Чт, 2024-03-28, 20:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 11 » Україна до Євро змінилася і готова до більшого напливу туристів
09:40
Україна до Євро змінилася і готова до більшого напливу туристів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Зі стартом Євро-2012 київський залізничний вокзал і аеропорт "Бориспіль" зажили по-новому. На вокзалі туристам роблять стрижки за 50 грн і возять на ретро-поїзді навколо Києва, а в аеропорту іноземців вчать користуватися кранами у вбиральнях. При цьому і там, і там скаржаться, що туристів чекали більше. Мабуть, тому ніде не видно тисняв та черг, пише "Сегодня".

Спеціально на час футбольного ЧЄ на вокзалі запустили так званий ретро-поїзд. Це паровоз 1953 року (їздить на мазуті) і три комфортабельних вагона - два з м'якими сидіннями, музикою, ТВ і один вагон-ресторан.

"Вирушати наш ретро-поїзд буде кожен день від першого перону о 13.56, потім 2,5 години зі швидкістю 15 км на годину буде їхати навколо Києва. У поїздці екскурсовод розповість про історію київського вокзалу і Києва, можна буде помилуватися видами Києва, а ще посидіти в ресторані", - розповіли провідники поїзда. Квиток на таку прогулянку коштує всього 25 грн, в ресторані ціни теж не найвищі: за 50 г вина просять 25 грн бутерброди від 7,70, салати від 19,30 грн.

Втім, зміни на вокзалі торкнулися і цін на деякі товари та послуги. Наприклад, знаменитий "Київський" торт подешевшав на 5 грн, так що тепер за 1 кг просять 90 грн. "Ми навіть клієнтам показуємо спеціальні бланки, де зазначено, що торт сьогоднішній", - вручила папір продавець.

Вхід до туалету тут і зовсім став безкоштовним (був по 2 грн), правда, як розповіло керівництво вокзалу, - тільки на місяць.

У дитячій кімнаті на центральному вокзалі поставили пластикові гірки для малюків, а у вокзальному сервіс-центрі можна попрацювати на комп'ютері і навіть помитися в душі. Правда, туди рідко заходять туристи, чого не скажеш про вокзальні перукарні.

"От щойно у мене стригся француз за 50 грн. З ним волонтер був, який все перекладав. Турист пішов задоволений, але на чай грошей не залишив", - розповіла перукар тутешнього салону краси.

До речі, волонтери повідомили, що туристи всі як один запитують як дійти пішки до Хрещатика і де поміняти валюту. "Чомусь туристи всі люблять ходити пішки. А якщо вже питають про таксі, то ми ведемо до легальних, які за лічильником возять", - розповіла волонтер Анна.

Дійсно, біля виходу з вокзалу стоїть безліч таксистів з однаковими "шашками", а нелегали зазивають їхати вже з парковки, але завдяки волонтерам клієнтів у них майже немає. Міняли з центрального вокзалу пішли до платформ, звідки відправляються електрички, а от бомжі та жебраки як були, так і залишилися - вони мирно відпочивають на зупинках.

В аеропорту бомжів і жебраків немає - занадто багато міліції. "У порівнянні з тим, як було до Євро, кількість міліції збільшилося в 2,5 рази. Хоча якихось неординарних випадків ще не було", - говорить один з правоохоронців.

А ось тутешнім волонтерам вже доводилося допомагати іноземцям, які не зуміли розібратися в терміналі В з кранами в туалетах. "Там крани включаються в момент, коли руки до них підносиш, але туристи цього не зрозуміли", - розповіла волонтер.

Ціни, до речі, тут, як і на вокзалі, залишилися колишні, зате з'явилося аж три різних таксі: два легальних (до Хрещатика возять за 260 грн) і нелегали. "Сьогодні вже був випадок в терміналі з нелегальним таксі, коли шведів довезли до центру за 500 євро. Таксист каже, що назвав їм суму 500, а вони зрозуміли, що це в євро, і заплатили", - розповіли таксисти.

Спеціально до ЧЄ тут з'явилися брендовані під Євро автобуси КП "Київпастранс", які через кожні 15 хвилин возять прилетіли до Києва всього за 15 грн до станції метро "Бориспільська". Але в шаттлах максимум по 2-3 людини.

Футбольний чемпіонат змінив життя не тільки туристів, але і жителів міста

Зі стартом Євро життя киян змінилося. На станціях метро, наприклад, з'явилися чергові, які відправляють кожен поїзд, а в тролейбусах і автобусах перестали видавати квитки. "Контролерів не буде, їдьте без квитка", - сказав водій тролейбуса.

Тисячі двірників в однаковій уніформі відтепер метуть вулиці цілодобово, а від кількості міліціонерів у місті рябить в очах. "Уявляєте, вони навіть в "Макдональдсі" стоять!" - дивувалися вчора люди на Поштовій площі.

У громадських місцях тепер дозволяють курити і пити, причому алкоголь навіть не потрібно ховати в пакети. "Головне, щоб ви не дебоширили, як вип'єте, а так можете скрізь пити і курити спокійно. Під час Євро ми дозволяємо", - сказали патрульні на Контрактовій площі.

А от викликати таксі - тепер ціла проблема. Більшість служб не можуть знайти машини, тому що водії таксі воліють стояти в центрі і працювати на себе, підбираючи іноземних клієнтів на вулиці. "Ось я постояв годину у Майдану, а потім відвіз двох німців в паб поруч з метро "Університет" за 200 грн. Це вигідніше, ніж їздити по замовленнях", - сказав таксист. А ось артистам в пабах, навпаки, місяць доведеться сидіти без грошей: майже у всіх кафе на час Євро-2012 живу музику замінили прямими трансляціями матчів.

Зі стартом Євро в Києві з'явилася мода на все національне. Наприклад, на всіх перехрестях, де раніше продавали календарі або зарядні пристрої для мобільних телефонів, відтепер торгують жовто-блакитними прапорами по 10-15 грн. Їх охоче розкуповують водії по кілька штук і кріплять в дверні отвори автомобілів.

У лічені дні серед киян стало модно носити одяг з національними візерунками і написами: "Я українець", "Я люблю Київ", - такі речі з'явилися у всіх нових колекціях модних бутиків.

Нагадаємо, чемпіонат Європи з футболу стартував 8 червня матчем-відкриттям турніру в Польщі, а завершиться фінальним матчем 1 липня на НСК "Олімпійський" в Києві. В цілому в Україні пройдуть 16 матчів з 31. В Україні матчі Євро-2012, крім Києва, візьмуть Харків, Львів і Донецьк.

Національна команда України свій перший матч проведе 11 червня проти збірної Швеції. У групі D з українцями знаходяться (крім шведів) також команди Франції та Англії, з ними збірна країни зіграє 15 і 19 червня відповідно.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Україна розраховує на приїзд 800 тис іноземних уболівальників. Найбільше повинно бути шведів. Перші уболівальники з Нідерландів, Німеччини, Південної Африки, Швеції, Польщі та Росії, а також волонтери УЄФА почали прибувати ще 6 червня.

Однак, Україна виявилася не зовсім готова приймати іноземних фанатів навіть в день початку чемпіонату. Найбільше недоробок виявилося в Києві: в наметовому містечку для шведських уболівальників на Трухановому острові 8 червня не було електрики і води, а загальна готовність становила 15%.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1191 | Додав: admin | Теги: Євро-2012
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ