Сб, 2024-04-20, 15:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Вересень » 17 » У Порошенка натякнули, що не годуватимуть "особливих" районів Донбасу. ВІДЕО
12:34
У Порошенка натякнули, що не годуватимуть "особливих" районів Донбасу. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер партії "Блок петра Порошенко" Юрій Луценко закликає українців не піддаватися паніці і тверезо аналізувати ухвалені 16 вересня закони про "особливий статус" Донбасу. Про це Луценко написав у своєму "Фейсбуці".

Він зазначає: "Іноді важливо читати тексти законів, а не заголовки сайтів. Правильна назва дуже важливого закону - "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Ні в назві, ні в змісті закону немає фрази про "особливий статус" цих районів, а тим більше Донбасу в цілому. Закон стосується не всього Донбасу, а тільки тих районів, які на даний момент контролюються бойовиками. Цей закон не передбачає утримання тих територій за рахунок держбюджету. Нарешті ми побачимо, чи здатний Донецьк і Луганськ прогодувати себе".

Луценко наголошує: "Закон про амністію не поширюється на вбивць, терористів, гвалтівників і викрадачів людей. Амністія торкнеться тільки тих, хто випустить всіх заручників, здасть зброю і військову техніку, звільнить приміщення органів державної влади та місцевого самоврядування, державних і приватних підприємств і установ. Треба припинити крики "все пропало". Ми нічого не програли".

"Який був план Путіна? Захопити Донецьк чи Луганськ? Звичайно, ні! План Путіна передбачав інспіроване його диверсантами повстання всієї південно-східної України, тріумфальний похід "повстанців" на Київ, повернення Януковича в президентське крісло, а України в азіатське іго. Але генерали і політтехнологи Кремля виявилися кінченими ідіотами. Повстання провалилося, навпаки - російськомовні українці Одеси чи Дніпропетровська виявилися не меншими патріотами, ніж жителі Галичини й Волині", - вважає Луценко.

Політик упевнений: "В Україні відродилася Армія. Збройні сепаратисти разом з російськими найманцями були розбиті і оточені. Ні Янукович, ні його партія, ні його колоніальна політика не мають ніякої перспективи в Україні. План Путіна отримав повну поразку. Щоб приховати це, він був змушений піти на введення регулярних військ на Донбас. Тисячі убитих російських військовослужбовців остаточно довели необхідність зупинити агресію. Звичайно, Кремлю не потрібен цей клапоть депресивного регіону. Він просто ганяє понти, щоб прикрити глобальну поразку імперського плану".

"Вихід з авантюри Путін оформив мінським протоколом, який підписав посол Росії. Він оформив виведення російських військ в обмін на тимчасовий (до 3 років) особливий порядок самоврядування захоплених терористами територій. При цьому Україна відновлює контроль над кордоном і не має жодних зобов'язань у зовнішній політиці. Україна не зробила ніяких поступок в питаннях своєї територіальної цілісності та державного устрою"- вважає Луценко.

Він зазначає: ""Чи є цьому альтернатива? Є - відновлення війни з російською армією, вуличні бої в мегаполісах і десятки тисяч убитих. Причому, абсолютно очевидно, що робити це доведеться без будь-якої підтримки з боку Заходу. Всім, хто кличе до такого сценарію, я б рекомендував розвантажити пару камазів розірваних тіл наших солдат. Не можна перетворювати війну в передвиборчий лозунг".

"Я виступаю за мир. За мир з позиції сили. За мир, який дасть нам час модернізувати Армію і реформувати економіку. За мир, який в перспективі приведе нас до ЄС і поверне нам Крим", - резюмує Луценко.

Закон про особливий статус Донбасу може достроково припинитися, якщо там буде наведено порядок, - радник Порошенка

Ухвалення закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей та закону про амністію є одним із етапів на шляху до миру на Донбасі та реалізацією Мирного плану, наголошує радник президента України Ігор Гринів.

"Ці два закони є у мінських угодах і наступним пунктом є виведення російських військ з території України. Але для того, щоб це відбулося, необхідне було ухвалення цих двох законів. Насправді ми рухаємося певними кроками", - цитує його виступ на одному з українських телеканалів прес-служба президента.

Крім виведення російських військ з території України, за словами радника, наступними кроками також має стати проведення дострокових місцевих виборів, вирішення питання щодо коштів, які залишатимуться у місцевому бюджеті тощо.

Аналізуючи зміст закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей Ігор Гринів підкреслив, що в ньому йдеться про надання більших повноважень лише окремим громадам, таким як сільські, селищні, місцеві ради, і жодним чином не йдеться про формування якихось об'єднань.

"Децентралізація не в межах регіону, а в межах тільки певних органів місцевої влади. Не йде мова про Донбас - ні про ЛНР, ні про ДНР. Не йде мова про Луганську чи Донецьку області. Ніякий край, нічого подібного не створюється", - наголосив він зауваживши, що "насправді ми йдемо нормальним шляхом для врегулювання ситуації".

Радник президента також акцентував увагу на тому, що закон має строк чинності.

"Він втрачає повністю свою дію через три роки. Він може закінчитись і через півроку, якщо буде наведено порядок. Він може закінчитись за рік", - констатував він.

На зауваження щодо фінансування певних потреб цих територій з державного бюджету, їх відновлення, Ігор Гринів зазначив, що у цьому питанні влада і народ мають визначитись. І якщо ці райони - українська територія, в чому не мають сумніву представники влади, таке питання не повинно виникати.

"Визнаємо, що це наша земля, і наша територія, і наші люди - і ми будемо їм допомагати і будемо відновлювати ці території", - сказав радник президента.

Він також звернув увагу на те, що мирні ініціативи з врегулювання ситуації на Донбасі підтримує переважна більшість українців - згідно останніх опитувань 77,7% респондентів.

"Майже 80% населення, і з цим треба рахуватись! Якщо люди розуміють, що іншого шляху насправді немає, і що війна це не найкращий вихід з ситуації", - сказав радник президента.

"Тоді, коли зрозуміли, що війна на Сході зайшла у глухий кут, що з однієї і з другої сторони сотні людей загинули, тільки тоді зрозуміли, що далі помирати непотрібно - треба розв'язувати цю проблему мирним шляхом. І мирний план президента почав здійснюватися", - констатував Ігор Гринів.

Радник президента висловив переконання, що у питанні врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях необхідно виключити політику і намагатися вирішити все мирним, дипломатичним шляхом.

"Давайте це зупиняти. Вся країна має об'єднатися навколо одного - навколо того, що Україна є суверенна держава. Ми не дамо нікому поставити під сумнів суверенітет і територіальну цілісність. Давайте і всі об'єднаємося, щоб мирно врегулювати", - закликав він.

Як повідомлялося, 16 вересня Верховна Рада України на закритому засіданні ухвалила президентський закон про запровадження особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей терміном на три роки, а також про проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня нинішнього року. Як повідомляють деякі народні депутати в соцмережах, за ухвалення відповідного законопроекту №5081 проголосувало 277 парламентаріїв.

Дане рішення викликало різку критику різних політиків і чиновників.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: не годуватимуть особливих районів Д, порошенка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ