Ср, 2024-04-24, 04:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 9 » У США настала ніч? У Москві так не думають - InoPressa
15:54
У США настала ніч? У Москві так не думають - InoPressa
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Перемога Трампа - небезпечно непередбачуваного лідера - сумна новина для всіх демократій, пише El Pais. Америка прокинеться розколотою, прогнозує Le Temps. У Москві вшановують Трампа і сміються з "катастрофи" ліберального західного світу, свідчить Die Welt. "Путін справлявся з такими оригіналами, як Уго Чавес і Берлусконі, але у Трампа поруч з ліжком перебуватиме позолочена ядерна кнопка", - зазначає The Times.

"Перемога Трампа на президентських виборах в США - сумна новина для всіх демократичних країн світу. Вона приносить задоволення ворогам демократії і дає їм сприятливі можливості", - пише El Pais у редакційній статті.

Прихід Трампа - непередбачуваного і тому небезпечного лідера - кидає світ в стан повної невизначеності, вважає іспанська газета. Після "Брекзіту" це, можливо, стане смертельним ударом по європейському проекту, який США завжди надихали й оберігали.

Американський електорат продемонстрував: жодне суспільство не застраховане від демагогії, яка пропонує швидкі і прості рішення, а заразом виливає ненависть на всіх, кого можна перетворити на "цапа-відбувайла", йдеться в статті.

Результати виборів пророкують економічну нестабільність і політичну невизначеність. Американці довірилися людині, яка вважає, що запорукою безпеки США є байдуже ставлення до подій у світі і до традиційних союзників Америки. "Ймовірно, Росія і Китай задоволено потирають руки", - пише видання.

"Президент Путін, переконаний в тому, що Європа через свою слабкість не зреагує, пішов на кроки, які в роки холодної війни були б немислимі. А тепер він може розраховувати і на небажання США втручатися в події", - йдеться в статті.

На закінчення газета нагадує, що в США є система стримувань, яка повинна запобігати "тиранії більшості": "Ці механізми безумовно доведеться повною мірою застосувати до Трампа. Він, як і будь-який популіст, повинен засвоїти, що кількість голосів - не виправдання всього і що в умовах демократії завжди переважають закон, свобода і права особи".

"В регіонах США, де серед виборців багато білих, Дональд Трамп перевершив результати Мітта Ромні, попереднього кандидата в президенти від Республіканської партії", - повідомляє The Washington Post.

"Судячи з попередніх даних екзитполів, склад електорату в 2016 році мало змінився порівняно з 2012 роком. Але у Трампа надзвичайно хороші результати серед білих виборців, а у Клінтон серед виборців інших рас результати не аж такі блискучі, як в Обами чотири роки тому", - йдеться в статті.

Трампу віддали голоси 60% білих чоловіків і 52% білих жінок. Судячи з екзит-полів, його підтримали 88% республіканців і 78% білих євангельських християн, які брали участь в голосуванні. Відсоток іспаномовних серед тих, хто проголосував, у принципі не збільшився порівняно з 2012 роком.

"Хоча серед тих, хто проголосував, загалом більше жінок, ніж чоловіків, у цьому році жінки, мабуть, не стали голосувати активніше, хоча їм випав шанс потенційно віддати свій голос за першу жінку-президента США", - йдеться в статті.

Щоправда, більшість виборців не погоджується з ключовою тезою Трампа щодо питання іммігрантів. В опитуваннях приблизно 7 з 10 сказали, що потрібно дати більшості нелегальних іммігрантів шанс на подачу прохання про легальний статус. Заклик Трампа депортувати всіх нелегальних іммігрантів підтримує лише кожен четвертий, передає видання.

"Здається, Трампу вдалося переконати більшість американців прийти до виборчих урн і висловити всі свої негативні думки з приводу політичних, медійних і економічних еліт, що існують у країні", - пише Стефан Бюссар у Le Temps.

"Його улюблена зброя - Twitter. За допомогою соціальної мережі він зумів звести докупи безліч різнорідних нападів обурення, які виникають по всій країні. Багато хто замислювався, чи здатний він перетворити своїх передплатників у Twitter на реальних виборців. З огляду на дуже сильну мобілізацію білих виборців без університетського диплома він, схоже, це зміг", - йдеться в статті.

"Ані його грубі порушення, ані його вульгарні розмови і зневажливе ставлення до жінок - ніщо не в силах зупинити Трампа. За влучним висловом кінорежисера-документаліста Майкла Мура, який нещодавно зняв фільм TrumpLand на користь Хілларі Клінтон, Дональд Трамп - це "коктейль Молотова в людській подобі", середній палець, показаний всім елітам", - пише автор.

"Для демократів цей вечір рівносильний катастрофі. Залишається дуже мало шансів на те, що вони доб'ються більшості в Сенаті. І якщо Хілларі Клінтон провалить свою другу спробу завоювати Білий дім (вона вже намагалася в 2008-му), то Америка прокинеться сильно розколотою. Виникнуть дві Америки, де відмінності в уявленнях і пріоритетах будуть доведені до крайності. Це не віщує нічого доброго", - прогнозує Бюссар.

Якщо вірити повідомленням американських ЗМІ, уряд США застеріг Кремль, що його чекатимуть "серйозні наслідки", якщо він втрутиться в хід президентських виборів 8 листопада, пише The Times.

"У рамках розслідування ймовірних спроб Росії маніпулювати виборами ФБР і розвідслужби США вивчали сфабриковані документи, підготовлені з метою дискредитації виборчого штабу Хілларі Клінтон", - повідомляє кореспондент.

Один з документів надіслав сенатор-демократ Том Карпер. Документ був підроблений під його лист, написаний на його фірмовому бланку і адресований пані Клінтон.

Коли розвідслужби США висловлювали побоювання, що російський уряд не обмежиться зламом електронної пошти Демократичної партії, "офіційні особи Росії зі сміхом заперечували, що мають такі наміри", нагадує автор.

Минулого тижня поінформоване джерело повідомило Reuters, що ФБР також вивчило електронний документ з логотипами Benenson Strategy Group і Clinton Foundation. "У цьому документі, який штаб пані Клінтон оголосив підробкою, повідомляється, що рейтинг пані Клінтон різко впав, і пропонуються "серйозні зміни стратегії на листопад", серед яких могли бути "інсценовані народні заворушення" і "радіологічна атака" із застосуванням "брудних бомб" заради зриву голосування", - пише газета.

"Все це почалося як частина московської "політики гопників" з метою поквитатися, - пише оглядач The Times Роджер Бойз. - Ніхто при дворі Володимира Путіна не припускав, що Дональд Трамп стане кандидатом у президенти США від Республіканської партії. Кремль радше думав, що тіньова еліта товстосумів Америки прожує і виплюне Трампа, як сам Путін з'їв на сніданок Бориса Березовського - олігарха з політичними амбіціями".

Російське втручання в ці вибори затівалося заради того, щоб забруднити демократичний процес і помститися Хілларі Клінтон. Але, коли Трамп став кандидатом від республіканців, "Кремль зробив крутий поворот. Його втручання стало чимось більшим, аніж сіяння розбрату", йдеться в статті. "Тоді Кремль дійшов висновку: "Ми можемо виграти ці американські вибори, а не просто їх зіпсувати".

Одним з наслідків могла бути серпнева відставка Пола Манафорта, глави виборчого штабу Трампа, після звинувачень, що Манафорт отримав понад 12 млн доларів, працюючи на російського союзника - зганьбленого українського президента Віктора Януковича. Цей зв'язок був некомфортно близьким. Інші сліди російської участі, наприклад кібератак, заперечувати простіше, вказує автор.

Путін відправив до узбережжя Сирії військову флотилію з авіаносцем "Адмірал Кузнєцов", щоб перешкодити Клінтон у разі обрання отримати контроль над сирійським повітряним простором. Він "майстерно підвищив ціну більш агресивної військової позиції США" і виставив Клінтон "кандидатом війни", тоді як Трампа - "захисником миру". Путін дав Трампу можливість сказати на дебатах, що Росія "обвела навколо пальця" Обаму і Клінтон і закликати до перегляду відносин з Кремлем, йдеться в статті.

"Президент Трамп не буде безпроблемним для Путіна. У минулому Путін справлявся з непередбачуваними лідерами від Уго Чавеса до Сильвіо Берлусконі, однак у цього оригінала поруч з ліжком перебуватиме позолочена ядерна кнопка", - зазначає Бойз.

"Треба ставити на те, що Путін швидко запропонує новому президенту оливкову гілку. Клювати на цю приманку - нерозсудливість. Путін 16 років при владі, і (...) він виживає, оперуючи системою, яка заснована на голому цинізмі. Для нього наївність - слабкість. Будь-який головнокомандувач, який цього не зрозуміє, буде справжнім переможеним у 2016 році", - резюмує журналіст.

"З огляду на масоване висвітлення на головних російських державних новинних каналах, у вівторок могло здатися, що американські вибори президента насправді відбуваються тут", - пише московський кореспондент The New York Times Іван Нечепуренко.

"Виправте мене, якщо я помиляюся, але на жодних російських виборах подібного не було", - написав у Facebook Дмитро Гудков, опозиційний політик, який втратив місце в парламенті частково через те, що неурядові кандидати майже не отримали ефірного часу.

Трамп, в цілому, оцінювався доброзичливо, тоді як Клінтон виставлялася старим ворогом Росії. Загалом висвітлення виборів у США мало подати кандидатів і сам процес в найгіршому світлі, пише автор.

"Блогери, які хотіли б більш відкритої системи в Росії, були обурені тим, що спрямованість кампанії дала Кремлю можливість зобразити західну демократію як хаотичний безлад, протиставивши її впорядкованість російської політичної системи", - йдеться в статті.

Радикально налаштовані націоналісти вшановують у російській столиці Дональда Трампа й американські вибори, сміючись з катастрофи, якою охоплено ліберальний західний світ, пише оглядач Die Welt Юлія Смирнова.

У ніч виборів у США "в британському пабі в центрі Москви панувала ейфорія", розповіла вона. Як тільки стало відомо про перемогу кандидата-республіканця в штаті Джорджія, пролунали крики і схвальний свист.

"Ось такі моменти і надають життю сенс, - збуджено кричав Дмитро Дробницький. - Ми сидимо тут, у Росії, і дивимося по CNN про те, що нам давно було зрозуміло". Дробницький - політолог, він пише для прокремлівських ЗМІ, пояснює Смирнова.

"God bless America! - вигукнув Дробницький. - Перемогла людина, яка змінить вигляд Заходу. Захід змінився. Він розколотий. Після "Брекзіту" це ще не було так очевидно. А зараз єдину світову державу очолить людина, що ставить ідеї американізму над ідеями глобалізації" .

Гарна новина для Росії, яка тепер може сказати, що патріотизм - понад усе, зауважує журналістка.

Марія Катасонова, активістка націоналістичної організації НСД, позувала на тлі трьох портретів: Володимира Путіна, Марін Ле Пен і Дональда Трампа. Всі троє зображені схожими один на одного блондинами в чорних піджаках і білих сорочках, зі сталлю в погляді. Катасонова, нагадує автор, відома своєю участю в агресивних акціях, спрямованих проти представників російської опозиції, а також геїв і лесбіянок. За її словами, Трамп готовий розмовляти з Росією: "Він поважає російського президента - це важливо для нас".

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: InoPressa, москва, США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ