Пт, 2024-04-19, 04:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 24 » У МВС не бачать передумов для зносу наметового містечка на Майдані, але вже порушило справу проти мітингувальників
18:02
У МВС не бачать передумов для зносу наметового містечка на Майдані, але вже порушило справу проти мітингувальників
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Виконавча служба ще не зверталася до міліції, тому передумов для демонтажу наметового містечка на Майдані Незалежності немає, заявив заступник глави МВС України Віктор Ратушняк, передає "Інтерфакс-Україна".

- Міліція порушила справу через перекриття мітингувальниками Хрещатика
- МВС не наказувало перешкоджати проїзду до Києва автобусів із підприємцями

На прес-конференції в середу в Києві він зазначив, що функції міліції полягають у забезпеченні охорони громадського порядку, а при наявності судового рішення про заборону проведення акцій в центрі міста, відповідно, має працювати виконавча служба.

За словами Ратушняка, виконавча служба повинна повідомити про рішення суду організаторам проведення акції, якщо не буде відповідної реакції - вдруге попередити і в такому разі настає адміністративна відповідальність. Втретє виконавча служба ухвалює рішення про примусовий демонтаж і якщо вона звертається до міліції, правоохоронці зобов'язані відреагувати певним чином, зазначив заступник глави МВС.

"Провадження виконавча служба відкрила за рішенням суду. До нас ще ніхто не звертався. Передумов для зносу наметового містечка немає", - наголосив Ратушняк.

При цьому заступник глави МВС запевнив: "Міліція в жодному разі силових заходів не застосовуватиме, якщо не буде порушення громадського порядку".

Міліція порушила справу через перекриття мітингувальниками Хрещатика

Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом перекриття вулиць учасниками мітингу проти Податкового кодексу в Києві 22 листопада. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк.

За словами Ратушняка, справу порушено за ст. 293 Кримінального кодексу (грубе порушення громадського порядку).

Ратушняк також наголосив, що незважаючи на те, що справа порушена за фактом, а не стосовно когось, будуть встановлені особи конкретних учасників, які брали участь у перекритті вулиць Хрещатика та Інститутської, які понесуть покарання за свої дії.

Він наголосив, що в перекритті вулиць не було жодної потреби, оскільки кількість учасників акції протесту дозволяла їм розташуватися на тротуарі. Ратушняк також додав, що розслідування у справі веде слідчий відділ Шевченківського райвідділу міліції.

МВС не наказувало перешкоджати проїзду до Києва автобусів із підприємцями

Міністерство внутрішніх справ не давало команд перешкоджати проїзду до Києва автобусів із підприємцями, що мають намір взяти участь в акції протесту проти ухвалення Податкового кодексу на Майдані Незалежності, заявляють у відомстві.

"Жодних команд не було. Я або хтось інший таких команд перешкоджати (проїзду автобусів з учасниками акції протесту – ред.) не давали", - сказав Віктор Ратушняк.

Він наголосив, що якщо автобуси, які були технічно справні, хотіли проїхати до Києва, вони змогли це зробити. Що стосується технічно несправного транспорту, то, за словами В.Ратушняка, в цілях безпеки такі автобуси не допускалися.

"Жоден технічно несправний автобус у Києві не доїхав. Політичної складової в цьому немає", - сказав, у свою чергу, тимчасовий виконувач обов'язків начальника департаменту Державтоінспекції МВС України Анатолій Павловський. Керівництво МВС звернулося до організації акції з проханням бронювати для організації виїздів до Києва технічно справні автобуси, щоб не було непорозумінь.

22 листопада правоохоронці Львівщини пригрозили, що відкликатимуть ліцензії у перевізників, якщо вони повезуть підприємців на мітинг у Київ.

23 листопада Департамент ДАІ МВС України заперечував інформацію щодо того, що співробітники Державтоінспекції Львівської області перешкоджають виїзду автобусів з Львівщини до Києва.

Не пустили до столиці лише несправні автобуси. Зокрема, у повідомленні ДАІ наголошується, що перед виїздом до Києва із Львівської області було оглянуто 19 автобусів, які мали перевозити людей. Шість з них виявилися технічно несправними, а 13 справних автобусів все ж таки виїхали до столиці.

Як повідомлялось, протягом вівторка, 23 листопада, близько 300 підприємців мітингували на Майдані. 22 листопада підприємці оголосили акцію протесту безстроковою.

У вівторок 23 листопада міліція і судові виконавці не змогли розігнати акцію протесту на Майдані Незалежності. У Мін'юсті тим часом спростували інформацію про прихід судових виконавців.

Підприємці зі всієї України не збираються припиняти акції протесту в центрі Києва проти Податкового кодексу і анонсують активні дії на четвер 25 листопада. Також організатори акції протесту на Майдані Незалежності в Києві закликали підприємців розсилати SMS-повідомлення своїм друзям і знайомим, щоб вони о 9 годині ранку в четвер масово прибули до Києва і підтримали підприємців в боротьбі проти Податкового кодексу.

22 листопада суд заборонив проведення акцій протесту у центрі міста до 26 листопада. КМДА аргументувала це тим, що до Києва повинні прибути високопоставлені гості з інших країн.

В той же час депутати узаконили проведення мітингу, оголосивши про проведення зборів з громадянами на Майдані Незалежності.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 915 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ