Пт, 2024-04-19, 16:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 20 » У створенні інформаційного вакууму і майбутніх репресіях впевнений Тягнибок
10:44
У створенні інформаційного вакууму і майбутніх репресіях впевнений Тягнибок
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Лідер Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що залякуванням журналістів кримінальною відповідальністю влада хоче сформувати навколо опозиції інформаційний вакуум. Про це повідомили у прес-службі ВО "Свобода".

"Ув’язнивши або залякавши незалежних журналістів, влада зможе сформувати навколо опозиції стан інформаційного вакууму, коли нікому буде розповісти громаді про репресії проти українських патріотів", - наголосив Тягнибок.

За його словами, повернення кримінальної відповідальності за "наклеп" дозволить продажним судам "шити" справи проти незалежних мас-медіа та опозиції.

Коментуючи голосування Верховної Ради за цей законопроект, лідер "Свободи" наголосив: "18 вересня 2012 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №11013, який передбачає внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України і має на меті запровадження кримінальної відповідальності "за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини". Відповідно до цього законопроекту, поновлюється кримінальна відповідальність за наклеп. Цілком очевидно, що під "наклепом" влада має на увазі критику на свою адресу".

"Регіонали" запустили маховик репресивної машини, яка має остаточно знищити свободу слова в нашій державі. Зрозуміло, що коли закон набуде чинності, продажні суди не забаряться "шити справи" проти представників незалежних мас-медіа", - заявив лідер "Свободи".

Він вважає, що кожен, хто перебуває в опозиції, повинен виступити на захист свободи слова в Україні. "У ці важкі часи незалежні журналісти та опозиційні політики мають простягнути одне одному руку допомоги", - зазначив Тягнибок і додав: "Лише спільні дії, одностайний захист демократичних прав і свобод убезпечать Україну від перетворення на азіатську деспотію".

Відзначимо, громадський рух "Стоп цензурі!" вбачає в законопроекті про наклеп з агрозу журналістам, блогерам, активістам і користувачам соціальних мереж і форумів, які лише коментують новини. Ухвалений у першому читанні законопроект, на думку членів руху, може відкрити шлях до політичних репресій незалежних політиків, журналістів та активістів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 879 | Додав: adminA | Теги: майбутніх репресіях, інформаційного вакууму, Тягнибок
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ