Пт, 2024-04-26, 23:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 8 » Україна пішла на газові поступки Росії, зібльшивши обсяги закупівлі
20:02
Україна пішла на газові поступки Росії, зібльшивши обсяги закупівлі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


ВАТ "Газпром" збільшить постачання природного газу Національній акціонерній компанії (НАК) "Нафтогаз України" в 2010 році з 33,7 млрд куб м до 36,5 млрд куб м. Відповідні домовленості були досягнуті в ході зустрічі міністра палива і енергетики Юрія Бойка і голови НАК Євгенія Бакуліна з главою "Газпрому" Олексієм Міллером у Москві в четвер, 8 квітня, повідомила прес-служба Міністерства палива і енергетики України.
Сьогодні також стало відомо, що "Газпром" поки що не планує авансових платежів Україні за транзит газу, повідомив заступник голови правління "Газпрому" Валерій Голубєв.

Відповідаючи на запитання, чи справді "Газпром" здійснив Україні авансовий платіж за транзит російського газу до Європи, він сказав: "Ми заплатили за транзит в березні. За квітень поки що не платили. У нас немає взаємних боргів".

На запитання, чи збирається "Газпром" авансом заплатити за транзит газу в майбутньому, Голубев відповів: "Поки що ні".

Останній раз НАК "Нафтогаз України" отримував гроші від "Газпрому" в рахунок транзиту природного газу в квітні 2009 року, коли російська газова монополія авансом в рахунок майбутніх послуг транзиту перерахувала близько 0,5 млрд дол. Дещо раніше в 2009 році "Нафтогаз" домовився з "Газпромом" про купівлю 11 млрд кубометрів природного газу на суму близько 1,6 млрд дол також в рахунок послуг транзиту.

Російська сторона заявляла, що "Газпром" заплатив загалом у минулому році авансом за транзит 2,15 млрд дол – орієнтовно по лютий 2010 року.

У лютому перший заступник голови правління "Нафтогазу" Ігор Діденко заявляв, що перший платіж за транзит "Газпром" повинен буде зробити за березень - до 20 квітня, оскільки на початок року поточного переплата російської газової монополії все ще становила близько 700 млн дол.

У січні-лютому "Нафтогаз" прокачав 19,2 млрд кубометрів газу, що з урахуванням зростання тарифу на транзит природного газу з цього року до 2,78 дол за 1 тис кубометрів на 100 км дозволяє оцінити послуги української монополії в 650 млн дол.

Як повідомлялося, переговори прем'єр-міністра Миколи Азарова і його російського колеги Володимира Путіна з питання зниження ціни газу для України пройшли 25 березня в Москві. Сторони не досягли конкретних домовленостей, проте в "Газпромі" заявили, що зниження ціни газу залежить від збільшення обсягу його імпорту.

Однією з головних тем зустрічі стала ціна природного газу. За інформацією джерела серед членів української делегації, Азарову довелося переконувати у необхідності зниження вартості палива не тільки Путіна, а й безпосередньо керівництво "Газпрому".

Про те, що газотранспортний консорціум не є тією платою, за яку Росія готова знизити ціну газу для України, раніше джерела вже заявляли. Сторони не змогли домовитися про щось конкретне.

Раніше у Москві неодноразово заявляли, що цілком задоволені контрактом від 19 січня 2009 року, що був підписаний Кабміном Юлії Тимошенко. І перш ніж погоджуватися на внесення змін, потрібно зрозуміти, що Росія отримає натомість".

У "Газпромі" неофіційно заявили: "Якщо ми тут втратимо 3 млрд дол, то десь-таки повинні їх заробити".

Раніше сам керівник "Газпрому" Олексій Міллер офіційно заявляв про те, що "Газпром" влаштовують газові контракти, підписані в минулому році. Разом з тим президент України Віктор Янукович висловився за перегляд існуючих домовленостей.

24 листопада 2009 року ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" підписали доповнення до контракту купівлі-продажу природного газу від 19 січня 2009 року, відповідно до яких річна контрактна кількість газу на 2010 рік встановлена в обсягу 33,75 млрд куб м.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1229 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ