Сб, 2024-04-27, 03:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Вересень » 16 » Угоду про асоціацію Україна та ЄС ратифікували
14:39
Угоду про асоціацію Україна та ЄС ратифікували
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У вівторок Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію. Президент Петро Порошенко та спікер ВР Олександр Турчинов назвали цей день історичним.

За проект закону про ратифікацію проголосували 355 депутатів українського парламенту.
"З часів другої світової війни жодна нація за прагнення бути європейцями не платила такої високої ціни", - наголосив президент України Петро Порошенко у Верховній Раді перед голосуванням.

За словами українського лідера, за це рішення заплатили своїм життям "Небесна сотня" та 882 українських вояків у зоні АТО.

"Євроінтеграція стала національною ідеєю України", - наголосив Петро Порошенко.

Він додав, що Угода про асоціацію має привести українські стандарти у відповідність до стандартів ЄС в галузі прав людини, безпеки та контролю над озброєннями, а також зняти торговельні бар'єри.

Український президент вкотре підтвердив, що жодний параметр Угоди з ЄС не було змінено внаслідок переговорів з Росією.

"Це історичний момент", - сказав голова Європарламенту Мартін Шульц.

Європейські депутати підтримали ратифікацію домовленостей з Україною 535 голосами "за". Проти висловилось 127 членів Європейського парламенту.
Рекомендації профільного комітету

Перед цим парламентський комітет з питань європейської інтеграції Клацнути рекомендував Верховній Раді у цілому підтримати законопроект про ратифікацію.

Заступник Міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, яка була присутня на засіданні комітету, визнала, що затримка на майже три місяця з поданням президентом Угоди для її ратифікації "пов'язана з тристоронніми консультаціями між Україною, ЄС та Росією для зняття занепокоєння Росії щодо Угоди та недопущення погіршення торговельних відносин між Україною та Росією".

Водночас депутати нагадали, що від початку планувалося одночасно з ратифікацією Угоди проголосувати за національну програму її імплементації. Однак наразі від цього відмовилися через тристоронні домовленості у форматі Україна-Євросоюз-Росія.

Президент Петро Порошенко у своєму виступі в парламенті перед ратифікацією Угоди пообіцяв, що національний план імплементації незабаром презентують.
Амністія та особливий статус

Також у вівторок Верховна Рада України на закритому засіданні підтримала президентські закони про особливий статус територій Луганської і Донецької областей та про амністію для учасників подій на Донбасі.

Дострокові місцеві вибори на територіях, що зараз підконтрольні самопроголошеним "ДНР" та "ЛНР", мають відбутися 7 грудня 2014 року.

Про це вказано у законі про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, за який парламент у вівторок, 16 вересня, віддав 277 голосів.

Території з особливим статусом на території Луганської та Донецької областей, за законом, має визначати своїм рішенням Верховна Рада.

Також парламент затверджуватиме фінансування, яке спрямовуватиметься на відновлення та утримання особливих територій.

Народна міліція, яка створюватиметься мерами обраних на виборах міст, складатиметься виключно з громадян України, які зареєстровані у відповідних населених пунктах.

Термін чинності особливого статусу цих територій - три роки.
Амністія не торкнеться вбивць

За закон "Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей" проголосували 287 депутатів.

Амністія для активістів самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" не поширюватиметься на осіб, які вчинили тяжкі злочини або ж причетні до падіння малайзійського літака рейсу MH17.

Згідно з документом, "амністія не поширюватиметься на дії, що призвели до падіння 17 липня 2014 року в Донецькій області літака компанії Malaysia Airlines рейсу МН17, та/або перешкоджали проведенню розслідування цієї авіакатастрофи".

Також амністія не стосуватиметься людей, причетних і звинувачених у вбивствах, посяганнях на життя державного діяча, диверсіях, захопленні заручників, торгівлі людьми, зґвалтуванні та фінансуванні тероризму.

Після голосування за обидва закони у закритому режимі Верховна Рада перейшла до відкритого розгляду питання про ратифікацію Угоди щодо асоціації з Євросоюзом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1032 | Додав: adminA | Теги: Угоду про асоціацію Україна та ЄС р
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ