Сб, 2024-04-20, 06:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 24 » Україна на порозі виборів: є шанс не перетворитися на Бєларусь - InoPressa
15:25
Україна на порозі виборів: є шанс не перетворитися на Бєларусь - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

На погляд Віталія Кличка, українцям необхідно повернутися на європейський шлях розвитку: якщо Партія регіонів залишиться при владі, "у нас стане як в Бєларусі", кажуть прихильники його партії "УДАР". Зустріч Януковича з Путіним зарубіжні ЗМІ розцінили як деяке зближення з Росією в контексті скорочення альтернатив: найбільше ЄС шокує ув'язнення Тимошенко - "європейської Аун Сан Су Чжі".

Володимир Путін провів зустріч у Ново-Огарьово з президентом України Віктором Януковичем, за підсумками якої заявив про деякий прогрес у досягненні своєї мети - інтеграції української економіки з російською, але не сказав ні слова про зниження для Києва ціни на газ, пише The Christian Science Monitor.

"Ця зустріч ілюструє, що Україна поступово зближується з Росією, тоді як інші варіанти вичерпуються, - коментує Фред Вейр. - Українська економіка серйозно постраждала в останні роки, частково через посилення кризи в Євросоюзі, почасти через критичні ціни на російський природний газ. Кримінальне переслідування і позбавлення волі головного опонента Януковича - Юлії Тимошенко - сильно відштовхнуло ЄС і ще більш ускладнило будь-які можливості економічної інтеграції з Заходом".

"Є деякі підстави думати, що позиції України і Росії зближуються, - сказав Михайло Погребинський, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології. - Товарообіг з Європою скорочується через рецесію, уряд України має серйозні борги. Єдиний напрям, в якому ми можемо шукати фінансової підтримки, - це Росія".

Зустріч Путіна з Януковичем відбулася на тлі дедалі резонанснішого скандалу, пов'язаного із затриманням в Києві російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва, нагадує видання. "Тут всі обговорюють те, що трапилося, - сказала Віра Нанівська, директор Міжнародного інституту політичних досліджень у Києві. - Дехто думає, що Янукович віддав Путіну Развозжаєва як "подарунок".

Парламентські вибори - фактично референдум, де громадяни дадуть оцінку президентству Януковича, стверджує у Financial Times відомий український боксер Віталій Кличко, лідер партії "УДАР" ("Український демократичний альянс за реформи").

Янукович у 2010 році переміг на вільних і справедливих президентських виборах, визнає Кличко, але зараз багато хто песимістично ставиться до його обіцянок поліпшити стан економіки. На думку Кличка, у влади Януковича дві мети - просування олігархічного капіталізму та використання юстиції "для того, щоб садити політичних опонентів, забороняти громадянам акції протесту і душити в ЗМІ критику суперечливої політики уряду".

Тим часом "дипломатична ізоляція від Брюсселя, Москви і Вашингтона поставила Київ у вразливе становище", - переконаний Кличко. Для України найближчі парламентські вибори - шанс повернутися на європейський шлях розвитку, вказує він.

Кличко викладає політичну платформу своєї партії "УДАР": європейські демократичні цінності, основні економічні свободи, боротьба з корупцією, зміцнення громадянського суспільства, незалежні інститути, обмеження повноважень центрального уряду. Політична активність громадян, як і під час Помаранчевої революції, - ключова гарантія чесності виборів, підкреслює він.

Австрійська газета Der Standard пише, що прозахідна партія чемпіона світу з боксу Віталія Кличка "УДАР", яка обіцяє боротися проти корупції та браку демократії, вперше виходить на загальноукраїнські вибори і, за результатами опитувань, може отримати до 19% голосів.

В інтерв'ю Der Standard письменник Максим Кідрук, який балотується в Раду від партії Кличка, каже, що занепокоєний розвитком подій у країні: вона "все швидше рухається в бік автократії та диктатури". За його словами, ситуація ще не стала критичною, проте, якщо напрям не зміниться і Партія регіонів залишиться при владі, "врешті-решт у нас стане, як у Бєларусі". Кідрук висловив надію, що міжнародні спостерігачі, зокрема ОБСЄ, "допоможуть захистити голоси українців, які підтримують демократичні партії".

Політика Віталія Кличка Кідрук описав як "розумну, гідну довіри і цілеспрямовану людину", додавши, що однозначно прозахідна орієнтація Кличка корисна для України. Головні цілі УДАРу, за словами Кідрука, - звільнитися від Партії регіонів, а потім боротися з хабарництвом.

Кідрук також розповів у інтерв'ю, що партія "УДАР" кілька днів тому уклала союз з іншими опозиційними силами і зняла низку своїх кандидатів в різних регіонах, щоб дати дорогу перспективним кандидатам від націоналістичної партії "Свобода" та незалежним. Кідрук спростував чутки про те, що УДАР - "продукт німецького фонду Конрада Аденауера" і спонсорується олігархами.

Героїню Помаранчевої революції Юлію Тимошенко не допустили до участі в парламентських виборах в Україні, нарікає в The Guardian британський юрист, глава Doughty Street Chambers, королівський адвокат Джеффрі Робертсон.

Тимошенко "засуджено до тюремного ув'язнення за дії, які в будь-якій іншій демократичній країні не вважалися б злочином. До її приватного життя вторгаються брутальним чином (майже кожен її рух знімають на відео), а президент і його ручні прокурори постійно її очорнюють", йдеться в публікації. На погляд Робертсона, невинність Тимошенко очевидна. "Її засудили за укладення угоди, яка врегулювала газову кризу, що загрожувала загибеллю людей".

На думку Робертсона, в Україні й досі діє "сталіністська система" - контроль прокуратури над судами. "Президент і його прокурори публічно оголосили Тимошенко винною ще до суду, і суддя-підлабузник виконав їхнє прохання". Автор закликає Великобританію не кидати Тимошенко напризволяще і заявити, що вона стала європейською Аун Сан Су Чжі.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1657 | Додав: adminA | Теги: Бєларусь, Україна, InoPressa, виборів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ