Чт, 2024-03-28, 11:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 15 » Україна не виконуватиме політичну частину "Мінська" до безпекової. ВІДЕО
13:02
Україна не виконуватиме політичну частину "Мінська" до безпекової. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко заявив, що невиконання пакета з безпеки з боку противника перешкоджає просуванню України в політичному процесі реалізації Мінських угод.

Про це він сказав, виступаючи під час передачі озброєння і військової техніки особовому складу ЗСУ в Чугуєві (Харківська обл.) в суботу, 15 жовтня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Не припиняються спроби ворога зірвати Мінські домовленості, хтось намагається забезпечити критичну хвилю щодо Мінська. Я наголошував і наголошую ще раз: цей Мінський план передбачає чіткі заходи та критерії. Поки не буде виконана складова з безпеки, пакет з безпеки, Україна далі в політичному процесі просуватися не буде", - сказав президент.

Порошенко знову нагадав, що пакет з безпеки передбачає: повне припинення вогню, виведення іноземних військ з української території, передачу на першому етапі під контроль ОБСЄ, а на другому етапі - під контроль України неконтрольованих ділянок українсько-російського кордону, відведення важкої техніки і артилерії, безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ до всієї території.

За словами президента, Мінський план - це абсолютно чіткий план повернення українського суверенітету на Донбас, а "все інше на сьогоднішній день - від лукавого".

Порошенко знову підкреслив, що Україна не виключає повномасштабного російського вторгнення, але "українська армія готова дати гідну відповідь".

Порошенко: я не дозволю лідерам деяких партій віддати Росії частину української території

Президент Петро Порошенко заявив, що керівництво низки політичних сил має на меті передати Росії або сепаратистам значну частину української території.

"Керівники деяких політичних партій мають на меті передачу або Росії, або її сепаратистам значної частини української території. Я підкреслюю, що я як президент не дозволю зробити це. І не варто бігати по іноземних посольствах і агітувати, що це передача Донбасу комусь ... Територію віддасте, а миру не отримаєте", - заявив він, говорячи про спроби зірвати Мінський процес.

Глава держави підкреслив, що сьогодні Україні в питанні мирного врегулювання ситуації на Донбасі необхідна єдність суспільства і держави.

"Сьогодні нам як ніколи необхідна єдність суспільства і держави. Спроба розколоти цю єдність - дуже знаковий елемент гібридної війни, яку Росія веде проти суверенної Української держави", - сказав він.

За добу біля Водяного окупанти випустили понад 1 тисячу мін і снарядів

На Донбасі на лінії зіткнення зберігається напруженість: за добу біля Водяного окупанти випустили понад 1 тисячу мін і артилерійських снарядів, повідомив президент Порошенко.

"Напруженість на лінії зіткнення зберігається, тільки по ділянці біля Водяного за останню добу було випущено більше 700 артилерійських снарядів, понад 300 мін - це тільки на маленькій ділянці фронту", - заявив він.

"Те, що нікого не втратили ... є ознакою підвищення кваліфікації і рівня захисту і надійності нашої оборони", - додав президент.

Як повідомлялося, сьогодні, 15 жовтня, в Луганській обласній держадміністрації повідомили, що за минулу добу на Попаснянському напрямку в результаті артилерійського обстрілу двоє військовослужбовців ЗСУ загинули.

Порошенко передав ЗСУ понад 150 одиниць техніки й озброєння

Президент України Петро Порошенко на військовому полігоні в Чугуєві під Харковом вручив представникам військових підрозділів Збройних сил України сертифікати відповідності на військову техніку та озброєння.

"Перелік озброєння і військової техніки, яка зараз передається у війська, включає бойову і транспортну авіацію, ракетно-артилерійське озброєння, танки, бойові машини піхоти, нові вантажні автомобілі та багато чого іншого. Вже є нові українські міномети 80 і 120-міліметрові", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що за останні 2 роки держконцерн "Укроборонпром" передав у війська більше 12 тисяч зразків військової техніки і озброєння.

За даними регіонального медіа-центру Міністерства оборони, в Харкові відбулася передача 157 одиниць техніки і озброєння, в тому числі 109 одиниць наземної та 7 одиниць авіаційної техніки від "Укроборонпрому".

"Така публічна і відкрита передача модернізованих і нових зразків військової техніки, озброєння, їх негайне відправлення в район проведення АТО стала вже добре відомою традицією. І я підкреслюю: ми будемо постійно продовжувати її", - сказав Порошенко.

Раніше Порошенко закликав іноземних політиків припинити не помічати "маскарад" агресії Росії в Україні і убезпечити від неї весь світ.

 

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 671 | Додав: adminA | Теги: політична частина Мінська, безпекова, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ