Пт, 2024-04-19, 03:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 18 » У Парижі - стрілянина: поранені поліцейські, вбиті терористи
10:52
У Парижі - стрілянина: поранені поліцейські, вбиті терористи
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

 У передмісті Парижа Сен-Дені неподалік від стадіону Stade de France вранці в середу, 18 листопада, проходить спецоперація правоохоронних органів Франції, повідомляє Liberation. Як розповів AFP представник спецслужб, головною метою операції є основний підозрюваний в організації терактів у Парижі 13 листопада Абдельхамід Абауд.

На підмогу поліції після 7 ранку за місцевим часом (8:00 за Києвом) прибули близько 50 військовослужбовців. Близько 8:00 (9 за Києвом) міністр юстиції Франції Крістіан Тобіра повідомила, що "спецоперація добігає кінця".

За даними Liberation, в ході перестрілки правоохоронців з підозрюваними в тероризмі двоє поліцейських отримали поранення. Крім того, як стало відомо, від кулі загинув випадковий перехожий. Про це повідомляє новинний телеканал BMFTV.

Le Monde повідомляє про двох ліквідованих терористів, які перебували в одній з квартир будинку в Сен-Дені. За відомостями радіостанції RTL, зокрема, була вбита жінка з поясом шахіда. За деякими даними, вона привела в дію закріплену на тілі бомбу. Чоловіка, підозрюваного в тероризмі, ліквідував снайпер. Також повідомляється про двох або трьох затриманих під час поліцейського рейду.

За даними RTL, спочатку перестрілка в Сен-Дені спалахнула близько 4:25 за місцевим часом (5:25 за Києвом) і тривала близько 10 хвилин. Наступного разу, повідомляє Liberation, обмін чергами стався в 5:05 (6:05 за Києвом). Після 7:30 за місцевим часом (8:30 за Києвом) у районі також були чутні вибухи і звуки стрілянини. За даними преси, на допомогу поліції і спецназу направлені в цілому близько 100 військових.

За даними преси, поліція заблокувала кілька людей, підозрюваних у причетності до атак 13 листопада, в одній з квартир будинку в Сен-Дені. Liberation писала про двох підозрюваних, які переховувалися в квартирі. Le Monde повідомляла про декількох передбачуваних терористів, блокованих поліцією в будинку. Над місцем проведення операції курсують вертольоти. Після 8 ранку за місцевим часом (9:00 за Києвом) стало відомо, що один з підозрюваних все ще ховається в квартирі.

Територія в районі площі Жан-Жарі оточена поліцейськими. Влада рекомендувала жителям Сен-Дені не виходити на вулицю і залишатися вдома. У районі частково перекрито рух транспорту, в тому числі по автотрасі та лінії метро. Як стало відомо, школи і коледжі в Сен-Дені будуть закриті весь день.

Стрілянина в Сен-Дені була знята очевидцями і викладена телеканалом BMF-TV.

У свою чергу журналістка Сільвія Заппа виклала у своєму Twitter фото військових вантажівок, які підвозили солдатів до місця проведення спецоперації в Сен-Дені.

Інші користувачі теж викладають фото з вулиць Сен-Дені, на яких відображені військові та правоохоронці.

Раніше повідомлялося, що поліція розшукує ще одного паризького терориста, який міг вижити після нападу, стверджує AFP з посиланням на джерело, близьке до розслідування. До цього єдиним уцілілим серед восьми нападників називали Салаха Абдесалама, оголошеного в міжнародний розшук.

За даними AFP, дев'ятий терорист був помічений на відео розстрілу відвідувачів паризьких ресторанів. Зараз поліція намагається встановити його особу і з'ясувати, чи не його затримали за підозрою в причетності до цих терактів в Бельгії.

Пізніше аналогічну інформацію розповсюдило американське агентство АР: на відео з місця бійні фігурує команда з трьох стрільців, а це означає, що одному вдалося втекти.

ВВС уточнює, що його фігуру розглянули в чорному "Сеате", з якого нападники розстрілювали людей. Машину знайшли покинутою на схід від Парижа, спочатку слідство вважало, що на ній зник один із нападників - Салах Абдесалам.

CNN же повідомляє, що поліція знайшла кілька мобільних телефонів, якими користувалися терористи. З одного з них незадовго до часу, коли почалася терористична атака, було послано повідомлення "Ок, ми готові".

У ніч на середу, 18 листопада, в Twitter поліції Франції з'явилося фото терориста з проханням допомогти в упізнанні. Деякі ЗМІ спочатку повідомляли, що це якраз розшукуваний підозрюваний. Проте потім надійшло уточнення, що поліцейські опублікували фото одного зі смертників, які вибухнули біля стадіону Stade de France.

13 листопада внаслідок серії терактів в Парижі, загинули 132 людини, ще близько 400 осіб постраждали.

Ісламісти влаштували бійню в концертному залі, підірвали бомби на футбольному стадіоні, стріляли у відвідувачів кількох ресторанів. Біля стадіону Stad de France у двох різних входів вибухнули смертники, також була підірвана бомба. Найкривавішим епізодом стала бійня на рок-концерті в клубі Bataclan, де четверо людей у чорному розстріляли близько ста осіб.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

За даними французької влади, в серії терактів брали участь вісім злочинців. Шестеро смертників підірвали себе, ще один терорист був застрелений поліцією. Восьмого паризького терориста шукають у кількох країнах Європи.

Внаслідок терактів загинули громадяни 11 країн, ще дві країни заявили про своїх поранених. Українців серед жертв не було.

Після серії терористичних атак в Парижі президент Франції Франсуа Олланд своїм указом ввів у країні надзвичайний стан. Незабаром його можуть продовжити на три місяці.

Нагадаємо, що у відповідь на паризькі теракти французькі ВПС у ніч на понеділок, 16 листопада, здійснили потужний авіаналіт на позиції "Ісламської держави" в сирійському місті Ракка, яке вважається оплотом терористичного угрупування.

Вранці в понеділок, 16 листопада, ЗМІ почали повідомляти про рейди, які французька поліція провела в ніч на 16 листопада в ряді міст у пошуках передбачуваних терористів або їх спільників. В ході перевірок були заарештовані десятки людей, а також вилучено зброю.

Організатором нападів, за неофіційними даними, став Абдельхамід Абауд - громадянин Бельгії марокканського походження, раніше брав участь у вбивствах заручників в Сирії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 944 | Додав: admin | Теги: терористи, вбито, Поліцейські, Поранення, стрілянина, Париж
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ