею". "Сьогодні дзвін Зігизмунта закликає нас до того, щоб смерть 96 поляків, смерть польського президента і його дружини не були марними, щоб відчулося єднання, щоб принесли добрі плоди, щоб ми, об'єднавшись в скорботі, змогли стати на стороні свободи, солідарності і правди", - сказав Комаровський.

У Кракові проходить заупокійна меса за президентом Польщі та його дружиною

У Маріацькому костьолі в Кракові проходить заупокійна меса по президенту Польщі Леху Качиньському і його дружині Марії, загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом. На церемонії присутні представники державної влади Польщі члени зарубіжних делегацій. На Ринковій площі навпроти Маріацького костьолу зібралося понад 30 тис жителів Кракова і приїжджих які хочуть віддати дань пам'яті своєму президентові і його дружині, повідомляє " Интерфакс".

Родичі Президента Польщі Леха Качинського та польські високопосадовці прибули до Кракова потягом.

За даними TVN24, потягом до Кракова, де сьогодні на території королівського замка Вавель будуть поховані Лех Качинський та його дружина Марія, прибув в.о. Президента Польщі, глава Сейму Броніслав Коморський, глава польського уряду Дональд Туск, депутати польського Сейму та Сенату, а також представники Канцелярії трагічно загиблого Президента.

Лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко прибула до Кракова, де сьогодні відбудеться церемонія поховання Президента Польщі Леха Качинського та його дружини Марії.

Юлію Тимошенко супроводжує Борис Тарасюк, який в опозиційному уряді обіймає посаду віце-прем’єр-міністра - міністра закордонних справ.

"Тимошенко разом з Тарасюком братимуть участь у всіх заходах, які сьогодні заплановані у Кракові", - додала прес-секретар лідера опозиції.

Для участі в траурній церемонії похорону Президента Польщі та його дружини, загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом, прибув і Президент Росії Дмитро Медведєв.

Президент України Віктор Янукович прибув до Кракова на похорон трагічно загиблого в авіакатастрофі Президента Польщі Леха Качинського.

У Польщі, посадку президентського літака Януковича показав телеканал TVN24.

Представник Посольства України у Варшаві повідомив УНІАН, що Президента України в аеропорту зустрічатиме міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, котрий прибув до Польщі напередодні.

Колишній президент України Віктор Ющенко прибув до Кракова автомобілем. Віктор Ющенко вважає, що ім’ям загиблого Президента Польщі

За даними польського МЗС, 43 міжнародні делегації із 67, які підтверджували свою участь в похоронах Качинського та його дружини, відмінили свій приліт.

У Польщі з п’ятниці заборонено авіарух над країною через хмару вулканічного попелу, яка загрожує безпеці польотам. Влада дозволила працювати лише аеропорту в Кракові, що має приймати виключно літаки міжнародних делегацій, котрі мали прибути на похорон президентського подружжя.

Незважаючи на це, 43 із 67 міжнародних делегацій відмінили свою участь у похоронах Качинського.

Частина делегацій прибула на похорон автомобілями, потягами та вертольотами. Водночас літаками до Кракова прилетіли, зокрема, Президент України Віктор Янукович та РФ Дмитро Медведєв, а також лідер української опозиції Юлія Тимошенко.

Літак з польською делегацією на борту розбився під час посадки за умов сильного туману поблизу військового летовища у Смоленську 10 квітня.
Делегація, до якої входили найвищі високопосадовці Польщі, планувала взяти участь у заходах до 70-річниці Катинської трагедії.
Вчора у Варшаві відбулося урочисте прощання з жертвами авіакатастрофи.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1105 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ