Пт, 2024-03-29, 14:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 9 » У Львові "Свобода" не допустить "сталінсько-гітлерівського шабашу"
11:48
У Львові "Свобода" не допустить "сталінсько-гітлерівського шабашу"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Всеукраїнське об'єднання "Свобода" висловлює обурення рішенням Львівського окружного адміністративного суду, який задовольнив клопотання прокуратури міста про зупинення дії постанов Львівської міської ради від 25 квітня "Про оголошення 8 травня в місті Львові Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв тоталітарних режимів і жертв Другої світової війни".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода".

Як заявив голова фракції "Свобода" у Львівській міській раді Маркіян Лопачак, "фактично владний режим намагається засобами примусу зробити можливим проведення у Львові провокативних дійств під супровід тоталітарної людиноненависницької символіки".

За словами депутата, оперативність, з якою "спрацювали" представники прокуратури та Львівського окружного адміністративного суду, підтверджує факт застосування "телефонного правосуддя", коли рішення суду приймають не іменем закону, а за прямою вказівкою з Банкової.

"Дати 8 і 9 травня юридично закріплені в резолюції Генеральної Асамблеї ООН, приуроченої до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі, як Дні пам'яті про загиблих у кровопролитних боях світової війни. Крім цього, є резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи, яка вимагає міжнародного засудження злочинів тоталітарних комуністичних режимів. Продовжуючи міжнародну та загальноєвропейську практику проведення поминальних заходів на згадку про жертви Другої світової війни, Львівська міськрада затвердила відповідні постанови. Однак владний режим руками своїх сателітів комуністів намагається повторити провокативний сценарій 2011 року. Зокрема, прокуратура і суди своїми діями фактично легітимізує використання радянської і нацистської тоталітарної символіки ", - зазначив Лопачак.

Він також підкреслив, що "Свобода" прийме всі можливі заходи, передбачені чинним законодавством України, щоб "не допустити проведення сталінсько-гітлерівського шабашу у Львові".

"Заяви політиканів-українофобів про святкування 9 травня і розгортанні тоталітарних прапорів - символів сталінського і гітлерівського терору - ми розцінюємо як провокацію. Звертаємося до львів'ян з проханням продемонструвати свою позицію і провести цей день у молитві за українців, полеглих у Другій світовій війні, і жертв тоталітарних режимів ", - підкреслив Лопачак.

Також у ВО "Свобода" заявляють, що 9 травня влада готують масштабні провокації у Львові.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"9 травня влада готують масштабні провокації у Львові. До міста стягують додаткові підрозділи МВС з інших областей України, також до Львова прибудуть бійці спецпідрозділів силових структур", - повідомив Лопачак.

За його словами, з поінформованих джерел стало відомо, що влада готує силовий варіант розвитку подій.

"Ми маємо інформацію, що завтра в місцях масового скупчення людей будуть діяти провокатори, замасковані під прихильників ВО "Свобода", які будуть використовувати нашу партійну символіку і провокувати безлади з міліцією. Також передбачається використання потужних піротехнічних вибухових засобів", - сказав Лопачак.

ВО "Свобода" закликає правоохоронні органи припинити нагнітання ситуації і утриматися від дій, які можуть спричинити масові заворушення 9 травня 2013.

Як повідомлялося раніше, 25 квітня Львівська міськрада прийняв рішення "Про оголошення 8 травня під Львові Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв тоталітарних режимів і жертв Другої світової війни "і" Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території м. Львова ".

Прокуратура звернулася до суду з позовом про скасування ряду положень цих рішень, оскільки вважає, що Львівська міськрада вийшла за рамки наданих йому повноважень, а деякі пункти цих рішень суперечать Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років".

7 травня Львівський окружний адмінсуд призупинив дію двох постанов Львівської міськради щодо проведення заходів 8 і 9 травня.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1004 | Додав: adminA | Теги: львів, свобода, сталінсько-гітлерівський шабаш
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ