Пт, 2024-03-29, 08:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 30 » У Німеччині обурені несвободою в Україні. А та промовчує
16:41
У Німеччині обурені несвободою в Україні. А та промовчує
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


У німецькому Бундестазі закликають владу України з повною серйозністю поставитися до інциденту із затриманням в аеропорту "Бориспіль" керівника представництва Фонду Аденауера у Києві Ніко Ланґе. Про це сказав в інтерв'ю "Німецькій хвилі" голова комітету з питань Європи Бундестагу Гунтер Кріхбаум.
За його словами, "важливо, аби зараз відбулося повноцінне розслідування інциденту. Ми дуже стурбовані. І це стосується не лише умов роботи німецьких фондів в Україні. Йдеться про значно більше. Йдеться насамперед про те, яке значення має свобода слова і вираження думки в Україні, яка постійно заявляє про прагнення наближатися до європейських стандартів. Свобода вираження думки потрібна не лише фондам, а й громадським організаціям, усім громадянам".

Кріхбаум наголосив, що "з курсом європейської інтеграції не може бути сумісним, коли обмежують демократію і права людини. Ці події можуть ускладнити німецько-українські відносини. Саме тому важливо розслідувати те, що сталося. Я дуже на це сподіваюся".

"Водночас треба зауважити - підтверджується саме те, про що писав у своїх звітах пан Ланґе. На жаль, події засвідчили його правоту. Сподіваюся, це залишиться поодиноким випадком, а не стане у майбутньому частиною системи. Не хочеться, щоби це стало способом залякування людей: мовляв, "дивіться, ми можемо таке робити навіть з представниками Фонду Аденауера". Якщо все зведеться саме до цього, то німецький уряд не залишить це без коментарів," - зазначив він.

На запитання, чи влаштовує Берлін відсутність офіційних пояснень інциденту з Києва, Кріхбаум сказав: "Це абсолютно неприйнятно! Україна зараз веде переговори про асоціацію з Європейським Союзом. Ця угода у майбутньому буде предметом розгляду Бундестагу. Я не можу собі уявити, що німецький парламент, зокрема, фракція ХДС/ХСС, схвалить цей документ, якщо все залишиться так, як є. Я можу лише закликати українське керівництво із повною серйозністю поставитися до цього питання. Розслідувати цей інцидент - в інтересах Києва".

За словами самого Ланґе, він поки що не отримав офіційних пояснень щодо заборони на його в'їзд на територію України. Німецький експерт назвав "цей факт непорозумінням".

26 червня керівника українського представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Ланґе впродовж 10 годин в аеропорту "Бориспіль" не пропускали в Україну.

27 червня прес-секретар Міністерства закордонних справ Німеччини Маркус Гатцельманн заявив, що МЗС з'ясовує з владою України обставини інциденту з Ланґе.

27 травня у своїй аналітичній статті "Перші 100 днів після зміни влади в Україні: авторитарні тенденції і зближення з Росією", розміщеній на офіційному сайті представництва фонду в Україні, Ланґе критично оцінив дії команди нового президента Віктора Януковича і зміни в Україні, які відбулися після його приходу до влади.

29 червня Міністерство закордонних справ України заявило, що утримується від коментарів щодо інциденту із забороною на в'їзд в Україну Ланґе. У Службі безпеки України поки що також утримуються від коментарів щодо інциденту. Як зазначили у прес-центрі СБУ, "поки коментарів немає".

У свою чергу лідер опозиції Юлія Тимошенко заявила, що інцидент з керівником українського представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе - спланована відповідь на критику влади. Вона від імені всієї України вибачилася перед німецьким експертом.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1012 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ