Сб, 2024-04-20, 08:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 7 » У міліції відзвітували щодо порушень на початку виборчої кампанії
11:07
У міліції відзвітували щодо порушень на початку виборчої кампанії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Міністерстві внутрішніх справ підбили підсумки першого тижня виборчої кампанії, оприлюднивши інформацію про порушення законодавства. Згідно з отриманими даними, порушень припускаються прихильники як влади, так і опозиції. Основні з них зводяться до поширення листівок, які не містять реквізитів, а також до розміщення агітації в не передбачених для цього місцях, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

Вчора в Міністерстві внутрішніх справ (МВС) оприлюднили інформацію про перші порушення, допущені під час виборчої кампанії, що стартувала 30 липня. З отриманих даних випливає, що за перший тиждень зафіксовано чотири правопорушення. Так, у Миколаєві затримано дев'ятьох осіб, у яких представники правоохоронних органів вилучили 1300 листівок, надрукованих "з очевидним порушенням закону" - в них не було вказано вихідних даних.

Ще двох громадян, які поширювали листівки з порушенням чинного законодавства, затримано в Криму. За інформацією місцевих ЗМІ, в Миколаєві та Сімферополі зафіксовано порушення законодавства активістами громадянської кампанії "Помста за розкол країни", які роздавали листівки "Чому не можна голосувати за Партію регіонів та кандидатів від цієї партії у мажоритарних округах - народного депутата Володимира Наконечного та міністра освіти і науки, молоді та спорту АРК Крим Віталіну Дзоз".

"Ці люди тільки додадуть очок Партії регіонів, - заявила пані Дзоз, зазначивши, що не знає, хто стоїть за громадянською кампанією. - Вибори - це іспит на моральність і моральну зрілість як виборця, так і кандидата. Поява подібних речей свідчить про те, що, на жаль, наше суспільство незріле і нездорове. Воно поки що не готове на "відмінно" скласти цей іспит. Такі люди були, є і будуть".

Крім того, співробітники МВС отримали звернення від народного депутата Валерія Кальченка ("БЮТ-Батьківщина") щодо поширення в Кіровограді від його імені листівок, що містять недостовірну інформацію.

В агітках депутат закликає громадян не голосувати за єдиного кандидата від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" у виборчому окрузі N99, главу обласної організації "Фронту Змін" Андрія Табалова. Пан Кальченко категорично спростував свою причетність до виготовлення та розповсюдження листівок: "Я вже звернувся в обласну прокуратуру, міліцію та СБУ з тим, що якщо вони вважають себе професіоналами, то знайти, хто надрукував ці листівки, для них буде справою честі".

Він також додав, що поширення подібних матеріалів вигідно Партії регіонів, яка тим самим нібито демонструє розбіжності всередині опозиції.

Ще одне порушення виявлено в Харкові, де на сайті місцевого інтернет-видання була розміщена негативна інформація про кандидата в народні депутати, першого заступника голови облради Олександра Шаталова, згодом розтиражована у вигляді листівок.

У МВС підкреслили, що відомство аполітичне і буде фіксувати всі порушення законодавства, а також повідомляти про них незалежно від того, до якої партії належать правопорушники. "Особливість правопорушень, що фіксуються МВС у початковий період виборчої кампанії, полягає у виготовленні або розповсюдженні друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, тираж, а також інформації про осіб, відповідальних за випуск (ст.212-13 Кодексу про адміністративні правопорушення), - уточнили в управлінні зв'язків з громадськістю МВС. - Часто також порушується порядок розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами (ст.212-14 КУпАП).

Слід зазначити, що за згадані правопорушення передбачено штрафи - у першому випадку від 51 до 85 грн, у другому - від 85 до 170 грн.

Нагадаємо, що працівники міліції затримали у центрі Сімферополя активістів громадської кампанії "Помста за розкол України" Катерину Чепуру та Юрія Шивала.

Правоохоронці підійшли до громадських активістів уже після того, як ті завершили поширювати листівки з поясненнями, чому не можна голосувати за Партію регіонів та її висуванця у мажоритарному виборчому окрузі №1 Віталіну Дзоз.

Як повідомлялося, 3 серпня у Севастополі за поширення листівок проти висуванця Партії регіонів Вадима Колесніченка правоохоронці затримали 5 активістів руху "Відсіч". 2 серпня за подібні листівки активістів затримали у Миколаєві.

В свою чергу голова правління громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська заявила, що вважає неправомірними дії міліції щодо затримання активістів, які поширюють листівки про кандидатів у депутати.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 845 | Додав: admin | Теги: порушення, виборча кампанія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ