Сб, 2024-05-04, 23:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 26 » У Росії закривають всі McDonald's
18:23
У Росії закривають всі McDonald's
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Через рік у Росії мережа McDonald's може перестати існувати. Втім, історія із закриттям мережі швидкого харчування повторюється: з початку 2012 року в Швейцарії були закриті всі ресторани McDonald's. Ще кілька європейських країн попросили сприяння в ліквідації закладів, що торгують фастфудом, пише FogNews.ru.

Деякі фахівці були помилково переконані, що рішення про закриття McDonald's в Росії пов'язане зі вступом країни до СОТ. Але насправді все це виявилося зовсім не так, у багатьох служб у РФ і без того знайшлися вагомі причини для ліквідації цієї мережі ресторанів швидкого харчування.

Мінздоровсоцрозвитку спільно з Росспоживнаглядом у 2011 році провели понад 700 перевірок у мережі ресторанів McDonald's і дійшли висновку, що фастфуд завдає непоправної шкоди здоров'ю росіян, і йому більше не місце в країні, де є своя багата національна кухня. Крім того, в мережі швидкого харчування рідко дотримуються санітарні норми, порушуються терміни зберігання продуктів і технологія приготування страв.

"Ми вже давно уважно стежимо за мережею швидкого харчування McDonald's, - розповіли в Росспоживнагляді, - виписували штрафи, робили приписи, вимагали дотримуватися встановлених законом норм, але виконання вимог у 6 випадках із 10 так і залишилося на папері. Неодноразово нашим фахівцям пропонували хабарі, погрожували розправою, якщо не дозволимо продовжувати роботу. У 2010 році до вивчення проблеми ресторанів швидкого харчування було залучено Мінздоровсоцрозвитку. Майже два роки ми розрізнено займалися вивченням наявної проблеми, а торік зусилля об'єднали. На початку березня 2012 року ми постановили, що мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's в нинішньому вигляді не може працювати на території Російської Федерації".

Доля McDonald's вже вирішена: компанії дали 9 місяців на те, щоб повністю згорнути роботу, вивезти обладнання, звільнити співробітників і дотриматися всіх юридичних формальностей. 15 березня 2012 року юристи McDonald's подали позов на Мінздоровсоцрозвитку і Росспоживнагляд з надією, що вони справу виграють. Але навіть якщо це станеться, мережу швидкого харчування все одно з часом буде ліквідовано. А от юристи Росспоживнагляду впевнені, що McDonald's справу програють: занадто багато порушень здійснюють працівники.

У понеділок, 19 березня, до Москви прилітали американські представники McDonald's в надії залагодити всі формальності і повернути собі право продовжити роботу в Росії. Судячи за повідомленнями в американській пресі, сторонам не вдалося досягти мирної угоди: Росія наполягає на закритті McDonald's у зв'язку зі шкодою для здоров'я росіян, яку завдає фастфуд.

Закриттю також підлягають всі вуличні кіоски, які торгують шаурмою, млинцями з начинкою і курми-гриль. Правда, це не означає, що вищезазначені страви зникнуть зовсім: їх можна буде готувати тільки в закритих приміщеннях. З 1 вересня 2012 року право випускати таку продукцію отримають тільки спеціалізовані стаціонарні точки, обладнані водопроводами і каналізацією. Площа приміщення повинна бути не менше 12 квадратних метрів.

Варто зазначити, що офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає. Проте голова профспілкової організації "ЗАТ Москва-Макдоналдс" Влад Сапегін в інтерв'ю "Російській службі новин" зазначив, що Росспоживнагляд справді має претензії до мережі ресторанів швидкого харчування.

"У них тертя в судах йдуть, то один суд, то інший. Я так зрозумів, з точки зору державних структур, компанію хочуть поставити на місце", - підкреслив він.

Претензії до McDonald's мають і російські правозахисники. У лютому товариство захисту прав споживачів "Громадський контроль" подало судовий позов стосовно мережі ресторанів. На замовлення ТЗПС була проведена експертиза продуктів, що реалізуються в московських ресторанах. Вивчивши її результати, фахівці дійшли висновку, що McDonald's свідомо приховує інформацію про склад продуктів та інші дані, які повинні вказуватися на упаковці або в меню.

Зазначимо, що "нацією фаст-фуду" охрестили громадян Сполучених Штатів, проте дані останніх соцопитувань показують, що це вже не так. В ході досліджень, проведених серед 10 300 людей в 12 країнах, про свою непереборну прихильність до швидкої їжі заявили лише 44% американців. Водночас в Болгарії таке зізнання зробили 68% респондентів.

Гастрит, цукровий діабет, порушення обміну речовин й ожиріння - майбутнє, яке передрікають експерти шанувальникам модних серед підлітків фаст-фудів і швидкого перекушування на вулиці.

У лютому 2010 року влада Британії заборонила приховану рекламу алкоголю і фаст-фуду в різних телепрограмах.

А в червні 2010 року Національний інститут здоров'я і якості медичної допомоги Великої Британії опублікував дані про те, що близько 40 тисяч британців щороку помирають унаслідок вживання фаст-фуду та іншої нездорової їжі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 967 | Додав: admin | Теги: McDonald's, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ