Чт, 2024-04-25, 17:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 2 » У Раді Луценко показав з мобільного телефона російського спецназівця. ВІДЕО
13:08
У Раді Луценко показав з мобільного телефона російського спецназівця. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народним депутатам України показали відео з телефона одного з узятих у полон під Щастям російських спецпризначенців - Олександра Александрова. Відеозапис у Верховній Раді представив голова фракції "БПП" Юрій Луценко, передає "Укрінформ".

"Засоби російської пропаганди намагаються нав'язати те, що це не військовослужбовці ГРУ затримані, а звичайні найманці... Запис доводить, що військові на момент затримання були не добровільними найманцями, а штатними російськими військовослужбовцями. На відео ви побачите, що один із них говорить: "Обнять украинскую землю как родную"", - сказав Луценко.

На короткому відеозаписі видно, як декілька людей у військовій формі ходять у лісосмузі, пізніше видно, як ці люди їдять за польовим столом.

Зазначимо, репліки російського спецпризначенця Євгена Єрофєєва на відео суперечать його заявам, про те що на Донбасі він виконував всього лише "бойове завдання зі спостереження за сторонами, які вели конфлікт", і не мав наказу застосовувати зброю.

Нагадаємо, російські військовослужбовці Єрофєєв і Александров були затримані 16 травня в зоні проведення АТО в районі міста Щастя при спробі захопити стратегічний міст. У бойовому зіткненні один український військовий загинув, троє зазнали поранень. Один із затриманих був поранений в руку, другий - у ногу. Затримані переведені до Києва в Головний клінічний госпіталь Міноборони.

29 травня їм були зроблені планові операції; стан здоров'я Єрофєєва оцінюється як задовільний, Александрова - як середній між задовільним і середнього ступеня тяжкості.

19 травня українські слідчі оголосили затриманим підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності анклаву "ЛНР", а Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня включно.

Зустрічі Єрофєєва і Александрова з консулом посольства РФ Олексієм Грубим проходили 26 і 28 травня. Після першої зустрічі в посольстві РФ заявили, що російські дипломати планують відвідувати затриманих регулярно.

За словами адвоката Александрова Костянтина Кравчука, "на даний момент офіційна позиція Росії, за словами Грубого, така, що ці військовослужбовці, у яких у грудні 2014 року закінчився термін контракту (з армією) - найманці і нічого спільного з російською армією не мають". Також адвокат з посиланням на консула зазначив, що РФ робить все можливе, щоб не допустити виходу таких "найманців" за межі терористичних анклавів "ЛНР" і "ДНР", бо це, за словами дипломата, шкодить іміджу Росії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 799 | Додав: adminA | Теги: мобільного телефона російського спе, Луценко, раді
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ