Чт, 2024-04-25, 12:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 5 » У зоні АТО - бойові дії низької інтенсивності. ВІДЕО
14:16
У зоні АТО - бойові дії низької інтенсивності. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Протягом минулої доби обстановка у районі проведення антитерористичної операції на сході України залишалася незмінною, тривають "бойові дії низької інтенсивності" без застосування важкого озброєння, повідомив на брифінгу у вівторок речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає інфоцентр РНБО.

За його словами, за добу в результаті бойових дій жоден український солдат не загинув і не був поранений.

Мотузяник повідомив, що на Донецькому напрямку незаконні збройні формування епізодично порушували режим тиші на Світлодарській дузі, в передмістях Горлівки та поблизу Донецького аеропорту. "Найбільш неспокійно вчора було в Опиному, де ворог застосував гранатомет і працювали ворожі снайпери. Усі обстріли були прицільними", - розповів він.

На Маріупольському напрямку бойовики порушили режим тиші у м. Мар'їнка Донецької області: близько години обстрілювали зі стрілецької зброї позицій сил антитерористичної операції.

На Луганському напрямку триває повне затишшя.

Мотузяник повідомив також, що на адміністративному кордоні з окупованим Кримом українські прикордонники зафіксували політ над територією півострова російського безпілотного літального апарата і реактивного літака, що здійснювали розвідку.

Сили АТО вкотре передали місії ОБСЄ інформацію про розташування бойовиками забороненого озброєння на Донбасі

Українські сили проведення Антитерористичної операції знову передали Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ інформацію про розташування контрольованими Росією бойовиками забороненого озброєння на Донбасі. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Лобачеве, Стаханов та Донецьк забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків, САУ та 122-мм РСЗВ "Град", - сказано у повідомленні.

Водночас представники розвідки зазначили, що ситуація на сході України залишається складною.

"Противник здійснив 20 обстрілів зі стрілецької зброї та гранатометів, з них: 7 – Луганське, Зайцеве, Новгородське (Слов’янський напрямок); 13 – Авдіївка, Опитне, Піски, шахта "Бутівка", Мар’їнка (Донецький напрямок)", - йдеться у повідомленні.

Українські розвідники зазначають, що впродовж доби зусилля бойовиків зосереджувались: на посиленні передових підрозділів 1-го і 2-го армійських корпусів (АК) на Новоайдарському та Донецькому напрямках, підтриманні угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння, веденні розвідки українських позицій на Слов’янському та Маріупольському напрямках, фортифікаційному обладнанні переднього краю оборони на Сєверодонецькому напрямку, підвищенні боєздатності, доукомплектуванні та логістичному забезпеченні з’єднань і частин 1-го та 2-го АК.

Також сказано, що у підрозділах бойовиків зафіксовано чергові факти порушення дисципліни та низького рівня морально-психологічного стану. Зокрема, стверджується, що "в одному з розважальних закладів Горлівки, під час святкування Нового року, військовослужбовці 3-ї окремої мотострілецької бригади 1-ї АК у стані алкогольного сп’яніння завдали тілесних ушкоджень персоналу та матеріальних збитків закладу".

На даний час командування бригади не володіє інформацією щодо місця перебування осіб, причетних до інциденту.

У зв`язку з цим зазначається, що під час перестрілки, яка виникла на підґрунті надмірного вживання алкогольних напоїв, вбито військовослужбовця розвідувального підрозділу 9-го окремого мотострілецького полку (Новоазовськ) 1-го АК.

"За чотири доби 2016 року з артилерійських підрозділів 9-го окремого мотострілецького полку звільнено чотирьох військовослужбовців", - додали в головному розвідуправлінні.

Зазначимо, напередодні спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що за перші дні 2016 року 13 бойовиків зі складу так званого "11-го окремого мотострілецького полку" бандформування "ДНР", що дислокуються в Макіївці, втекли з позицій в Донецькому аеропорту.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомляли, що ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. За даними ГУР, противником скоєно 11 обстрілів зі стрілецької зброї і гранатометів, з них: п'ять - Троїцьке, Луганське, Новгородське (Слов'янський напрямок); чотирьох - шахта "Бутівка", Опитне (Донецький напрямок); дві - Широкине (Маріупольський напрямок).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: бойові дії низької інтенсивності, зона АТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ