Пт, 2024-03-29, 08:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 11 » У рейтингу людського розвитку Україна опинилася поруч з Іраном
14:56
У рейтингу людського розвитку Україна опинилася поруч з Іраном
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

ООН оприлюднила світовий рейтинг людського розвитку, до якого увійшло 169 країн. Україна потрапила в групу країн з високим рівнем людського розвитку, посівши 69-й рядок, передає "Корреспондент".

Як повідомляється у доповіді UNDP, фахівці оцінили розвиток за останніх 40 років і дійшли висновку, що у 2010 році люди загалом стали багатшими, здоровішими і досвідченішими, ніж у 1970 році. Очікувана тривалість життя зросла з 59 до 70 років, а середній дохід на душу населення подвоївся і сягнув 10 тисяч доларів.

Експерти ООН склали рейтинг країн за рівнем людського розвитку, який часто-густо не збігається з рівнем добробуту. Країни було оцінено на основі комплексу критеріїв, таких як тривалість життя, рівень охорони здоров’я, доступ до освіти, знань та інформації. Їх поділили на чотири групи: дуже високий, високий, середній і низький рівень розвитку.

У результаті перший рядок рейтингу посіла Норвегія, за якою слідом ідуть Австралія і Нова Зеландія. Четверте місце дісталося США, а п’яте - Ірландії. Україна потрапила в другу групу (високий рівень) і посіла 69-те місце.

Серед інших, її випередила Росія, що опинилася на 65-му місці, Бєларусь (61), Казахстан (66). Сусідами України виявилися Боснія і Герцеговина (68) та Іран (70). Грузія посіла 74-те місце, Туреччина - 83-є, Китай - 89-те, Молдова - 99-те. Останніми у рейтингу виявилися Нігер, ДР Конго і Зімбабве.

З усіх країн колишнього СРСР лише Естонія змогла увійти до першої групи держав з дуже високим рівнем людського розвитку - вона посідає 34-те місце. Польща, тим часом, також потрапила у першу групу, опинившись на 41-му місці.

При цьому 25 країн розглядалися окремо, оскільки експертам ООН не вдалося дістати доступ до інформації за всіма критеріями. Серед цих держав - Куба, Ірак, КНДР, Ліван, низка малих острівних держав, Палестинські території і європейські карликові держави - Монако і Сан-Марино.

Зазначимо, що основні показники України, згідно з доповіддю, такі: очікувана тривалість життя з народження- 68,6 року; середня тривалість отримання освіти - 11,3 року; очікувана тривалість здобування освіти - 14,6 року; ВНП на душу населення (у цінах 2008 року) – 6535 доларів.

Нагадаємо, в торішній доповіді ООН про розвиток людського потенціалу на першому рядку також була Норвегія. Вона обігнала Ісландію, яка утримувала лідерство впродовж двох років. А у 2007 році Україна перебувала на 76-му місті в світі.

Крім того, у 2010 році у рейтингу корумпованості Україна посіла 134-те місце.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 976 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ