Пт, 2024-03-29, 11:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 4 » Україна: кінець демократичного експерименту
14:45
Україна: кінець демократичного експерименту
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

П'ять років тривав демократичний експеримент в Україні. І ось лише за рік новий президент Віктор Янукович беззастережно урізав досягнуті свободи, пише постійний автор Die Presse Едуард Штайнер.

"Список затриманих за останні місяці знову поповнився. Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко - під вартою, його долю розділив і екс-міністр охорони навколишнього середовища Георгій Філіпчук. Всього у в'язниці - зо два десятки високопоставлених чиновників з колишнього уряду, а екс-прем'єра Юлію Тимошенко майже щодня викликають на допити в прокуратуру". Нарешті в Україні наводиться порядок, кажуть в оточенні президента Януковича. Це "нові" зводять рахунки зі "старими", кажуть спостерігачі.

Янукович кардинально змінює правила гри, продовжує автор. "Він таким чином вибудував роботу парламенту, щоб забезпечити собі абсолютну базу влади. У результаті проведених перетворень парламенту знадобилося 8 хвилин, щоб паралельно з ухваленням бюджету схвалити продовження термінів перебування Чорноморського флоту РФ в Севастополі в обмін на більш дешеві газові постачання. Всупереч Конституції було пересунуто термін регіональних і парламентських виборів. Янукович, - продовжує журналіст, - переписав закон про вибори на свій розсуд і скасував реформу Конституції від 2005 року, яка усувала верховенство президента".

За словами Аркадія Мошеса з Інституту Європи, Янукович "планомірно працював над тим, щоб збудувати в Україні свою Росію".

За останній рік Україна опустилася в рейтингу "Репортерів без кордонів", що віддзеркалює ситуацію зі свободою слова у світі, з 89-го на 131-ше місце, зауважує видання. Але в певному сенсі нинішній курс, який змінив хаос, що панував за попереднього уряду, розглядається як прогрес. Так, МВФ після розбіжностей з урядом Тимошенко все ж таки вирішив надати Україні кредит на 15 млрд доларів.

Проте останнім часом спостерігається зростання невдоволення політикою Януковича, і передусім на сході країни, який був оплотом нинішнього президента. Дедалі більше невдоволення демонструє і Росія. Москва розчарована тим, що президент під тиском українських олігархів не забезпечує доступу до тих галузей і підприємств, які "спочатку значилися в списку бажаних покупок". ЄС теж не поспішає з переговорами про вступ України у свої ряди і зі скасуванням візового режиму, зазначає видання.

На думку експерта Мошеса, Україна, з огляду на міжнародну увагу, ризикує знову опинитися в "мертвому куті", з якого вона вибралася після Помаранчевої революції.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 939 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ