Чт, 2024-04-25, 17:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 10 » У Німеччині та Сербії через зливи евакуюють тисячі людей
09:27
У Німеччині та Сербії через зливи евакуюють тисячі людей
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

У східній Німеччині ситуація залишається напруженою. Понад 23 тисяч людей потребують евакуації після прориву дамби на річці Ельба біля Магдебурга. Як стало відомо, після тривалих дощів вода в річці піднялася до рекордного рівня 7,48 метрів (на 5 метрів вище звичайного), повідомляє "Газета.ru".

Рятувальники екстрено вивезли з міст і сіл навколо Акена більше восьми тисяч осіб. У самому Магдебурзі будинки залишили три тисячі місцевих жителів.

За даними видання, повінь знеструмила багато районів країни, і влада оцінює завдані збитки на суму більше 6 млрд євро. Канцлер Ангела Меркель пообіцяла виділити 100 млн євро допомоги постраждалим територіям.

Нагадаємо, що кількість жертв удару стихії в Німеччині склало сім осіб, є зниклі безвісти. Крім того, як повідомляють німецькі ЗМІ, в Саксонії, в окрузі Лейпціг, в суботу розбилася пожежна машина, яка прямувала до постраждалого від повені район. Вісім пожежних постраждали, за життя одного з них зараз борються лікарі.

Сильна повінь, викликана проливними дощами, почалося в Німеччині ще в минулі вихідні. Під ударом опинилися південні регіони Баден-Вюртемберг і Баварія, а також Саксонія, куди хвиля паводку прийшла по Ельбі з Чехії.

Сербія готується до евакуації

У Сербії розпочалася підготовка до евакуації жителів з районів, які можуть бути затоплені під час очікуваної до середини тижня повені, передає ИТАР-ТАСС з посиланням на заступника начальника Управління з надзвичайних ситуацій МВС країни Джорджі Бабича.

Рівень води в Дунаї зростає день за днем і досягне максимуму в період з 12 по 13 червня.

"Співробітники Управління підготували плани боротьби із стихією, відвідали всі населені пункти, яким загрожує затоплення, попередили їх населення про загрозу і необхідність вчасно підготуватися до евакуації", - розповів він.

За словами Бабича, наразі найбільш небезпечна ситуація складається в муніципалітеті Беочин, де вже почалося підтоплення кількох селищ. "Там йде евакуація людей і їхнього майна", - зазначив він.

Заступник начальника Управління також повідомив, що рятувальники продовжують пильно стежити за ситуацією і в разі потреби оперативно прийдуть на допомогу громадянам.

У Варшаві потужною зливою затопило вулиці і кілька станцій метро

Потужна злива перетворила вулиці столиці Польщі Варшави в річки, вода потрапила в метро, на дорогах польської столиці пробки.

Гроза почалася після обіду. На півночі міста злива супроводжувалася градом. Протягом години ряд вулиць і перехресть виявилися затопленими, повідомляє РИА "Новости".

На Трасі Торуньскої і Алеї Армії Крайової рівень води склав близько двох метрів, передає місцеве телебачення. Деякі машини пробували проїхати по калюжах, але заглухли і незабаром були повністю затоплені. Захоплені зненацька пасажири перечікували негоду на дахах автомобілів.

Вода залила підземні переходи і чотири станції метро, порушивши на деякий час рух підземки. Робота метро була відновлена після припинення дощу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 830 | Додав: admin | Теги: Німеччина, зливи, Сербія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ