Чт, 2024-04-25, 17:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 8 » У Вашингтоні відкрили Меморіал жертвам Голодомору. ВІДЕО
13:28
У Вашингтоні відкрили Меморіал жертвам Голодомору. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

7 листопада у рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки дружина президента України Марина Порошенко у Вашингтоні взяла участь в урочистій церемонії відкриття Меморіалу жертвам Голодомору-Геноциду 1932-1933 років в Україні.

Як повідомляє прес-служба глави держави, в урочистостях взяли участь сотні українців, які з'їхалися з усіх штатів.

Меморіал жертвам Голодомору-Геноциду 1932-1933 років в Україні – це дев’ятиметровий пам’ятник у вигляді масивного бронзового поля колосків – у центрі Вашингтона. Монумент встановлено неподалік будинку Конгресу, поруч із центральним вокзалом (Union Station), через який до американської столиці щороку потрапляють мільйони людей.

Під час церемонії транслювалося відеозвернення президента США Барака Обами, зачитувались звернення колишнього президента США Джорджа Буша, кандидата в президенти, колишнього держсекретаря США Хіларі Клінтон, конгресменів та сенаторів.

Президент Петро Порошенко у своєму відеозверненні назвав символічним той факт, що величний монумент стоїть у столиці США в річницю більшовицького перевороту 17-го року минулого століття і одночасно - в перший рік дії законів незалежної України про декомунізацію і про державне визнання героїв національно-визвольної боротьби. А також у дні, коли українці знову захищають свої суверенітет і незалежність.

"Меморіал у Вашингтоні відкривається в той час, коли Україна відстоює свою незалежність, долаючи перешкоди і даючи відсіч агресії Росії. Кремль знову, як і в часи Голодомору, намагається стерти Україну з карти світу. Смерть знову приходить зі Сходу", - сказав президент.

Порошенко підкреслив, що Голодомор був жахливим злочином проти людства у мирний час, спробою поставити українців на коліна, відібрати у них гідність, знищити національну ідентичність, умертвити надію на право творити власну долю на власній землі.

Глава держави відзначив тих, чия праця сприяв початку діяльності Комісії США з дослідження Українського Голоду 1932-33 років, а потім і визнання Голодомору геноцидом українського народу парламентами багатьох країн. Серед них - виконавчий директор Комісії, що з'явилася з ініціативи української громади в США Джеймса Мейса.

"Він, великий американець і великий українець, один з найвідоміших дослідників Голодомору, був одним з тих, кого ми називаємо людьми правди... Невтомний лицар істини повідав гірку правду про події 30-х років в Україні всьому світу, і, до речі, в значній мірі - самій Україні ", - підкреслив Порошенко.

Глава держави висловив подяку президенту та Уряду США, "всьому дружньому американському народові за солідарність з українцями, а українському суспільству Сполучених Штатів - за підтримку історичної Батьківщини".

Нагадаємо, 13 жовтня 2006 Конгрес США прийняв і президент Дж. Буш підписав Закон США "Про надання дозволу уряду України встановити на федеральній землі округу Колумбія меморіал жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років". Пам'ятник розташований у Вашингтоні, округ Колумбія, між вулицями F, північний захід, Massachusetts Avenue і вулицею North Capitol.

У липні 2012 року на відкритому засіданні Комісії США з образотворчого мистецтва було схвалено остаточний дизайн пам'ятника за проектом американки українського походження Лариси Курилас "Поле пшениці", а у вересні того ж року він був схвалений Національною комісією США з планування столиці. Проект фінансувався неприбутковими організаціями.

Також відзначимо, в Канаді в січня 2016 року вийде перший повнометражний художній фільм про сталінські репресії в Україні і як вони призвели до Голодомору 1932-1933 років.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: Відкриття, Меморіал жертвам Голодомору, Вашингтон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ