Чт, 2024-03-28, 21:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 13 » У МВФ відповіли Тимошенко, що між "Нафтогазом" і "РосУкрЕнерго" звичайна "комерційна суперечка"
12:09
У МВФ відповіли Тимошенко, що між "Нафтогазом" і "РосУкрЕнерго" звичайна "комерційна суперечка"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Міжнародному валютному фонді справу про газ між "Нафтогазом" і "РосУкрЕнерго" називають "комерційною суперечкою".

"Це комерційна суперечка між "Нафтогазом", державною газовою компанією, і "РосУкрЕнерго", - заявив представник МВФ, що побажав залишитися неназваним, виданню Washington Post, передає "Українська правда".

Так у МВФ прокоментували листа колишнього прем'єра Юлії Тимошенко.

"Ми розуміємо, що врегулювання було досягнуто за рахунок покладання чистих фінансових зобов'язань на "Нафтогаз". І хоча ціна питання не є незначною, врегулювання є керованим ризиком для макроекономічної стабільності України", - заявив виданню представник МВФ.

Він сказав, що МВФ буде "реагувати в свій час" на лист Тимошенко.

8 грудня Тимошенко заявила, що просить МВФ надіслати до України експертну групу для моніторингу ситуації навколо газу "РосУкрЕнерго".

Екс-прем'єр повідомила, що надішле кожному з 24 членів ради директорів МВФ листа, "в якому надається повна аналітична викладка того, як "РосУкрЕнерго" незаконно забирає в України 5,4 мільярда доларів" з додаванням рішення Стокгольмського арбітражу, постанови уряду, "яка, по суті, легалізує цю оборудку" та інших документів.

Раніше Тимошенко попереджала Міжнародний валютний фонд про можливе використання Україною коштів, отриманих від його кредиту, на погашення боргу НАК "Нафтогаз України" перед "РосУкрЕнерго".

На початку 2009 року "Нафтогаз" за розпорядженням колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко забрав з підземних сховищ країни 11 млрд кубометрів газу, що належали РУЕ. Підставою для цього стало право вимоги з трейдера боргу у розмірі 1,7 млрд доларів, який "Нафтогазу" перевідступив "Газпром". Але відбір газу в рахунок боргу не було оформлено юридично між "Нафтогазом" і РУЕ. Одночасно "Газпром" припинив продаж газу трейдеру, що зробило неможливою реалізацію контрактів у Європі. Проте до російської монополії РУЕ претензій не висувала, зате звернулася в Стокгольмський арбітраж з вимогою стягнути 11 млрд кубометрів і 1,1 млрд кубометрів пені з НАК.

Верховний суд України 24 листопада 2010 р. відхилив касацію НАКу і підтвердив рішення судів нижчих інстанцій у справі виконання вердикту Стокгольмського арбітражу про необхідність повернення "Нафтогазом" природного газу РУЕ.

"Нафтогаз Україна" оцінює свої витрати з врегулювання суперечки з "РосУкрЕнерго" в 9,6 млрд грн, розраховуючи на повернення швейцарським газотрейдером 1,7 млрд доларів боргу, перевідступленого "Нафтогазу" "Газпромом" у 2009 році.

Як повідомлялося, за попередніми оцінками, втрати національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" від взаєморозрахунку зі швейцарським газотрейдером ВАТ "РосУкрЕнерго" становитимуть 9,6 млрд грн. Це випливає з аудиту консолідованої фінансової звітності компанії за 2009 рік, проведеного аудиторською компанією Ernst & Young.

Нагадаємо, 23 вересня у приймальню громадян Верховного суду України надійшла скарга НАК "Нафтогаз України" на рішення Шевченківського райсуду м. Києва від 13 серпня 2010 року та рішення апеляційного суду столиці від 17 вересня 2010 року у справі за заявою швейцарського газотрейдера "РосУкрЕнерго" про визнання і примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу. У прес-службі ВСУ цю інформацію підтвердили.

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд Києва 13 серпня визнав, що НАК "Нафтогаз України" порушила контракт і зобов'язана повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд кубометрів газу до 1 вересня або в інший термін, узгоджений сторонами. Зараз аналогічний обсяг газу коштує близько 3 млрд дол. Якщо трейдер отримає газ, то він зможе відновити свій бізнес у Європі, повністю занепалий після російсько-українського газового конфлікту початку 2009 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 931 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ