Пт, 2024-04-19, 14:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 12 » Україна і Литва підписали "дорожню карту" партнерства. ВІДЕО
13:17
Україна і Литва підписали "дорожню карту" партнерства. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко і президент Литви Даля Грібаускайте підписали "дорожню карту" розвитку стратегічного партнерства на 2017-2018 роки.

Як передає кореспондент "УНІАН", про це Порошенко повідомив на спільній прес-конференції з Грібаускайте, яка знаходиться в Україні з робочим візитом.

"Наші домовленості з усіх напрямків подальшої співпраці зафіксовані в підписаній сьогодні "дорожній карті" розвитку стратегічного партнерства, яка передбачає чіткі кроки в 2017 і 2018 роках. Цей документ - змістовний і чіткий план нашої спільної взаємодії. Ми дуже цінуємо послідовну позицію Литви в підтримку чіткої імплементації Мінських угод і тієї величезної ролі, яку відіграють Мінські угоди в установленні миру", - сказав він.

Порошенко і Грібаускайте закликають світову спільноту до продовження зусиль для відновлення територіальної цілісності Української держави заради безпеки всієї Європи.

"Наші держави рішуче засуджують тимчасову окупацію частини території України - Автономної Республіки Крим і Севастополя - Російською Федерацією та її агресію на Донбасі. Ми закликаємо міжнародне співтовариство продовжити активні політичні, дипломатичні та інші зусилля для відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно-визнаних кордонах в інтересах стабільності і безпеки всієї Європи", - йдеться в спільній заяві глав двох держав з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин, опублікованій на сайті президента України.

У заяві також зазначено, що відносини між Україною і Литвою офіційно вийшли на рівень стратегічного партнерства. "Наші держави демонструють стабільно високу динаміку політичного діалогу, ефективне практичне співробітництво в політичній, економічній, науковій, технічній, культурній і гуманітарній сферах, активна співпраця в питаннях імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і реалізації курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію", - відзначили Порошенко і Грібаускайте.

Порошенко чекає від Європейського Союзу найближчим часом рішення про продовження санкцій проти Росії.

"Тривають обстріли і гинуть українські воїни. Ми бачимо, що не відбувається відведення важкої техніки і артилерії, яка, в тому числі сьогодні вночі великокаліберна 152-мм артилерія і міномети застосовувалися проти позицій українських військових. І в цих умовах абсолютно чіткою необхідністю є продовження санкцій проти РФ", - сказав він.

Порошенко чекає, що найближчим часом Євросоюз прийме рішення про продовження цих санкцій.

Грібаускайте пообіцяла допомогти Україні з безвізом і закликала українців об'єднатися в боротьбі з корупцією

Президент Литви Даля Грібаускайте сподівається, що громадяни України 2017 року зможуть їздити в країни Європейського Союзу без віз.

"Ми будемо намагатися допомогти вашій країні в пошуку рішення для отримання безвізового режиму. Я сподіваюся, що це рішення буде імплементовано в наступному році, і українці зможуть їздити вільно в Європу", - сказала вона в ході спільного брифінгу з Порошенком.

У свою чергу президент України поінформував, що це питання буде обговорюватися на зустрічі на засіданні Європейської Ради 15 грудня.

"Ви знаєте, що було досягнуто компромісу між Єврокомісією, країнами-членами і Європарламентом з приводу механізму призупинення візового режиму, що відкриває "зелене світло". Ми цього довго чекали, і нарешті-то є "зелене світло" для надання українцям безвізового режиму", - сказав Порошенко.

Грібаускайте закликає українське суспільство об'єднатися в проведенні реформ і протистоянні корупції, яка, на її переконання, приносить Україні більше шкоди, ніж військові дії.

"Ваша країна проходить зараз через дуже важливі, глибокі реформи, які є болючими для народу, і дуже важливо зберегти терпіння... Недавні е-декларації продемонстрували, що у вас дуже багато роботи попереду в питанні боротьби з корупцією, яка іноді приносить більше шкоди вашій країні, ніж війна. Це виклик, який тільки політики не зможуть подолати. Потрібно, щоб весь народ України об'єднався", - сказала вона.

Грібаускайте також відзначила, що литовська влада будуть підтримувати Україну в проведенні реформ на всіх рівнях: міжнародному, європейському та двосторонньому.

Раніше Грібаускайте підтримала українців в зв'язку з провальними результатами референдуму щодо Угоди про асоціацію в Нідерландах. "Немає сумнівів, що майбутнє України в руках кожного українця. Сьогодні ми повинні стати більш об'єднаними і рішучими, готовими до реформ, інтеграції і нової європейської України", - зазначила Грібаускайте.

Вона також заявляла, що Україна за 2 роки зробила величезну роботу з підготовки до лібералізації і може отримати безвізовий режим з ЄС до кінця 2016 року - на початку 2017 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 647 | Додав: adminA | Теги: дорожня карта партнерства, Україна і Литва
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ