Пт, 2024-04-26, 02:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 28 » Україна йде слідами путінської Росії
15:50
Україна йде слідами путінської Росії
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

В Україні очевидні "засилля бандитів і непотизм". Про це пише The Economist у статті "Viktor Yanukovich turns eastward", передає УНИАН.

Україна за президенства Віктора Януковича уособлює собою тренд: "експансія на схід західноєвропейських цінностей, що мала місце в 90-х роках, змінилася на просування у західному напрямі пострадянської моделі".

Незважаючи на запевнення українських високопосадовців, що реформи в Україні вже набирають силу, британський журнал вважає, що насправді вже "очевидними є засилля бандитів та непотизм (кумівство)", тоді як реформам ще лише належить розпочатися.

"Перші місцеві вибори за Януковича виявилися брудними. В повітрі гусне атмосфера залякування. Інвестори скаржаться, що їхні бізнеси переходять в руки наближених до Януковича", - зазначає видання.

"Як і в Росії на світанку путінського правління, вплив парламенту, прем'єр-міністра та уряду було обмежено. Рішення ухвалюються в президентській адміністрації. Прокурори, Конституційний суд та центробанк втратили залишки самостійності", - йдеться у публікації.

"Ще одна сторінка, переписана Януковичем з путінської книжки, це експлуатація правої націоналістичної партії в Західній Україні, щоби використати її в ролі опозиції, яку можна подолати порухом руки і яку можна продемонструвати Заходу і Києву як потворну альтернативу очолюваній ним Партії регіонів", - зазначає видання.

Як наголошується у статті, "щоби завдати удару по Тимошенко під виглядом легітимності, уряд винайняв американську компанію, щоби та перевірила її поведінку на прем'єрській посаді".

"Знайшли - як кіт наплакав. Тепер її звинувачують у використанні грошей, отриманих від продажу квот на викид в атмосферу парникових газів, на виплату пенсій, а не на боротьбу із забрудненням, а також у закупівлі карет швидкої допомоги, що не відповідають стандартам", - пише часопис.

Видання зазначає, що "у країні, де крадуть мільярди доларів від тіньових оборудок з газом, такі звинувачення видаються не лише політизованими, але й непереконливими".

Часопис зазначає, що вчинки Януковича наражаються на кволу критику з боку Заходу. Причиною цьому є втома Заходу від України, а також те, що адміністрація США має зараз більш важливі завдання. Окрім того, Вашингтону незручно критикувати Януковича після того, як він зголосився передати США запаси високозбагаченого урану.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 877 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ