Чт, 2024-04-25, 15:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 14 » У Раді лякають новим і ще масштабнішим вибухом на ЧАЕС
16:06
У Раді лякають новим і ще масштабнішим вибухом на ЧАЕС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


На Чорнобильській атомній електростанції може статися новий вибух, набагато потужніший, ніж у 1986 році. Про це з трибуни Верховної Ради заявив депутат Володимир Яворівський.
Він прокоментував повідомлення про те, що у Вашингтоні Віктор Янукович домовився з Бараком Обамою про надання американцями 250 млн доларів для безпеки на ЧАЕС, передає "Новый регион".

Яворівський нагадав, що раніше очолював парламентський комітет, який займався проблемами Чорнобиля, а тому знає про ситуацію на станції. За словами депутата, стан укриття ЧАЕС є критичним.

"Не дай Боже землетрусу 5-6 балів, кришка ця не закріплена, вона з'їде... Ми матимемо колосальної сили вибух, більший, ніж була Чорнобильська катастрофа", - сказав Яворівський.

"Ми маємо колосальну загрозу для України, це може торкнутися і Росії, і інших наших сусідів", - попередив він.

За словами депутата, уряд України повинен звернути увагу на нові розробки науковців, які, наприклад, дозволяють скоротити період розпаду ядерних матеріалів зі 100 до 4-5 років.

Після виступу Яворівського голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував в п'ятницю в терміновому порядку заслуховувати звіт міністра з питань надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Нестора Шуфрича. Спочатку на 16 квітня було заплановано виступ міністра з питань аграрної політики Миколи Присяжнюка. Тепер Присяжнюк відповість на питання депутатів Ради в наступну п'ятницю, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Зазначимо, що під час зустрічі у вівторок ввечері у Вашингтоні з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном Янукович виступив з пропозицією провести міжнародну конференцію за участю України, Росії і Бєларусі, присвячену 25-им роковинам Чорнобильської аварії.

На зустрічі Янукович заявив про можливе звернення України до країн-донорів у зв'язку з відновленням співпраці у спорудженні об'єкту "Укриття" на Чорнобильській АЕС. Він повідомив про намір зустрітися в ході саміту з генеральним директором МАГАТЕ Юкією Амано, щоб звернутися до нього із відповідною пропозицією. Україна домагатиметься від міжнародних донорів початку нового будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива.

Об'єктом "Укриття" буде споруда у формі арки заввишки 105 метрів, завдовжки 150 метрів і шириною 260 метрів. Після зведення цією спорудою буде укритий четвертий блок ЧАЕС, над яким після аварії 26 квітня 1986 року був побудований саркофаг. Раніше будівництво об'єкту "Укриття" кілька разів відкладалося.

До складу асамблеї донорів Чорнобильського фонду "Укриття" входять 28 країн. Ним управляє Європейський банк реконструкції і розвитку. ЄБРР в травні вирішив надати на фонд "Укриття" 135 мільйонів євро. Влітку того ж року було ухвалено рішення про надання ще 60 мільйонів євро.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1075 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ