Пт, 2024-04-26, 10:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 12 » У США розпочинається саміт з ядерної безпеки
16:20
У США розпочинається саміт з ядерної безпеки
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Сьогодні, 12 квітня, у Вашингтоні стартує саміт з ядерної безпеки, в якому візьмуть участь представники 47 країн. Ця зустріч на вищому рівні стане найбільшим такого роду заходом в американській столиці з 1940 року.
Напередодні відкриття зустрічі президент США Барак Обама виступив із заявою, в якій наголосив, що найбільшу небезпеку Вашингтон бачить у можливості заволодіння ядерною зброєю терористичними угрупованнями, передає Бі-Бі-Сі.

За його словами, учасники саміту мають сконцентруватися на тому, щоб забезпечити надійні умови зберігання своїх ядерних арсеналів, оскільки організації на зразок "Аль-Каїди" без вагань скористаються такою зброєю, щойно вона потрапить до їхніх рук.

Також перед початком зустрічі Обама зі схваленням відгукнувся про рішення ПАР добровільно відмовитися від розробок у галузі ядерної зброї в 1990-х роках.

Делегації Ірану і Північної Кореї, де здійснюються ядерні програми, які викликають нарікання світової спільноти, не отримали запрошення на вашингтонський саміт. Обидві ці держави Білий дім розглядає як порушників договору про непоширення ядерної зброї.

Не була запрошена на зустріч і Сирія, оскільки в США вважають, що у неї також є плани щодо ядерних досліджень, повідомляє Associated Press.

Разом з тим до Вашингтона приїдуть представники Ізраїлю, Індії та Пакистану, країн, що не підписали договору про непоширення ядерної зброї 1968 року.

Спостерігачі відзначають, що хоча питання про іранську ядерну програму не включені в програму саміту, ця тема стане центром багатьох дискусій у Вашингтоні 12-13 квітня.

В офіційних заходах саміту, що розпочинається у Вашингтоні, візьме участь також президент України Віктор Янукович. Він братиме участь, зокрема, у пленарних засіданнях і окремих зустрічах лідерів держав.

Напередодні цієї події прес-служба Білого дому заявила, що американський лідер з нетерпінням чекає на першу зустріч з новим главою Української держави.

В адміністрації американського президента двосторонні відносини з Україною охарактеризували як "міцні", передає ИТАР-ТАСС. Прес-служба Білого дому нагадала, що над реалізацією "спільного порядку денного" Вашингтон і Київ працюють в рамках "комісії зі стратегічного партнерства".

У повідомленні наголошується, що Барак Обама "з нетерпінням чекає першої особистої зустрічі з нещодавно обраним Президентом Януковичем, щоб провести консультації з широкого спектру питань, які викликають обопільну стурбованість, зокрема ядерне нерозповсюдження, подолання наслідків глобальної економічної кризи, енергетичну безпеку та військове співробітництво".

Цей саміт є третім кроком, зробленим у квітні американською адміністрацією у сфері контролю над ядерними озброєннями. Так, 6 квітня Обама оприлюднив нову ядерну стратегію країни, в основу якої лягло різке обмеження ситуацій, в яких США можуть застосувати ядерну зброю.

8 квітня американський президент підписав з російським колегою Дмитром Медведєвим новий договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Ці дії, зазначає агентство, спрямовані на посилення позицій Обами в обговоренні перегляду положень договору про непоширення ядерної зброї, яке має відбутися в Нью-Йорку в травні поточного року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1015 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ