Сб, 2024-04-20, 08:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 17 » У Північній Ірландії розпочинається саміт "Великої вісімки"
19:05
У Північній Ірландії розпочинається саміт "Великої вісімки"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У Північній Ірландії в курортному містечку Лох-Ерн у понеділок, 17 червня, відкривається 39-й саміт G8.

У міжнародному форумі традиційно візьмуть участь лідери країн Великої вісімки - Великобританії, Німеччини, США, Росії, Японії, Італії, Канади та Франції, передають Вести.Ru.

Саміт проходитиме в 5-зірковому готелі, розташованому на озері. Комплекс будівель готелю стоїть на півострові і з трьох боків оточений водою.

Головує на зустрічі прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон. Основне місце в ході дискусій посідатимуть питання світової економіки та фінансів, криза в Сирії, а також північнокорейська й іранська проблеми.

Президенти США і Росії Барак Обама і Володимир Путін мають намір провести двосторонню зустріч, розраховану на годину спілкування, повідомляє "Интерфакс".

Порядок денний переговорів лідерів Росії і США охоплює сирійську проблематику, "перспективи поглиблення двосторонньої взаємодії в інтересах зниження напруженості на Корейському півострові, а також закріплення позитивних моментів, що намітилися, у ситуації навколо іранської ядерної програми", повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков.

"Ще одна міжнародна тема для діалогу - забезпечення стабільності в Афганістані, зокрема у світлі прийдешнього в 2014 році виведення МССБ і продовження спільної роботи зі здійснення військового транзиту", - зазначив Ушаков.

За підсумками зустрічі, за словами помічника президента, буде підписано три двосторонні документи, а також заяву з нагірно-карабаського врегулювання.

Перша зустріч лідерів G8 розпочнеться о 15.45 (17.45 за Києвом) з обговорення питань світового економічного порядку денного. Лідери країн обміняються думками щодо нинішнього стану фінансового і фондового ринків, виробничого сектора економіки. Також вони поділяться своїм баченням подальшого розвитку подій як в національних економіках, так і на світовому ринку. При цьому буде намічено низку заходів, з яких необхідна міжнародна координація.

Як повідомляють ЗМІ, в кулуарах саміту стало відомо, що делегація Італії пропонувала винести і затвердити на саміті "вісімки" положення про те, що "глобальна фінансова криза завершилася".

Друге засідання присвячено сирійській кризі. Увагу буде зосереджено на тому, яким чином забезпечити скликання міжнародної конференції з Сирії.

В останні роки країни, які головують у "вісімці", влаштовують саміти у відокремлених, екзотичних місцях. Багато в чому це пов'язано з тим, щоб дати можливість лідерам уникнути суєти і віддалік цивілізації вийти на важливі рішення після зосередженої роботи. У цьому сенсі Лох-Ерн є ідеальним місцем.

Естафету головування у "вісімці" з 1 січня 2014 роки від Великобританії перебере на себе Росія – як очікується, Путін запросить своїх колег на наступний саміт "групи восьми" в Сочі влітку 2014 року.

На час саміту G8 Обамі дістався спортзал у п'ятизірковому готелі, а Путіну – холодне озеро з кроншнепами

Преса довідалася, як будуть проводити вільний час лідери країн G8 у перервах заходів саміту Великої вісімки, що відкривається в понеділок у Північній Ірландії, пише NEWSru.com.

Як стверджують журналісти, у звиклого регулярно займатися спортом президента РФ Путіна виникли проблеми. Тоді як глава Сполучених Штатів Обама вчасно проявив активність і першим орендував спортивний зал готелю, де проживатимуть гості, на весь період саміту в Лох-Ерні, Путіну залишилося для вправ лише місцеве озеро.

З одного боку, займатися плаванням на свіжому повітрі не менш корисно, ніж фітнесом у залі, але перешкодою для отримання задоволення від цього процесу може стати крижана навіть влітку вода озера Лох-Ерн, глибина якого сягає 69 метрів.

Втім, не виключає британська газета The Times, Путіну це може навіть сподобатися. Адже, врешті-решт, плавав же він у холодних сибірських річках. Якщо президент все ж таки зважиться на купання, підтримуючи свій образ мачо, йому можуть завадити лише британська поліція, морські піхотинці США, що охороняють водойму, і кулики-кроншнепи, які мешкають тут, з іронією пише видання.

Як повідомлялося, спецназ ВМФ США задля убезпечення гостей саміту буде нести цілодобову службу на воді, водночас десятки броньованих автомобілів Land Rover вирушать патрулювати вулиці міста.

Про перипетії протистояння через тренажери знає і британська The Sun, яка із сарказмом назвала заочний конфлікт "холодною війною". За даними видання, Обама не захотів ані поступитися російському колезі фітнес-залом п'ятизіркового готелю, де будуть жити лідери G8, ані розглянути пропозицію займатися разом.

Джерело газети розповіло, що і Путін, і Обама претендували на спортзал, проте люди американського президента встигли забронювати тренажери раніше. Співрозмовник видання зазначив, що, цілком імовірно, проблема могла б стати "каменем спотикання", але росіяни швидко відступили. Представники Путіна заявили, що в такому випадку глава РФ зможе рано-вранці плавати в озері замість того, щоб потіти на тренажерах у залі.

Як нагадує The Sun, 60-річний колишній офіцер КДБ Путін відомий своїм образом мачо і любов'ю до свіжого повітря, тому його навряд чи налякає крижана озерна вода. Газета згадала знамениту фотосесію Путіна з оголеним торсом, яка свого часу справила незабутнє враження на іноземців. У 2007 році російський лідер разом з князем Монако Альбером II приїхав на відпочинок до Туви. Вони сплавилися по річці, половили рибу з човна і з берега, а Путін позував голим до пояса.

Раніше повідомлялося, що на убезпечення Обами закупили цілий парк тракторів, на яких агенти безпеки патрулюватимуть територію навколо курорту Лох-Ерн. Місцеві жителі порівняли такі заходи безпеки зі сценою з одного відомого ситкому "Батько Тед". Фермери вважають, що можливі терористи відразу ж визначать "секретних агентів" на абсолютно нових, блискучих тракторах.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: Північній Ірландії, саміт Великої вісімки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ