Пт, 2024-03-29, 14:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 9 » У СІЗО розповіли про "королівські" умови для Тимошенко
09:48
У СІЗО розповіли про "королівські" умови для Тимошенко
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Співробітники Київського слідчого ізолятора кажуть, що Юлія Тимошенко в 242-й камері має умови, що вигідно відрізняються від інших приміщень для жінок-підслідних СІЗО. Так, у неї вже є передані з волі телевізор, холодильник, і замість належних 2,5 кв. метра на людину в її "хаті" кожної з трьох в'язнів покладено 5,6 "квадрата", пише газета "Сегодня".

У минулу суботу у Юлі, як і решти в'язнів СІЗО, був банний день. За словами персоналу, гарячої води в камері немає, проте і "параша" в гіршому сенсі цього слова відсутня - цілком акуратний туалет, правда, без біде, але зі змивом, знаходиться за стаціонарною перегородкою, а не тонкої занавіскою...

Наглядачі закривають очі на те, що в 242-й камері жінки самі готують собі їжу - аби пожежу не влаштували. "Ні чорної ікри, ні червоної риби, наскільки знаю, Юльці не передавали, та й навряд чи для неї зроблять виняток - такі передачки не дозволені, - говорить співробітниця СІЗО. - Вошей та інших паразитів в цій камері немає, так що педикульоз Тимошенко не загрожує. Взагалі вона не справляє враження людини, психологічно зломленої. Коли до неї приходили люди Карпачової, жодного поганого слова на нашу адресу не сказала, тільки суддю Кіреєва і суд лаяла як попало. А так - поводить себе просто, природно, дивиться телевізор. Сидить, як королева - з гордо піднятою головою..."

Як повідомлялося, суддя Родіон Киреєв в п'ятницю, 5 серпня, оголосив рішення про зміну запобіжного заходу для Юлії Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту.

"Через системні порушення, перешкоджання у встановленні істини, порушення порядку в розгляді справи суд ухвалив змінити запобіжний захід на взяття під варту", - заявив Киреєв.

Того ж дня депутати ухвалили рішення про безстрокову акцію проти арешту лідера "Батьківщини". Арешт Тимошенко викликав значний резонанс і стурбованість на міжнародній політичній арені.

8 серпня, суддя відмовився змінити запобіжний захід. Також суд не відпустив Тимошенко на поруки Української православної церкви (КП).

Правозахисники: в СІЗО порушуються права Тимошенко

Як відомо, чоловік Тимошенко Олександр заявляв, що екс-прем’єр перебуває в одній камері з жінкою, яка палить, а у неї алергія на сигаретний дим.

"В принципі, якщо Юля буде наполягати, цю жінку від неї можуть відселити в іншу камеру. Однак навряд чи там більш комфортні умови, ніж в 242-й, і швидше та відмовиться від шкідливої звички, ніж погіршить своє становище", кажуть в ізоляторі.

Пасивне куріння у місцях позбавлення волі є порушенням прав людини, заявляють у Вінницькій правозахисній групі.

Про це сказано у заяві правозахисників у відповідь на інформацію про те, що колишній прем’єр Юлія Тимошенко змушена перебувати у камері СІЗО разом з іншою засудженою, яка палить.

"Незалежно від того, хто зазнає примусу до "пасивного паління" колишній високопосадовець, державний діяч, чи пересічний в’язень - держава зобов’язана однаковою мірою дбати про збереження здоров’я осіб, які перебувають під її повним контролем і знаходяться під час ув’язнення у повній залежності від держави", - йдеться у заяві.

"Жодні аргументи щодо перенаселеності в’язничної системи, складних економічних умов тощо не повинні прийматися до уваги, коли йдеться про здоров’я людини", - додали правозахисники.

У Вінницькій правозахисній групі зазначають, що регулярно отримують скарги українських ув’язнених та засуджених на примус до "пасивного паління".

"Тому ми сподіваємося, що завдяки великій суспільній увазі до обставин та умов ув’язнення Тимошенко можна буде невідкладно розпочати реальні кроки, спрямовані на припинення практики "пасивного паління", яке становить очевидну та серйозну небезпеку правам кожного, хто зазнає такого поводження", - сказано у заяві.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 783 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ