Ср, 2024-05-01, 01:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 28 » У захисту Тимошенко погані справи. Зате її прихильники "вигнали" Януковича
18:37
У захисту Тимошенко погані справи. Зате її прихильники "вигнали" Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Захисники Юлії Тимошенко не встигли повністю ознайомитися з матеріалами кримінальної справи щодо корпорації "Єдині енергетичні системи України" до 28 березня.

За словами адвоката екс-прем’єра Сергія Власенка, визначеного судом часу для ознайомлення не вистачило, зокрема двом новим захисникам Тимошенко.

Він сказав Радіо "Свобода", що захисників екс-прем’єра побільшало лише кілька днів тому, однак обмеження терміну для ознайомлення 28 березня їх не стосується.

"Те обмеження, яке встановлене Київським судом міста Харкова, стосується лише Юлії Тимошенко і захисників Сергія Власенка та Андрія Кожем’якіна, а на сьогоднішній день у справі є ще два захисники – це Євгенія Тимошенко і Олександр Плахотнюк", - зазначив адвокат.

"У мене сильне відчуття, що матеріали справи все одно передадуть до суду, незважаючи на те, що частина захисників не ознайомилася. Або обмежать якоюсь смішною цифрою: 5 або 10 днів", - заявив Власенко.

На його думку, для того щоб захист зміг ознайомитися з матеріалами справи щодо корпорації "Єдині енергетичні системи" належним чином, суд мав би надати не менше року.

Утім, у тій частині справи, з якою вдалося ознайомитися, вона не відрізняється від закритої Верховним судом у 2002 році через відсутність складу злочину, запевнив адвокат.

Але у Генпрокуратурі наполягають, що Верховний суд України по суті не розглядав рішення про закриття кримінальних справ.

У свою чергу, перший заступник голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, "регіонал" Володимир Олійникнаголосив, що зміни до КПК щодо обмеження терміну для ознайомлення з матеріалами справи були покликані зупинити "технологію затягування" розслідування шляхом долучення великої кількості захисників.

Нагадаємо, Тимошенко засуджена Печерським районним судом Києва до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання "газових контрактів" з Росією в 2009 році. Апеляційний суд залишив чинним цей вирок. Нині вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії (Харків).

У БЮТ вважають, що чинна українська влада має намір знищити Тимошенко.

А дочка Тимошенко Євгенія подала у Генеральну прокуратуру України заяву про скоєння злочину щодо її матері. Вона вимагає кримінального розслідування "через катування над мамою".

Півтисячі людей влаштували Януковичу пікет через знущання над Тимошенко

Близько 500 громадян проводять пікет біля Адміністрації президента з вимогою припинити тортури над Юлією Тимошенко.

Учасники акції тримають державні прапори, карикатури на Віктора Януковича та скандують "Юлі волю!" і "Банду геть!", повідомляє прес-служба БЮТ.

У ході акції також відбувається театралізована вистава "вигнання Януковича". Посеред вулиці Банкової розміщені декорації, які зображують резиденцію "Межигір’я", звідки учасники дійства виганяють людину з маскою президента. Після цього у небо випустили голубів, які символізували звільнення України і Юлії Тимошенко.

За підрахунком "Українських новин", в акції бере участь лише 200 учасників.

Водночас на Майдані Незалежності активісти руху "Відсіч" проводять акцію протесту проти прийняття Радою законопроекту про мирні збори. Вони вимагають зняти законопроект з розгляду.

"Якщо цей законопроект приймуть, ми втратимо права на мирні протести, на можливість висловлювати свої думки і, відповідно, втратимо свободу", — заявила одна з активісток Катерина Чепура, повідомляє НБН.

Висловлюючи свій протест, активісти встановили у центрі Києва індіанський вігвам і самі перевтілилися в індіанців.

Вони запевняють, що якщо даний законопроект приймуть, на українців чекає доля північноамериканських індіанців, яких свого часу помістили до резервацій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко, прихильники вигнали Януковича
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ