Пт, 2024-04-19, 22:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 21 » У Ризі лідери ЄС обговорюють питання саміту. Декларація готова. ВІДЕО
20:43
У Ризі лідери ЄС обговорюють питання саміту. Декларація готова. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Ризі глави держав і урядів країн - членів Євросоюзу та учасниць програми "Східне партнерство" розпочали обговорення питань саміту за неформальною вечерею.

Присутній і президент України Петро Порошенко, повідомляє Укрінформ.

За даними дипломатичних джерел, саме під час неформальної вечері учасники остаточно затвердять текст спільної декларації Ризького саміту.

Тим часом Порошенко заявив, що повністю задоволений резолюцією, яка була ухвалена самітом "Східного партнерства" Європейської Народної партії, передає УНІАН.

"Я повністю задоволений. Це - сильний сигнал, політичне рішення про економічну підтримку, політичну підтримку, конкретні критерії, які Україна має виконати для безвізового режиму, які мають бути виконані до середини листопада. Буде заключна оцінка Комісії, і у 2016 буде політичне рішення щодо лібералізації візового процесу", - заявив він.

Порошенко також заявив, що під час зустрічі представники Європейської народної партії, лідери країн-членів Євросоюзу підтримали ідею України про введення місії в рамках спільної політики безпеки і оборони.

Ухвалити документ мають на пленарному засіданні у п'ятницю, 22 травня.

Нагадаємо, 21-22 травня у Ризі проходить 4-й саміт "Східного партнерства", у якому беруть участь лідери Європейського Союзу, а також України, Грузії, Молдови, Бєларусі та Вірменії.

Раніше повідомлялося, що група депутатів Європейського парламенту чекає під час саміту "Східного партнерства" у Ризі рішучих дій щодо лібералізації візового режиму з Україною, Молдовою та Грузією і надання цим державам європейської перспективи.

Своєю чергою Україна очікує на саміті отримати чітку дату безвізового режиму. Порошенко зазначає, що велику частину технічних вимог виконано повністю або в значній частині.

Саміт "Східного партнерства" бачить можливим безвізовий режим для України, засуджує російську агресію та закликає виконати Мінські домовленості. Декларація

Саміт "Східного партнерства" Європейської Народної партії очікує на запровадження у 2016 році безвізового режиму для України та Грузії на основі оцінки виконання необхідних критеріїв.

Про це йдеться у декларації саміту, який пройшов у четвер в Ризі напередодні саміту Східного партнерства.

"Лідери ЄС ЄНП та країн Східного партнерства з нетерпінням чекають введення безвізового режиму з Україною і Грузією в 2016 році, після остаточного звіту Європейської комісії на основі оцінки виконання відповідних критеріїв", - зазначається в резолюції.

Учасники саміту Європейської народної партії заявляють про необхідність різного підходу до країн-учасниць програми ЄС "Східне партнерство" та визнання згодом європейських прагнень тих країн, які мають відповідні наміри, йдеться у декларації, яка буде ухвалена за результатами саміту ЄНП, що відбувся сьогодні у Ризі перед початком саміту "Східного партнерства" (СП).

"Новий розвиток країн СП вимагає різного підходу до кожної окремої держави та згодом необхідно визнати мету європейської інтеграції зацікавлених країн", - йдеться в декларації.

Лідери ЄНП підкреслили, що країни "Східного партнерства" є "дуже різними і мають різні амбіції з різними очікуваннями; і тому закликають до створення більш функціональної політики, яка б урахувала таке розмаїття, застосовуючи справжній індивідуальний підхід до окремих країн-партнерів".

"(Лідери ЄНП) вважають, що політика "Східного партнерства" має бути далекоглядною і гнучкою, щоб забезпечити довгострокові стимули для всіх партнерів, включаючи тих, які мають європейські устремління", - йдеться в декларації.

Також у документі наголошується, що "європейська перспектива є рушійною силою для реалізації реформ в цих країнах і ще більше зміцнює їх відданість спільним цінностям і принципам таким як демократія, верховенство права, боротьба з корупцією, сильна і незалежна судова система, дотримання прав людини".

"Країни СП, які найбільше хочуть поглибити відносини з ЄС і готові здійснювати необхідні реформи як на політичному, так і на економічному рівнях, повинні бути належним чином взяті підтримані, і таким чином має бути створений стимул для їхньої подальшої європейської інтеграції", - переконані лідери ЄНП.

Вони також заявляють, що глибина і масштаби відносин з кожною країною-партнером СП "повинні відображати їх власні амбіції євроінтеграції, відданість спільним цінностям і прогресу в реформах на основі законодавства ЄС".

"(Лідери ЄНП) запрошують ЄС розробити більш цілеспрямовану підтримку, спрямовану на надання допомоги державам у реалізації угод про асоціацію та проведенню реформ, а також консолідацію потенціалу органів місцевого самоврядування і громадянського суспільства, що створить міцний фундамент для добре керованих та процвітаючих держав", - наголошується в декларації.

Разом з тим у документі наголошується, що "Східне партнерство" "не спрямоване на завдання шкоди чи ускладнення двосторонніх відносин з Російською Федерацією чи з будь-якою іншою третьою стороною, а навпаки відкрите до розвитку спільної діяльності з метою створення найсприятливіших умов для сталого розвитку країн-сусідів".

Саміт "Східного партнерства" Європейської Народної партії засудив військову агресію Росії проти України та закликав повністю виконати Мінські домовленості, йдеться у декларації, яка була ухвалена за результатами саміту "Східного партнерства" (СП) Європейської народної партії, який відбувся у четвер в Ризі напередодні саміту Східного партнерства.

"(Лідери ЄНП) засуджують російську агресію проти України, особливо незаконну анексію Криму та міста Севастополя, а також окупацію деяких частин Донецької і Луганської областей України і продовження окупації двох грузинських регіонів в порушення угоди про припинення вогню, що серйозно загрожує безпеці в Європі", - йдеться в документі.

У цьому зв'язку вони закликали до повного виконання Мінських домовленостей, "розпочинаючи з повної поваги до режиму припинення вогню та відведення важкої зброї, обміну полоненими, звільнення осіб, що перебувають в ув'язнені, включаючи Надію Савченко, відновлення повного українського державного контролю над кордоном, виведення всіх "іноземних озброєних угруповань", зброї та найманців з української території".

"Повне виконання Мінських домовленостей є умовою для будь-якого покращення у відносинах з Росією", - наголошують лідери ЄНП.

Крім того, вони закликали розпочати дискусію щодо "можливого направлення місії ЄС для підтримки виконання Мінських домовленостей у світлі ідей, які були запропоновані Україною".

Також лідери ЄНП заявили, що країни "Східного партнерства" "повинні бути вільними і суверенними в реалізації свого права визначати своє майбутнє, в тому числі, вступати в будь-які міжнародні організації або союзи, не піддаючись невиправданому зовнішньому тиску, погрозам або залякуванню".

"ЄС буде і надалі підтримувати суверенний вибір країн Східного партнерства та їх народів", - наголошується в декларації.

Лідери ЄНП також підкреслили важливість пошуку мирного та узгодженого врегулювання заморожених конфліктів у регіоні.

Текст декларації ще доопрацьовується. Увагу сфокусовано на чотирьох сферах - прем'єр Латвії

Роботу над текстом фінальної декларації саміту Східного партнерства все ще не завершено.

Про це заявила прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма під час прес-конференції в Ризі, передає "Європейська правда".

"Я щойно перевірила, текст декларації все ще доопрацьовується", - зауважила вона.

"Проте важливо відзначити, що увагу буде сфокусовано на чотирьох сферах - інституційній співпраці, мобільності, економічному співробітництву та регіональному розвитку", - відзначила прем'єр-міністр Латвії.

"Також саміт Східного партнерства в Ризі повинен підтвердити і підтвердить повагу до суверенітету та територіальної цілісності усіх східних партнерів", - наголосила Страуюма.

"Я також можу підтвердити, що декларація підкреслить важливість підписання Угоди про асоціацію з трьома країнами, а також повну підтримку ЄС імплементації ними необхідних реформ", - зауважила вона.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 687 | Додав: adminA | Теги: питання саміту, Ризі, Декларація готова. ВІДЕО, лідери ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ