Чт, 2024-03-28, 15:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 5 » У РНБО розповіли про можливі сценарії російської агресії. ВІДЕО
20:51
У РНБО розповіли про можливі сценарії російської агресії. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Росія розгорнула три нові дивізії поблизу кордонів з Україною.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на брифінгу в Києві.

"Крім окупованих територій ми можемо побачити, що відбувається біля східних кордонів нашої країни, де розгорнуті вже три нові російські дивізії", - сказав він.

"У сучасних умовах для України найбільш небезпечними є можливі дії російських повітряно-космічних сил, і саме на Близькому сході, в Сирії Росія активно проводила випробування саме своїх повітряно-космічних сил, знищуючи цивільну інфраструктур сирійських міст", - наголосив Турчинов.

"На аеродромі Міллерово, поблизу нашого східного кордону, дуже близько до нас розташована російська військова авіація, в першу чергу штурмова авіація, яка розрахована повністю на виконання бойових завдань", - заявив секретар РНБО.

Турчинов заявляє про два можливих сценарії агресії Російської Федерації проти України - воєнний і "гібридний".

"Намагаючись підкорити Україну, як в найближчому майбутньому, так і в перспективі, може бути реалізований один з двох сценаріїв", - заявив він.

За словами секретаря РНБО України, перший сценарій розвитку ситуації "найбільш небезпечний - воєнний сценарій, а саме повномасштабна воєнна агресія, яка є найбільш проблемною і небезпечною для самого Кремля, але до здійснення якого РФ готується".

На підтвердження своїх слів Турчинов навів інформацію про концентрацію підрозділів ЗС РФ біля кордонів з Україною, мілітаризацію Криму.

"Другий сценарій не менш небезпечний. Це сценарій так званий гібридний, який на сьогодні залишається найбільш ймовірним. Він передбачає продовження бойових дій малої інтенсивності на Донбасі, але не виключає можливості локальних наступальних операцій російських регулярних та нерегулярних підрозділів, а також підривну діяльність в іншій частині країни", - підкреслив секретар РНБО України.

Воєнний стан може бути запроваджено в разі загрози суверенітету і безпеці країни в цілому

Голова РНБО каже, що воєнний стан може бути запроваджено у разі загроз суверенітету і безпеці країни в цілому.

"Справа в тому, що воєнний стан не може вводитись по бажанню політиків як якась політична формула існування країни, ні. Воєнний стан може вводитись виключно виходячи із загроз безпеки країни і у випадку наявності загроз нашому суверенітету, безпеці країни в цілому, в першу чергу військових загроз. Безумовно, відповідно до Конституції, повинен бути введений воєнний стан", - наголосив Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що існує два сценарії щодо майбутніх дій з боку Росії проти України. Перший сценарій - можливий наступ російських військ вглиб країни, а другий - продовження ведення "гібридної" війни.

При цьому Турчинов сказав, що не треба боятися можливості запровадження воєнного стану.

"І цього не треба лякатись, не треба панікувати, але у випадку особливо реалізації першого сценарію або серйозного загострення на східному фронті, ми повинні реагувати адекватно. І я ще раз підкреслюю, це вводиться не тоді, коли хтось бажає чи до якоїсь дати, це вводиться виходячи з безпеки для нашої країни", - наголосив Турчинов.

Турчинов заявляє про можливість нової хвилі мобілізації в разі погіршення ситуації в зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

"У разі серйозного загострення на фронті нова мобілізація буде оголошена негайно", - сказав Турчинов на презентації центру Інформування сектора безпеки і оборони в РНБО в Києві в п'ятницю.

Турчинов зазначив, що в країні два роки триває підвищення професіоналізації Збройних сил. За його словами, зокрема, з початку 2016 роки кількість охочих проходити військову службу за контрактом збільшилася майже на 40%.

"Але в умовах протистояння з Російською Федерацією Україна не може відмовитися від призову. Потреба в підготовлених резервах занадто висока і є критичною для виживання нашої держави", - підкреслив секретар РНБО.

Разом з тим, за його словами, за перше півріччя поточного року вдвічі скоротилася кількість мобілізованих. "Уже в другому півріччі 2016 року мобілізовані повинні повертатися додому", - сказав Турчинов, додавши, що за необхідності нову, 7-ма хвилю, буде оголошено.

Росія використовує Україну як полігон, а відсутність точної летальної зброї у ЗСУ підстьобує агресивність ворога

РФ використовує окуповані райони Донбасу як полігон для випробування свого нового озброєння і тактичних прийомів, що свідчить про загострення ситуації на сході України, заявляє Турчинов.

"Важливо усвідомити сьогодні, коли ситуація на сході нашої країни істотно загострюється. Росіяни не тільки збільшують кількість обстрілів, а й використовують окремі райони Донецької і Луганської областей як полігон для випробування нових видів зброї і сучасні тактичні прийоми", - сказав він.

"Довгостроковий характер російської загрози на тлі стійких тенденцій до зростання нестабільності в Європі і в світі, формує зовнішнє середовище безпеки навколо України і визначає найважливіший пріоритет національної безпеки в політиці нашої держави", - додав Турчинов.

РФ зважає тільки на силу противника, а Збройні сили України для отримання сучасного озброєння можуть розраховувати тільки на свій власний потенціал, зазначає Турчинов.

"Ми не маємо військово-технічного співробітництва з нашими партнерами в питаннях поставок сучасної летальної зброї. Це питання заблоковане. Ви знаєте тезу: щоб не дратувати Росію. Я переконаний, що саме відсутність сучасної зброї, надточної зброї у нашій армії - це якраз розпалює Росію, тому що вона рахується тільки з силою", - сказав Турчинов.

Він підкреслив, що українські Збройні сили на даний момент повинні розраховувати тільки на свій власний потенціал для того, щоб мати сучасні зразки озброєнь.

"Дуже складно забезпечити фактично всю лінійку озброєння. Жодна країна цього не має. Але ми останнім часом дуже сильно просунулися в питанні посилення нашого ракетного потенціалу. Сьогодні ми працюємо в напрямку поліпшення нашої бронетехніки, і є багато інших завдань щодо забезпечення нашої армії сучасним зброєю, яке могло б дати гідну відсіч будь-яким провокаціям з боку Збройних сил Російської Федерації", - сказав Турчинов.

Зазначимо, 10 червня радник президента Росії Сергій Глазьєв запропонував завдати удару по українській армії, щоб "не дати їй зміцніти".

Раніше керівник координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук заявляв, що Росія готує введення спецназу з Ростовської області на територію України, на сьогодні вирішується питання про те, в якому разі будуть вводитися ці підрозділи в Україну.

"Про жодне широкомасштабне вторгнення Росії в Україну і початок "повноцінної" війни між двома державами ніхто не говорить. Йде таємна (принаймні поки що) війна Росії проти України. Йде вона з березня 2014 року. Хто цього досі не зрозумів - мені шкода", - заявив Тимчук.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: можливі сценарії російської агресії, РНБО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ