Пт, 2024-04-19, 10:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 6 » У Росії після виборів - масові протести, арешти і війська на вулицях
20:50
У Росії після виборів - масові протести, арешти і війська на вулицях
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Чергова, на цей раз несанкціонована, акція проти несправедливих виборів розпочалася в Москві у вівторок. "Незгодні" вийшли на Тріумфальну площу, туди ж раніше стеклися представники молодіжних прокремлівських рухів. Ідуть масові затримання. На жаль, якість картинки не дає поняття про чисельність акції.

Серед затриманих - опозиціонер Борис Нємцов, правозахисник Лев Пономарьов і журналіст Божена Ринський. Затримано також активіста "Солідарності" Миколу Ляскіна, члена "Солідарності" Михайла Шнейдера, головного редактора сайту форум.мск Анатолія Баранова. Присутні скандують: "Росія без Путіна!", "Народ не вірить Путіну!", "Соромно бути ментом", "Ганьба!", повідомляє NEWSru.com.

На Тріумфальній затримано економічного оглядача NEWSru.com Максима Бланта. Все відбувається на тлі безпрецедентних заходів безпеки: до Москви ввели колони вантажівок з солдатами, блогери помітили також приготовані водомети.

Зокрема, Тріумфальну площу оточено, там перебуваж понад 20-30 вантажівок і автобусів з поліцією. Уздовж тротуарів виставлено наряди поліції, прохід по площі затруднено. Поліцейські по гучномовному зв'язку просять людей біля виходу з метро "виходити, не зупиняючись". Співробітники поліції періодично витісняють присутніх з тротуарів.

Основна маса людей перебуває поряд з концертним залом імені Чайковського, де виступають "прокремлівські" барабанщики. Представники опозиції намагаються пройти в інший бік. Поліція розпочала розганяти несанкціоновану акцію, розпочалися перші затримання.

На Тріумфальній вже затримано одного з лідерів "Солідарності" Нємцова. Його перепровадили в автобус, припаркований на площі. Прес-секретар "Солідарності" Ольга Шоріна повідомила, що також було затримано керівника "Меморіалу" Олега Орлова, проте сам він це не підтвердив.

Нємцов сам розповів по телефону про затримання. "Такого я не пригадаю. Я тільки вийшов з донькою Жанною та Володимиром Рижковим з переходу, як мене тут же оточили, відтіснили, посадили в машину і без будь-яких пояснень відправили в "Тверське", - сказав Нємцов. При цьому, за його словами, в ході затримання він чув, "як по рації передавали - затримайте Нємцова".

Орлов, в свою чергу через кілька хвилин повідомив по телефону, що його поліція затримувати не стала. Орлов зазначив, що був очевидцем затримання Нємцова і що той нічого не порушував.

"Ми йшли разом з Рижковим і Нємцовим. Як тільки вийшли з підземного переходу, до нас підійшов офіцер і сказав Нємцову: "Можна Вас на хвилинку? "Відразу підбігли 15 поліцейських, блокували нас, відсікли і затримали Нємцова", - розповів Орлов.

"Я був свідком того, що з боку Нємцова ніяких порушень не було", - наголосив правозахисник. Усього поліція затримала на Тріумфальній площі кілька десятків активістів опозиції.

У прес-службі ГУ МВС РФ по Москві повідомили, що на Тріумфальній площі зібралися представники молодіжних рухів "Наші", "Молода Гвардія" і "Росія молода" - всього до п'яти тисяч осіб.

"Учасники акції" не заважають руху автотранспорту, стоять на тротуарах, поліція не перешкоджає їхнім діям ", - наголосили в прес-службі.

Однак там зазначили, що "якщо буде зроблено спроби з боку окремих представників, особливо вчорашніх провокаторів, порушити громадський порядок або перекрити автомобільний рух, такі спроби будуть негайно припинятися московською поліцією, а правопорушники - залучатися до відповідальності відповідно до закону".

Кількість затриманих учасників несанкціонованого мітингу опозиції на Тріумфальній площі в Москві склало не менше 250 осіб, повідомило джерело в правоохоронних органах.

Між тим, раніше в Головному управлінні МВС РФ по Москві повідомили, що на Тріумфальній площі за участь у несанкціонованій акції затримано понад 100 осіб.

"Затримано понад 100 осіб. Це люди, які намагалися перекрити рух автотранспорту і не виконували законних вимог співробітників поліції", - зазначив представник прес-служби. Там повідомили, що затриманих буде доставлено у відділи поліції для притягнення до відповідальності у встановленому законом порядку.

Зазначимо, 5 грудня в Москві на Чистих ставках пройшов санкціонований московською владою мітинг, на якому зібралися незгодні з підсумками виборів до Держдуми. Його учасники спробували прорвати оточення і влаштувати несанкціоновану ходу в бік Кремля. У результаті близько 300 осіб було затримано. Серед них - опозиціонери Ілля Яшин та Олексій Навальний.

Сьогодні до столиці Росії було стягнуто війська. У МВС Росії заявили, що військовослужбовці внутрішніх військ в плановому режимі забезпечують безпеку і правопорядок в Москві разом із співробітниками поліції при масових заходах. У міністерстві зазначили, що військовослужбовці внутрішніх військ забезпечують порядок і безпеку у столиці щодня.

Також сьогодні понад 15 тисяч активістів молодіжних рухів "Наші" і "Сталь" з більш ніж 30 регіонів Росії зібралися в Москві на Манежній площі, щоб підтримати "Єдину Росію", що перемогла на парламентських виборах. Молоді люди з барабанами в руках зібралися на Манежній площі в Москві, щоб висловити своє невдоволення багатотисячними опозиційними акціями.

Також стало відомо, що прихильники дагестанських відділень партій КПРФ і "Яблуко" провели у вівторок мітинг проти фальсифікацій на виборах до Державної Думи, що пройшли в неділю. Близько 100 людей зібралися біля Аварського театру в Махачкалі.

Єдинороси зібрали 10 тис людей на мітинг в Москві, щоб не віддати "вулицю" опозиції

Близько 10 тисяч прихильників партії "Єдина Росія" зібралися на площі Революції, щоб привітати партію з перемогою на виборах до Державної думи.

Мітинг проходив під гаслом "чиста перемога". На площі було встановлено сцену із зображенням Дмитра Медведєва та Володимира Путіна з гаслами "Я за". Учасники мітингу в перших рядах розмахували прапорами з символікою "Єдиної Росії", "Молодої гвардії" і російським триколором.

Ведучим мітингу був перший заступник секретаря президії Генеральної ради партії Андрій Ісаєв. Він привітав присутніх з перемогою "Єдиної Росії" на виборах і подякував виборцям, які проголосували за цю партію.

Ісаєв повідомив, що учасники мітингу на площі Революції "зібралися, щоб сказати" ні "крикливій меншині, якою керують платні провокатори". "Вони ніколи не нав'яжуть Росії шлях "кривавої революції", - попередив єдинорос.

До привітань долучився і керівник Центрального виконавчого комітету партії Андрій Воробйов. За його словами, єдинороси "перемогли у чесній та конкурентній боротьбі". "У нас є план, лідер і президент. Ми сповнені рішучості і нікому не віддамо ні п'яді наших вулиць", - заявив Воробйов.

Після його слів, учасники мітингу почали скандувати: "Єдина Росія", Вперед", "Народ, Медведєв, Путін - разом переможемо". На завершення мітингу прозвучав гімн Росії.

Знайшлася нова перешкода мітингів. Влада, посилаючись на громадян, скаржаться на метушню в центрі Москви

Москвичі стали частіше скаржитися до мерії на мітинги і пікети, що проходять в центрі столиці біля станцій метро і адміністративних будівель. Про це заявили у вівторок у міському департаменті регіональної безпеки.

Тут зазначили, що "останнім часом в Москві значно збільшилася кількість публічних заходів". "У вступних повідомленнях організатори висловлюють наміри провести мітинги і пікети поблизу транспортних вузлів, зупинок громадського транспорту, станцій метро, торгових майданчиків і в інших багатолюдних місцях", - констатували в департаменті, передає "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку зі збільшенням кількості публічних заходів в уряд Москви надходять численні скарги та звернення громадян", - сказав представник департаменту.

"У зверненнях зазначається, що багато публічних заходів проводяться організаторами в робочі дні тижня, в районах розташування великої кількості державних установ, різних міських організацій, будівель господарюючих суб'єктів і в зоні щільного паркування їхнього автотранспорту, а також у житловому секторі", - додав співробітник департаменту . Він зазначив, що "зазначені заходи ускладнюють дорожню обстановку, створюють незручності робітникам і службовцям, жителям Москви і гостям столиці, перешкоджають вільному пересуванню громадян".

Таким чином, "з метою дотримання законних інтересів громадян, які беруть участі у публічних заходах, автори звернень висловлюють наполегливе прохання максимально обмежити їхнє проведення в центральній частині міста, поблизу будівель господарюючих суб'єктів, у місцях масового відпочинку городян, поблизу зупинок громадського транспорту і станцій метро".

Опозиціонери в Петербурзі запускають ракети, запалюють димові шашки і підривають петарди

Учасники несанкціонованої акції біля Гостиного двору в Петербурзі запалюють димові шашки, підривають петарди і запускають маленькі сигнальні ракети. Співробітники поліції продовжують затримання учасників неузгодженого заходу.

Тим часом кожен раз, коли співробітники поліції намагаються провести затримання ті, що прийшли починають скандувати гасла, свистіти і плескати в долоні. Серед затриманих на площі перед Гостиним двором виявилися декілька журналістів різних видань.

Лідера "Яблука" знову затримали на Тріумфальній

Лідера партії "Яблуко" Сергія Мітрохіна повторно затримано на Тріумфальній площі Москви, цього разу поліція його не відпускає.

"Сергія Мітрохіна затримали на мітингу на Тріумфальній площі. Зараз він перебуває в автобусі ОМОНу разом з ще 30 затриманими", - сказав прес-секретар "Яблука" Ігор Яковлєв.

"Мітрохіна затримали в момент, коли він намагався пояснити міліцейському начальству про те, що молоді люди, які прийшли на Тріумфальну площу з прапорами "Єдиної Росії", мегафонами, які залазять на будки, самі порушують громадський порядок", - сказав Яковлєв.

Мітрохіна вже затримувала поліція на Тріумфальній площі у вівторок, коли почалася акція опозиції, але майже відразу відпустила його після того, як він показав посвідчення кандидата в депутати. Яковлєв сказав, що разом з Мітрохіним затримано лідера "молодіжного "Яблука" Кирила Гончарова.

"Кирила Гончарова також затримано. В одному автобусі з ним перебуває журналістка Божена Ринський", - сказав глава прес-служби партії "Яблуко".

Між тим, газета "Комерсант" на своєму сайті повідомляє про затримання і побиття кореспондента цього видання Олександра Черних під час несанкціонованої акції опозиції в центрі Москви. "Під час затримань на Тріумфальній площі затримано і побито кореспондента видання Олександра Черних", - йдеться в повідомленні на сайті видання. "Комерсант" наводить цитату Черних з його Твіттер: "Мене взяли і б'ють сильно, везуть в Замоскворіччя".

У Ростові-на-Дону колона перекрила рух. Затримали 15 осіб

Поліцейські Ростова-на-Дону у вівторок ввечері припинили рух колони з 100 учасників несанкціонованої акції протесту в центрі міста. Після припинення несанкціонованої акції біля будівлі адміністрації Ростовської області частина її учасників висунулася по вулиці Садова в бік Театральної площі.

У районі перетину вулиці Садової з провулком Кріпосним учасники акції зупинилися, після чого близько 15 людей було затримано поліцією.

Раніше у вівторок близько 300 молодих людей зібралися на площі Рад біля обласної адміністрації для проведення несанкціонованого мітингу проти фальсифікації підсумків виборів до Держдуми. Поліція не допустила проведення несанкціонованої акції, було затримано близько десятка опозиціонерів. Таким чином, за неофіційними даними, в цілому в Ростові-на-Дону було затримано близько 25 осіб.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 970 | Додав: adminA | Теги: Незгодні вийшли на Тріумфальну площ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ