Пт, 2024-03-29, 08:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 18 » У справі про розстріл Майдану проходять 276 осіб. ВІДЕО
16:22
У справі про розстріл Майдану проходять 276 осіб. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

У справі про розслідування злочинів під час Євромайдану проходять 276 осіб.

Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк на прес-конференції у четвер, передає Інтерфакс-Україна.

"В цілому притягнуті до кримінальної відповідальності, тобто повідомлено про підозру і розслідуються кримінальні провадження, - 276 осіб", - сказав Горбатюк.

За його словами, шоста частина із них - високопоставлені чиновники, у тому числі екс-президент, колишні керівники адміністрацій.

Горбатюк заявив, що більш як 30 "тітушок" притягнуто до відповідальності за протидію протестним акціям у Києві на Майдані Незалежності під час Революції Гідності.

"Загалом, за результатами розслідування саме злочинної протидії протестним акціям зі сторони так званих "тітушок", на тепер загалом притягнуто до кримінальної відповідальності більше 30 осіб", - сказав Горбатюк.

Зокрема, як зазначив представник прокуратури, стосовно 8 осіб кримінальні провадження направлені до суду, на теперішній час вже є і вирок стосовно двох осіб, один з яких отримав "справжню міру покарання".

Раніше в ГПУ повідомляли, що тодішня влада не робила жодного кроку для мирного врегулювання ситуації і розробила план розгону Майдану, який не виключав вбивств. Силовики повинні були спровокувати протестувальників до дій, щоб ті були змушені захищати своє життя і здоров'я.

Крім того, Горбатюк заявляв, що 18 лютого 2014 року на озброєння "Беркуту" і внутрішнім військам було надано надійшли з Росії в протиправний спосіб спецзасоби посиленої дії, які не пройшли експертизу.

20 лютого 2014 року "тітушкам" зі складів МВС було роздано 408 автоматів і близько 90 тис. патронів

У Генеральній прокуратурі України заявляють, що 20 лютого 2014 року "тітушкам" владою зі складів МВС було роздано 408 автоматів та близько 90 тис. набоїв.

"Починаючи з 18 лютого вже було відкрите залучення "тітушок" для вчинення злочинів… Частина "тітушок" була в рядах спільно з працівниками правоохоронних органів, будучи озброєними працівниками правоохоронних органів, вчиняли злочини стосовно протестувальників, від величезної кількості побиттів до вбивств", - сказав Горбатюк.

У зв’язку з цим він заявив, що "на той час вони були озброєні здебільшого вогнепальною зброєю своєю, а (не) спецзасобами Міністерства внутрішніх справ".

"Вже 20 лютого, після розстрілів на Майдані, влада вирішила взагалі озброїти вогнепальною зброєю "тітушок", роздавши 408 автоматів зі складів МВС та біля 90 тис. набоїв. Можна тільки уявити, що було в головах тих осіб, які давали такі рішення, до якого сценарію вони допускали, вчинення яких злочинів стосовно протестувальників", - наголосив Горбатюк.

Він зазначив, що із 408 автоматів на даний час слідчими знайдено 10. Місце зберігання інших автоматів не встановлено.

При цьому Горбатюк додав, що загалом тоді працівникам правоохоронних органів було роздано до 10 тис. одиниць зброї.

"Беркут" заздалегідь отримав зброю для розстрілу "майданівців"

Спецподразделение "Беркут" заблаговременно получило оружие до момента расстрела протестующих на Майдане Независимости в феврале 2014 года, действия "беркутовцев" имеют признаки теракта, сообщил Горбатюк.

"Оружие спецрота получила вечером 18 февраля и только ждала приказа для применения. Такое указание было получено с утра 20 февраля, после чего сотрудники киевской спецроты "Беркут" в количестве 25 человек вышли на площадку перед Октябрьским дворцом, а потом, находясь на ул.Институтской, осуществили расстрел протестующих", - рассказал Горбатюк.

При этом, по его словам, никто из них не применял оружие, исходя из угрозы от протестующих, "потому что действительно имело место ранение правоохранителей с 5.30 до 9.00". "Но эти сотрудники спецроты не предпринимали никаких действий для определения, кто именно применял оружие, они сразу применяли оружие к неизбирательному кругу лиц. Следствие считает это и инкриминирует им, а также тем, кто отдал приказ - совершение действий с целью запугивания. А это имеет признаки террористического акта", - пояснил Горбатюк.

По его словам, по этому эпизоду инкриминируется убийство 48 и ранение 80 человек. К ответственности привлечен 31 человек, из них шестеро высокопоставленных лиц (начиная с президента, министров, начальников киевской милиции и заканчивая непосредственно бойцами "Беркута").

Горбатюк сообщил, что на вооружении спецроты находились автоматы АК-74, у одного из бойцов была снайперская винтовка Драгунова.

Кроме того, установлено, что на крышах зданий Кабинета министров и администрации президента находились контрснайперы подразделений СБУ "Альфа", "Сокол", ГУБОП и Управления госохраны. Он подчеркнул, что по результатам расследования не обнаружено, что они это оружие применяли.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 738 | Додав: adminA | Теги: 276 осіб, розстріл Майдану, Справа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ