Чт, 2024-03-28, 17:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 27 » Україна перетворюється на країну диких мавп, де панує соціологічна вакханалія, - Бекешкіна
18:41
Україна перетворюється на країну диких мавп, де панує соціологічна вакханалія, - Бекешкіна
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Україна перетворюється на дикунську державу, масово використовуючи фальшиві соціологічні дослідження. Про це на прес-конференції у Києві сказала соціолог Ірина Бекешкіна. Вона наголосила, що таких зловживань фальшивими соцдослідженнями немає у жодній країні світу, передає Gazeta.ua.

"В Україні відбувається соціологічна вакханалія. Такого немає в жодній країні світу. У нас це є, і з кожним разом все збільшується. На кожній виборчій кампанії фальшивих рейтингів та інституцій з'являється все більше, і ця проблема поглиблюється", - наголосила вона.

Експерт підкреслила, що і до цих виборів використовувалася ця технологія, але раніше це робилося не так нахабно.

Так, зокрема, вона розповіла, що в 2006 році напередодні виборів щотижня з'являлося по 5-6 нових соціологічних інституцій та досліджень, які використовували назви, схожі з існуючими інститутами.

"Тоді все поширювалося тільки в Інтернеті, зараз ситуація змінилася, знову використовують фальшиві дослідження, але тих інститутів, які можна знайти в мережі. Але прикро, що результати досліджень цих "установ" оприлюднюють такі телеканали як "Перший національний", "Інтер", "Україна", передруковують відповідні друковані ЗМІ. Також ця інформація активно гуляє по Інтернету", - наголосила вона.

"Україна все більше стає дикунською країною, яка не перестає дивувати наших колег-європейців", - додала Бекешкіна.

"Це все дуже прикро і, на жаль, це не лише впливає на рівень довіри до соціології. Якщо центральні канали абсолютно безсоромно будуть показувати результати неіснуючих соціологічних фірм і досліджень, то навіщо взагалі займатися соціологією? Навіщо взагалі згадувати про європейську інтеграцію? Бо скоро про нас будуть говорити: "Вони з України, де дуже багато диких мавп", – обурилася соціолог.

20 вересня Ірина Бекешкіна повідомила: деякі українські телеканали та сайти поширили сумнівний рейтинг, згідно з яким лідирує Партія регіонів та "УДАр Віталія Кличка".

Як сказала Бекешкіна, на телеканалі "Інтер", Першому національному та кількох сайтах були оприлюднені результати опитування Інституту дослідження регіонального розвитку України. За її словами, цей інститут насправді існує, але "дуже сумнівно, що він проводив якесь опитування, тому що на його сайті про це немає жодної інформації. Остання інформація на цьому сайті датується осінню 2009 року", – зазначила Бекешкіна.

Додамо, телеканали ICTV, "Україна" та "Перший національний" у серпні випустили в ефір найбільшу кількість матеріалів з ознаками замовності (або цензури). Такими були результати узагальненого моніторингу матеріалів у теленовинах, а також випадків замовчування важливої інформації.

Соціолог: фірми-"одноденки" завищують рейтинг Королевської за вказівкою адміністрації президента

Соціологи заявляють, що під час нинішніх парламентських виборів в Україні не так багато "липової" соціології. Таку думку завідувач відділу соціологічно-політичних процесів Інституту соціології НАУ Олександр Вишняк, передає УНІАН.

"Зараз в Україні не так багато "липової" соціології, як це було під час 2006-2007 років", - сказав він. В той же час, за його словами, ті соціологічні фірми-"одноденки", які нині є, переважно виходять з єдиним гаслом "попит на третю силу".

"Це свідчить про те, що весь цей процес робиться в одному місці", - сказав Вишняк.

Крім того, за його словами, інформація від цих так званих "соціологічних фірм" розповсюджується на владних телеканалах, а також на 3-4 інтернет-ресурсах". Він зауважив, що, зазвичай, в опитуваннях таких фірм завищується рейтинг партії "Україна – вперед!".

"Кому це вигідно? Це можуть робити тільки адміністрація президента. Незважаючи на те, що в усіх опитуваннях підвищується рейтинг Наталії Королевської, штаб Королевської немає такого впливу на ЗМІ", - сказав Вишняк.

В свою чергу, слова Вишняка підтвердила і директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна. Вона зауважила, що, як правило, такі "липові" фірми дають рейтинг Королевській на рівні понад 6%, в той час як рейтинг інших соціологічних інституцій показує, що її політична сила не набирає 5%.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: країну диких мавп, Україна, Бекешкіна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ