Чт, 2024-03-28, 14:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 17 » У Раді провалили голосування сенсорною клавішею "кожен сам за себе"
15:28
У Раді провалили голосування сенсорною клавішею "кожен сам за себе"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України відмовилась ухвалити рішення про запровадження особистого голосування депутатів за допомогою сенсорної клавіші. Як передає УНІАН, за ухвалення відповідного рішення проголосували лише 222 народних депутати з 428 зареєстрованих у сесійній залі. Не голосували за це рішення фракція Партії регіонів та група "Реформи заради майбутнього".

Внесеним головою Верховної Ради України Володимир Литвином проектом постанови припускалося впровадити у Верховній Раді України модернізовану електронну систему підрахунку голосів картками, що передбачає реєстрацію та голосування народного депутата за допомогою сенсорної клавіші.

Як зазначив голова комітету ВР з питань регламенту Володимир Макеєнко, комітет в цілому підтримує постанову, але вважає, що відповідну систему має бути впроваджено тільки після відповідних змін у регламенті Верховної Ради.

"Модернізовану електронну систему може бути впроваджено лише після внесення відповідних змін до регламенту Верховної Ради і затвердження Верховною Радою положення про таку систему", - сказав Макеєнко, зазначивши, що з таким рішенням згодні й інші члени Регламентного комітету.

У свою чергу член фракції НУ-НС Арсеній Яценюк наголосив, що запровадження оновленої системи для голосування не потребує жодного голосування у Верховній Раді. Він сказав, що всі попередні системи для голосування було введено в дію безпосередньо за підписом голови ВР та керівника апарату Верховної Ради. "Пане голово, дайте розпорядження, і через 30 секунд в Україні нарешті буде виконуватися Конституція України", - закликав Яценюк.

Після першого незадовільного голосування голова Верховної Ради України Литвин поставив на голосування пропозицію ухвалити даний проект постанови у першому читанні. У той же час цю пропозицію підтримав 221 народний депутат з 428.

Після цього на голосування було поставлено пропозицію про направлення на доопрацювання відповідного проекту постанови. "За" проголосували 254 народних депутати з 429. При цьому Литвин пообіцяв, що він уже сьогодні зареєструє у ВР зміни до регламенту з тим, щоб сенсорну систему все ж було введено в дію.

"Я зареєструю законопроект про внесення змін до закону про регламент", - сказав він на засіданні парламенту в четвер, коментуючи результати голосування за проектом ухвали про введення реєстрації народних депутатів і фіксації результатів їх особистого голосування за допомогою сенсорної кнопки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 907 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ