Вт, 2024-04-16, 11:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 17 » У США в штаті Невада розбився літак, 3 особи загинули. ВІДЕО
16:04
У США в штаті Невада розбився літак, 3 особи загинули. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Винищувач Р-51 Мустанг часів Другої світової війни впав під час змагань в штаті Невада (США), 12 осіб загинули, постраждали не менше 75 осіб, передає британська телерадіокорпорація Бі-Бі-Сі.

Інцидент стався в місті Ріно, де проводився Національний чемпіонат по літаковому спорту, в 16.30 п'ятницю за місцевим часом (о 02.30 за київським часом суботи).

Про це повідомив президент авіашоу Майкл Хотон на прес-конференції, що відбулася через декілька годин після катастрофи. Він припустив, що літак вийшов з-під контролю пілота через технічну несправність, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Згідно з повідомленням, пілот не справився з керуванням при виконанні однієї з фігур вищого пілотажу, і машина на повній швидкості врізалася в декількох метрах від головної трибуни.

За останніми даними, які наводить AP, в результаті падіння літака на трибуну з глядачами загинули щонайменше три люди (включаючи пілота), 56 осіб отримали поранення.

За даними чиновників місцевого управління екстреної медичної допомоги, стан 15 з них оцінюється як критичний, 13 - як важкий. Життя ще 28 постраждалих поза небезпекою.

Раніше повідомлялося, що жертвами катастрофи стали до 12 осіб, а постраждали щонайменше 75. 25 з них в критичному стані, ще 25 - у важкому.

Раніше за непідтвердженими даними американських ЗМІ повідомлялося, що в результаті аварії загинули 12 осіб.

Свідки трагедії говорять, що літак майже вертикально увійшов у землю.

Розслідуванням причин інциденту займаються співробітники Національного управління США з безпеки на транспорті.

За даними, американських ЗМІ, що не підтвердились, 12 осіб в результаті аварії загинули.

Очевидці розповідають про численні жертви на місці трагедії.

Президент авіашоу Хотон повідомив, що добре знав пілота, що знаходився за штурвалом "Мустанга" Джіммі Ліварда і впевнений, що 74-річний льотчик зробив все від нього залежне, щоб звести до мінімуму число жертв і постраждалих на землі. "Якби це було в його силах, Джіммі зробив би все можливе для цього", - відзначив президент авіагонок. Лівард мав великий досвід у виконанні фігур вищого пілотажу, а також брав участь як пілот-каскадер в зйомках голівудських кінофільмів.

Згідно даним з персональної сторінки Ліварда на Facebook, він захоплювався пілотуванням з середини 1970-х років. Його винищувач P5-1 Mustang, що носив ім'я примара" (Galloping Ghost), що летить”, літав з 1946 року.

Цей національний чемпіонат з літакового спорту в місті Ріно став 121 у кар'єрі льотчика Джиммі Ліварда. Останній запис на його сторінці в Facebook опубліковано за хвилини до катастрофи: "Дивіться мій політ ось тут, я починаю прямо зараз". Тепер за цим посиланням транслюється прес-конференція з лікарні.

Раніше повідомлялося, що винищувач "Мустанг" пілотував 80-річний пілот.

У авіагонках в Ріно традиційно беруть участь льотчики на літаках цивільного і військового призначення різних класів. Окрім фігур пілотажу, пілоти змагаються в злагодженості сумісних польотів і швидкості, що перевищує в окремих випадках 800 км на годину на висоті лише 15 м від землі.

В результаті аварій і нещасних випадків за весь час проведення авіашоу в Неваді загинули 19 осіб, включаючи чотирьох льотчиків, що розбилися в 2007 і 2008 роках.

Одномісні винищувачі "Мустанг" активно використовувалися ВВС США під час Другої світової війни і пізніше в ході війни в Кореї. В кінці 40-х років минулого століття "Мустанги" перебували на озброєнні 20 країн світу. Всього було випущено 16766 літаків цього типу.

Нагадаємо, 20 серпня в Англії на авіасалоні в Борнсмуті розбився військовий літак пілотажної групи "Червоні стріли", пілот загинув на місці.

Як повідомлялося 21 квітня 2007 року на авіашоу, що проходило в США в штаті Південна Кароліна неподалік від міста Бьюфорт при виконанні маневру на низькій висоті зачепився за дерево і розбився винищувач F/A-18a Hornet.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 793 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ