Пт, 2024-03-29, 01:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 8 » Україна підписала зі США концепцію партнерства в галузі оборони
19:23
Україна підписала зі США концепцію партнерства в галузі оборони
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Пентагону Ештон Картер й міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі в Лондоні підписали спільний документ, який створює основу для поліпшення обороноздатності ЗСУ та підвищення ефективності допомоги з боку США у військовій сфері. Церемонія підписання відбулася в четвер, 8 вересня 2016 року, у британській столиці, де проходить конференція "Діяльність ООН з підтримання миру", повідомляє "Укрінформ".

"На знак постійної підтримки України з боку США, міністри Картер і Полторак підписали концепцію двостороннього партнерства - документ, який забезпечує основу для США і України щодо підвищення обороноздатності ЗСУ, просування найважливіших українських оборонних реформ, удосконалення процесів управління ресурсами та поліпшення співпраці в галузі оборонних технологій", - зазначили у Пентагоні.

Концепція партнерства спиратиметься на міцні партнерські відносини між США і Україною та підвищить ефективності зусиль США щодо сприяння безпеці.

Глави оборонних відомств також обговорили крихке перемир'я на сході України. У цьому зв'язку американська сторона підкреслила, що зберігає прихильність "повній імплементації Мінських угод на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Глава Пентагону закликав Полторака зберігати прихильність "амбітній українській програмі комплексних реформ в галузі оборони".

Як повідомлялося, експерти вважають, що після призначення Терези Мей на посаду прем'єра Великої Британії політика цієї держави стосовно РФ стане значно жорсткішою. Подібний ефект також не виключається в Сполучених Штатах, у тому випадку, якщо на президентських виборах переможе Гілларі Клінтон.

Гібридна війна на Донбасі проти України закінчиться принизливою поразкою для РФ - міністр оборони США

Позиція США в питанні агресії РФ проти України лишається незмінною, окупація Криму визнано не буде, заявив міністр оборони США Картер на зустрічі зі своїм українським колегою Полтораком під час відвідин Великої Британії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Позиція США щодо агресії проти України залишається непохитною, анексія Криму ніколи не буде визнана, а гібридна війна на Донбасі проти України закінчиться принизливою поразкою для Росії", - сказав Картер.

Як повідомляє прес-служба Міноборони України, очільник оборонного відомства США запевнив у подальшій підтримці України в проведенні реформ. "Я особисто вивчав Стратегічний оборонний бюлетень, й дуже високо оцінюю масштаби реформ у Збройних Силах України. Ці реформи є складними, але вкрай необхідними для розвитку комплексних оперативних можливостей для захисту суверенітету України", - зазначив Картер.

Під час зустрічі керівники оборонних відомств України і США обговорили низку питань українсько-американських відносин в оборонній галузі.

"Сполучені Штати Америки - наш партнер, який послідовно і наполегливо вживає всіх можливих заходів для підтримки суверенітету і незалежності нашої держави. Допомога з боку США є вагомим фактором у протидії агресії РФ проти України", - зазначив міністр оборони України.

Полторак подякував Картеру за надану практичну й матеріально-технічну допомогу з боку США.

Стратегічні радники від США та Великої Британії допоможуть реформувати Міноборони України

На прохання Міністерства оборони України Велика Британія і США направляють радників високого рівня для допомоги в галузі реформування оборонного відомства. Про таке рішення Полторака повідомили його колеги Майкл Феллон та Картер під час двосторонніх зустрічей в четвер у Лондоні, повідомив офіційний сайт Міноборони України.

"Вже найближчим часом в Україні від уряду США буде направлений радник стратегічного рівня: 4-х зірковий генерал Джон Абізейд. З 2003 року по 2007 рік генерал Абізейд займав посаду командувача Центрального командування ВС США", - наголошується в повідомленні.

Радник від Великої Британії - генерал Нік Паркер, колишній командувач сухопутних військ Збройних сил Великої Британії.

"Діяльність цих стратегічних радників в Україні сприятиме нарощуванню темпів і масштабів оборонної реформи", - наголосили у прес-службі.

Велика Британія в 2017 році підготує 5 тисяч українських військових за стандартами НАТО

Полторак і Феллон на зустрічі в Лондоні в четвер обговорили перспективи продовження підготовки українських військовослужбовців за стандартами НАТО.

Полторак подякував Великій Британії за роботу інструкторів, які підготували понад 2500 військовослужбовців Збройних сил України за різними напрямками, підтримку реформування та активний внесок британських інструкторів в цьому процесі.

"Обсяги допомоги Великої Британії передбачається збільшити в рази. Наступного року буде підготовлено 5000 військовослужбовців України за стандартами НАТО - це нова мета тренувальної місії Великої Британії в Україні", - поінформував Феллон.

Сторони також обговорили напрямки подальшої співпраці в оборонній галузі між Великою Британією та Україною. Зокрема, домовилися оперативно адаптувати всебічну підтримку Великій Британії відповідно до потреб ЗСУ.

Окрім того, Полторак зустрівся в Лондоні з начальником Генерального штабу оборони Великої Британії Стюартом Пічем. Сторони домовилися про нарощування співробітництва по лінії генеральних штабів для вдосконалення процесу підготовки військ за кращими стандартами НАТО.

"Генеральні штаби України і Великої Британії посилюватимуть співпрацю", - зазначив голова Міноборони України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 679 | Додав: adminA | Теги: концепція партнерства в галузі обор, США, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ