Сб, 2024-04-20, 01:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 14 » У ПАРЄ стурбовані ситуацією в Україні
14:45
У ПАРЄ стурбовані ситуацією в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи вітає "політичну волю до амбітних реформ" в Україні. Про це йдеться у проекті резолюції комітету, схваленої днями на його засіданні в Парижі, повідомили у понеділок в офісі Ради Європи в Україні, передає "Німецька хвиля".

Водночас у документі наголошується на необхідності дотримання українською владою основних демократичних принципів і реалізовувати широкомасштабні перетворення не поспішаючи. У ПАРЄ зазначають, що всі започатковані реформи в Україні потребують політичного консенсусу, громадської підтримки, а головне – все має відбуватися з дотриманням парламентських процедур.

Комітет заявляє, що для того, щоб реформи були успішними, уряд та опозиція мають передусім спільно запровадити конституційні зміни. Керівник політичних програм Українського незалежного центру політичних досліджень Світлана Конончук вважає, що довкола конституційної реформи в українському парламенті будуть розбіжності не тільки між коаліцією та опозицією, а й усередині правлячої коаліції.

"Тут буде велика гра довкола Конституції. Її зміна потребує двох сесій, як відомо. Й тому і президент, і коаліція дбатимуть, аби якомога швидше внести пропозиції щодо нової Конституції чи її нової редакції", - сказала Конончук.

Натомість в Адміністрації президента кажуть, що не квапитимуться з конституційними змінами. Планується, що їх розроблятиме конституційна рада за участю громадськості.

ПАРЄ висловила своє серйозне занепокоєння з приводу обмежень в Україні демократичних свобод, таких як свобода слова, преси, зборів. ПАРЄ зазначає, що жоден відступ у питанні захисту цих прав не буде визнано Асамблеєю як прийнятний. Аби переконатися, як дотримуються в Україні принципи демократії, до Києва приїдуть доповідачі ПАРЄ Ренате Вольвенд та Майліс Репс.

Про свої спостереження вони планують доповісти на майбутній пленарній сесії ПАРЄ, яка відбудеться 4-8 жовтня.

Нещодавно заступник Державного секретаря США з політичних питань Вільям Бернс заявив, що США вітають ініціативи та заяви президента України Віктора Януковича про захист свободи слова і проведення реформ, однак закликають українську владу втілювати їх у життя.

Віктор Янукович і його команда з приходом до влади почала швидко й одноголосно приймати рішення. Всі ініціативи влади тепер без перешкод проходять схвалення парламентом.

Українська влада проводить низку реформ, зокрема, судову. Раніше один з авторів реформи, заступник голови Адміністрації президента, керівник Головного управління з питань судової реформи і судоустрою Андрій Портнов заявив, що судова реформа не зможе в короткі терміни зробити суди кращими і справедливішими, але вже найближчим часом українці відчують її позитивний ефект. Слідом за судовою влада готує реформу кримінальної юстиції.

"Регіонали" також планують провести політреформу для посилення позиції президента. 13 липня в КС надійшло конституційне подання від 252 народних депутатів щодо конституційності закону про внесення змін до Конституції від 8 грудня 2004 року №2222-IV.

Крім того МВФ відновив кредитну співпрацю з Україною. У відповідь Київ зобов'язався підвищити ціни на комунальні послуги, а також підвищити пенсійний вік.

Водночас опозиціонери заявляють про утиски з боку влади. Вони, зокрема, не вірять, що місцеві вибори 31 жовтня пройдуть чесно. Більш того, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила фактично позбавлена можливості брати участь у місцевих виборах вже в чотирьох областях.

За короткий час влади Януковича було відібрано частину частот у "5 каналу" та ТВі, журналісти деяких телеканалів заявили про цензуру, також фіксуються зникнення і фізичне перешкоджання діяльності журналістів. Ситуація зі свободою слова викликає стурбованість не тільки у вітчизняних медійників та політиків, але також у низки міжнародних організацій.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 956 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ