Пт, 2024-04-26, 01:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 20 » У Великої двадцятки "намалювався" план порятунку єврозони
14:46
У Великої двадцятки "намалювався" план порятунку єврозони
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Країни "двадцятки" зазначили в підсумковому комюніке про необхідність ужиття Євросоюзом низки заходів з подолання боргової кризи, в тому числі, закликали розірвати порочне коло, коли проблеми фінансування бюджетів перекладаються на банки, а потім самі ж країни змушені рятувати ці банки. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На тлі знову наростаючої ринкової напруженості учасники єврозони з кола держав "Групи двадцяти" вживуть всіх необхідних заходів, щоб захистити цілісність і стабільність зони, поліпшити функціонування фінансових ринків і розірвати замкнене коло взаємозалежності між суверенними структурами і банками", - наголошується в комюніке.

"Двадцятка" очікує від європейських країн спільної роботи з новим урядом Греції, щоб ця країна продовжила реформи і зберегла стійкість в рамках єврозони.

Європейські лідери проводять саміт наступного тижня, на ньому мають бути ухвалити важливі рішення, зокрема, що стосуються перспектив створення загальноєвропейської системи банківського нагляду і страхування депозитів.

На думку керівника МВФ Крістін Лагард, на зустрічі в Мексиці "посіяно насіння пан'європейського плану відновлення економіки". Фонд отримав гарантії від країн щодо внесків на суму в 456 млрд дол. При цьому, згідно NBC News, в ході зустрічі інші лідери "двадцятки" закликали канцлера ФРН Ангелу Меркель вжити заходів для збереження єврозони.

На думку лідерів "двадцятки", напруженість на фінансових ринках залишається високою, зберігаються бюджетні, фінансові та зовнішньоторговельні дисбаланси, світова економіка залишається вразливою.

G20 має намір спільно діяти для зміцнення пожвавлення світової економіки і зняття напруженості на ринках, ідеться в документі.

Як зазначається в документі, "держави "Групи двадцяти" будуть уважно стежити за динамікою цін на нафту і будуть готові за потреби вжити додаткових заходів".

"Сюди належать і зобов'язання нафтовидобувних країн далі підтримувати належний рівень пропозиції відповідно до попиту", - йдеться в декларації.

"Ми вітаємо готовність Саудівської Аравії при необхідності мобілізувати наявні резервні потужності, щоб гарантувати адекватну пропозицію. Ми також будемо продовжувати уважно відслідковувати ціни і на інші сировинні товари", - зазначається також у документі.

"Ми відзначаємо, що надмірна волатильність цін на енергетичні товари також є важливим джерелом економічної нестабільності", - йдеться в декларації.

"Ми й далі виступаємо за функціональні і транспарентні енергетичні ринки", - підкреслюється в декларації.

Ще одна тема, зафіксована в декларації, - протидія протекціонізму.

"Ми глибоко стурбовані ростом числа проявів протекціонізму в усьому світі. (...) Ми підтверджуємо наше зобов'язання зберігати до кінця 2014 року мораторій на вжиття заходів, що впливають на торгівлю і інвестиції, і наше зобов'язання скасувати будь-які нові протекціоністські заходи, які могли бути введені, включаючи нові експортні обмеження і заходи стимулювання експорту, що не відповідають нормам СОТ", - йдеться в документі.

Крім того, лідери домовилися вжити додаткових заходів, спрямованих на протидію корупції.

Нагадаємо, раніше Німеччина вирішила, що способом боротьби з борговою кризою, що загострилася в Європі, може стати не випуск колективних облігацій, а внесення нагромаджених країнами надлишкових боргів у єдиний фонд, щоб погасити їх протягом 25 років. Німеччина виступає проти колективних облігацій, крім усього іншого й тому, що їхній випуск суперечив би конституції ФРН.

Нагадаємо, Єврокомісія 11 травня цього року підтвердила лютневий прогноз рецесії в 17 країнах єврозони в 2012 році: передбачається, що ВВП регіону скоротиться на 0,3% після підвищення на 1,4% в 2011 році.

Єврозона врятувалася від повторної рецесії завдяки підйому економіки Німеччини.

Як повідомлялося раніше, вихід Греції з єврозони, як вважається, буде руйнівним для європейської економіки. Хоча масштаб наслідків складно оцінити, вже нинішня реакція інвесторів на події в Греції показує, що такий розвиток ситуації викличе з великою ймовірністю нову небезпечну хвилю кризи в Європі з непередбачуваними наслідками.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 996 | Додав: admin | Теги: порятунок єврозони
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ