Сб, 2024-04-20, 13:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 15 » У МЗС уточнюють інформацію про кількість українців в Японії
09:08
У МЗС уточнюють інформацію про кількість українців в Японії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У МЗС України уточнюють інформацію про загальну кількість українців, які перебувають в Японії, - тих, які перебувають на консульському обліку, а також тих, які не ставали на такий облік. Про це сказав керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров пізно ввечері в понеділок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також інформацію про проблеми зі зв'язком з деякими регіонами Японії підтвердили і в посольстві України в Японії. Черговий дипломат повідомив, що поки що обдзвонили 511 українців, які перебувають на консульському обліку, частина з них відповіли, частина - поки ні. "Перші два дні не було зв'язку із деякими регіонами Японії", - заявили в посольстві.

І в МЗС України і в посольстві України в Японії повідомили, що через землетрус порушено телефонний і мобільний зв'язок, тому і японці, і іноземці не можуть зв'язатися зі своїми знайомими, родичами і друзями як в Японії, так і за її межами.

Зазначимо, що деякі українські ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що після землетрусу 40 українців не вийшли на зв'язок з посольством в Японії.

Також в ЗМІ повідомлялося, що в найбільш постраждалих регіонах проживали 176 громадян України: у префектурі Міяги - 19 осіб, Івате - 4, Фукусіма - 22, Ібараки - 32 і Тіба - 99. Такі дані надала посольству України в Японії місцева імміграційна служба, за даними якої, всього в Японії проживає 1590 українців.

Раніше в МЗС України заявляли, що українців немає серед загиблих і пострадавших у результаті землетрусу в Японії. Ситуація знаходиться на особистому контролі посольства України в Японії і департаменту консульської служби МЗС.

Нагадаємо, що землетрус магнітудою 9,0 стався в Японії 11 березня. Епіцентр землетрусу був за 373 кілометри на північний схід від Токіо, його вогнище залягало на глибині 24-х кілометрів. Незабаром у тому ж районі відбулося ще декілька могутніх підземних поштовхів магнітудою понад 6,0.

Найпотужніший за 140 років (тобто з того часу, коли в Японії почали вести офіційні записи) землетрус на північно-східному узбережжі країни надалі викликав цунамі, у ряді районів висота приливної хвилі перевищувала десять метрів.

За останніми даними, кількість загиблих і зниклих безвісти в результаті землетрусу і цунамі в Японії перевищує 4,5 тисячі осіб.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 963 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ