Чт, 2024-04-18, 03:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 4 » У Пекіні стартував саміт G20
16:18
У Пекіні стартував саміт G20
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У китайському місті Ханчжоу стартує саміт "Великої двадцятки" (G20). Основною його темою є будівництво інноваційної, здорової, взаємозалежної та інклюзивної світової економіки, передає "112 Україна".

Під час саміту відбулася перша зустріч президента США Барака Обами і прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей з моменту обрання Мей главою кабміну Великобританії, передає CNN.

На спільній прес-конференції Сполучені Штати і Великобританія запевнили, що країни продовжать спільну роботу з питань кібер-безпеки і боротися проти терористичної організації "Ісламська держава".

Також Обама і Мей підтвердили намір разом працювати щодо українського питання.

За словами Мей, вона буде обговорювати, як зробити так, щоб країни зберегли тісні торговельні зв'язки. В ході зустрічі найбільше уваги було щодо питання виходу Британії з Європейського Союзу.

Президент США сказав, що, незважаючи на те, що Британія дотримується курсу на вихід з Європейського Союзу, обидві країни підтверджують існування особливих двосторонніх відносин, і відносини ці будуть і надалі міцніти.

Обама підкреслив, що в питаннях безпеки Британія під керівництвом Мей підтверджує рішучу прихильність трансатлантичної безпеки.

"Ми союзники по НАТО, і ми сприймаємо світ однаковим чином. Ми продовжимо чинити опір російської агресії в Україні. Ми продовжимо протидіяти кіберзагрозам. Ми і надалі будем ретельно працювати для викорінення терористичних мереж і співпрацювати, щоб знищити ІДІЛ", - сказав Обама.

У свою чергу глава британського уряду підтвердила, що обидві країни поділяють однакові цінності свободи, відкритості і толерантності.

Як зазначив Обама, США і Великобританія давно зацікавлені в пошуках шляху для зменшення насильства і поліпшення гуманітарного доступу в Сирії, що передувало б початку політичного перехідного процесу в цій країні. Також він визнав, що це дуже непроста справа, враховуючи, що в Сирії задіяно дуже багато сторін, у тому числі РФ.

При цьому він визнав, що переговори з РФ мають ключове значення, тому що завдяки їй режим Асада може продовжувати свій наступ на угрупування повстанців і опозиції.

"Ці переговори були складними. Ми маємо серйозні відмінності з росіянами, як з точки зору сторін, які ми підтримуємо, так і з точки зору процесу, який вимагає принести мир в Сирії", - заявив Обама.

"Але, якщо ми не зможемо отримати певну зацікавленість росіян щодо зменшення насильства і полегшення гуманітарної кризи, тоді важко зрозуміти, як ми зможемо перейти до наступного етапу", - сказав президент.

У зв'язку з цим він зазначив, що секретар Державного департаменту США Джон Керрі і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров працюють цілодобово, як і інші учасники переговорів, над тим, щоб знайти шляхи для досягнення справжнього припинення вогню в Сирії і забезпечення гуманітарного доступу.

У той же час американський лідер підкреслив, що "ми ще не досягли цього".

Мей сподівається на відвертий діалог з Путіним - ЗМІ

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії Тереза ​​Мей виступає за відвертий діалог з президентом РФ Володимиром Путіним. Як повідомляє Reuters, Мей і Путін поспілкувалися в кулуарах саміту "великої двадцятки" в Китаї.

Британія і РФ відзначили, що сподіваються на поліпшення двосторонніх відносин за допомогою діалогу.

Відносини Лондона і Москви стали напруженими через розбіжності з приводу України і Сирії, а також невдоволення Британії збільшенням випадків польотів російських бомбардувальників далекого радіусу дії поблизу британського повітряного простору.

Мей сказала, що сподівається на відкритий діалог з Росією.

"Коли я визнаю, що є деякі розбіжності між нами, існують деякі складні і серйозні сфери стурбованості і проблеми для обговорення, я сподіваюся, що ми зможемо мати відверті і відкриті відносини і діалог", - заявила вона.

У свою чергу Путін, посилаючись на рішення Великобританії вийти з Європейського Союзу, сказав, що "всі розуміють, що ви і ваша команда стикаєтеся зі складними викликами".

"Ми бажаємо вам успіху і сподіваємося, що нам вдасться вивести наші двосторонні відносини на більш високий рівень, ніж вони є зараз", - підкреслив Путін.

Як відомо, напередодні саміту Париж і Берлін домовилися підняти на ньому тему мирного процесу в Україні.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров раніше заявив, що пов'язані з проблемами навколо окупованого Криму та політв'язнів питання також обговорять в кулуарах саміту.

Саміт проходитиме протягом двох днів.

Нагадаємо, членами "двадцятки" є Австралія, Аргентина, Бразилія, Великобританія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Корея, Мексика, Німеччина, ПАР, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Японія і Європейський Союз. Постійними учасниками зустрічей "двадцятки" є МВФ, Європейський центральний банк і Світовий банк.

В цілому на країни "Великої двадцятки" припадає понад 85% світового ВВП. У них мешкає понад 60% населення світу, причому 66% бідного населення також доводиться на ці країни.

Основна форма діяльності G20 - щорічні зустрічі на рівні міністрів фінансів і глав центробанків. Зустрічі проходять в країні, яка є головою групи.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: саміт G20, старт, Пекін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ