Чт, 2024-04-25, 03:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 12 » У США вважають, що Янукович переслідує опозицію з політичних мотивів.Відео
11:22
У США вважають, що Янукович переслідує опозицію з політичних мотивів.Відео
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Дії української прокуратури більше нагадують політичне переслідування, аніж боротьбу з корупцією. Таку думку озвучив віце-президент Атлантичної Ради США Деймон Вілсон, передає "Українська правда" з посиланням на "Голос Америки".

- Азаров розповів єврокомісару про акції протесту, які "не отримали помітної підтримки у громадян"

"Ми бачимо сьогодні, що державні інституції використовуються для переслідування політичної опозиції. (Якщо) відверто, ми знаємо, що в українській політиці немає ангелів. Мене турбує те, що відбувається сьогодні - це повторення сценарію систематичного переслідування колишніх урядовців", - зазначив експерт.


"Це не демократія, якщо після того як тебе обрали, ти робиш все для того, щоб якомога довше утриматися при владі. І сьогодні в Києві є люди, які намагаються це робити. Це надзвичайно небезпечна ментальність для демократичної системи", - заявив Вілсон.

На думку експерта, "випадки переслідування журналістів та інтелігенції і особливо тепер з переслідуванням колишніх посадовців – це виглядає як вибіркове переслідування тих, хто асоціюється з попереднім урядом, Помаранчевою революцією".

В свою чергу радник Гельсінської комісії Орест Дейчаківський нагадує, що світ добре розуміє, що сьогодні відбувається в Україні. "Якщо члени уряду Януковича думають, що вони можуть водити Захід за носа, то я хочу сказати, що Захід все прекрасно розуміє. Я ще не зустрів жодної особи, яка працює з Україною, хто б не думав, що останні кримінальні переслідування уряду Тимошенко є політично вмотивованими", - заявив експерт.

"Якщо ситуація з демократією погіршуватиметься такими темпами як сьогодні, я не думаю що Європейський Союз захоче мати справу з Україною. Це й так важко, Європа не чекає на Україну з відкритими обіймами навіть за найкращих обставин", - зазначає Дейчаківський.

Водночас він переконаний, що не все ще втрачено. За його словами плюралізм української нації, коли половина населення не погоджується з політикою уряду, існування хоч і слабкого громадянського суспільства та відносно вільних медіа дає шанс Україні вистояти й уникнути запровадження повного авторитарного режиму, на зразок тих, що діють в Росії чи Бєларусі.

Як відомо, комісар ЄС з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле застерігає владу України від застосування кримінального законодавства в політичних цілях. Про це він сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком 11 січня.

За словами Фюле, у XXI столітті демократична влада не може існувати без незалежної судової влади і незалежних ЗМІ. "Я ще раз хочу сказати про необхідність забезпечення того, щоб кримінальне законодавство не використовувалося для політичних цілей і щоб принципи чесного справедливого і незалежного правового процесу повністю дотримувалися", - сказав він.

Нагадаємо, що торік Генпрокуратура порушила багато справ проти колишніх чиновників уряду Тимошенко. Опозиція називає це терором і політичними репресіями. Натомість Генпрокуратура запевняє, що жодної політики в затриманні екс-чиновників немає.

Найгучнішими справами за останній час стали арешт колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і порушення кримінальної справи проти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Також Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти колишнього заступника глави правління Пенсійного фонду України. Чиновник нібито всупереч вимогам чинного законодавства "погодив економічно необґрунтовану ціну закупівлі в одного з комерційних товариств Києва послуг з розробки, виготовлення та доставки безконвертних іменних повідомлень на суму 17 мільйонів гривень та підписав відповідний договір".

22 грудня 2010 року Генпрокуратура затримала екс-заступник міністра юстиції Євгена Корнійчука за зловживання, зроблені на посаді першого заступника міністра юстиції, при цьому не уточнивши, які конкретно зловживання ставляться Корнійчуку в провину.

Через день Генеральна прокуратура оголосила в розшук екс-голову Державного казначейства Тетяну Слюз, яку звинувачують у причетності до нецільового використання коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу. Тоді ж Генпрокуратура затримала екс-міністра транспорту, колишнього чиновника в уряді Тимошенко Віктора Бондаря. Проти екс-міністра транспорту Бондаря порушено кримінальну справу за пособництво в умисному знищенні чужого майна.

А 7 серпня 2010 року слідчі Генпрокуратури порушили кримінальну справу проти Богдана Данилишина за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі терміном від трьох до шести років.

Крім того, з чиновників уряду Тимошенко заарештовано екс-першого заступника голови НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка, колишнього главу Держмитниці Анатолія Макаренка та колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 819 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ