Пт, 2024-03-29, 08:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 21 » У Мінську підписали документ про розведення сил на Донбасі
15:36
У Мінську підписали документ про розведення сил на Донбасі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  У Мінську підписано "рамкове рішення" Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування.

Про це прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Україна послідовно виконує зобов`язання, взяті на себе у рамках Мінських домовленостей і суворо дотримується режиму тиші. У продовження цього українська сторона підписала це рамкове рішення, щоб забезпечити виконання Мінських угод з боку ОРДЛО", - заявила прес-секретар Кучми.

"Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, за яких стрілецьку зброю не може використовуватися для обстрілів. Водночас рамкове рішення передбачає повне виконання попередніх домовленостей Тристоронньої контактної групи щодо відведення з лінії зіткнення гармат калібром менше 100 мм", - додала вона.

За словами прес-секретаря Кучми, відповідно до рамкового рішення про розведення сил і засобів, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ здійснює "на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення".

"Слід особливо відзначити, що зазначене розведення заплановане тільки на трьох ділянках з чітко визначеними координатами. Водночас українська сторона вважає, що під час імплементації цього рамкового рішення можуть бути відпрацьовані підходи до можливого розведення сил і засобів уздовж усієї лінії розмежування", - йдеться у повідомленні.

Також вона зазначила, що "при підготовці документа українська сторона повністю виключила спроби вільного тлумачення параметрів і статусу лінії розмежування, оскільки у тексті Рамкового рішення зафіксовано, що даний документ приймається у продовження протоколу від 5 вересня 2014 року, меморандуму від 19 вересня 2014 року, комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року".

Від України рамкове рішення підписав Кучма, від ОБСЄ - Мартін Сайдік, від Росії - Борис Гризлов.

Нагадаємо, наприкінці серпня на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі з 1 вересня. Проте вже 2 вересня в штабі АТО повідомили, що бойовики порушили режим тиші.

14 вересня в Києві глави МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро заявили, що приїхали з "обіцянкою з Москви" припинити вогонь на Донбасі з 15 вересня. Тоді ж Еро анонсував підписання угоди про розведення військ у трьох пілотних зонах на Донбасі.

"Повертаючись до питань безпеки, хочу сказати, що на наступному тижні відбудеться важливий етап, який одночасно може дати нам консолідацію цих досягнень і певну надію того саміту на вищому рівні, про який ішлося. Мова йде про підписання і початок виконання угоди про розведення військ у трьох пілотних зонах", - заявляв він.

Однак голови МЗС, окрім того, заявили, що після встановлення режиму тиші, Київ має приступити до виконання політичних умов Мінських угод.

"На наступному етапі цього безперервного процесу - це затвердження Радою згаданих мною закону про вибори і спецстатус (Донбасу), а також відбувається розширення пілотних зон, відведення і збереження під контролем важкого озброєння, здійснюються кроки щодо забезпечення доступу спостерігачів до територій Донбасу, відбувається створення просунутих баз ОБСЄ. Це такий, можна сказати, другий етап", - заявив тоді Еро.

Зауважимо, що подібні заяви повторюють умови Росії щодо послідовності виконання Мінських домовленостей.

Тим часом у Кремлі 15 вересня заявили, що не обіцяли режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки, мовляв, "не є стороною конфлікту".

16 вересня президент Петро Порошенко попередив, що без виконання Росією своїх зобов`язань у сфері забезпечення безпеки на Донбасі Україна "не зробить ані кроку вперед".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 693 | Додав: adminA | Теги: донбас, документ, розведення сил, Мінськ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ