Ср, 2024-04-24, 04:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 28 » Україна почала одержувати венесуельську нафту для Бєларусі
21:48
Україна почала одержувати венесуельську нафту для Бєларусі
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Україна почала приймати венесуельську нафту для Бєларусі. 25 квітня до причалу №1 нафтогавані Одеського морського торгового порту поставлений танкер Sea Star (завдовжки 249 м, під прапором Мальти) з 80 тис т нафти призначенням на Мозирський нафтопереробний завод (Республіка Бєларусь), повідомляє прес-служба Міністерства транспорту і зв'язку України.
"Зараз рентабельність варіанту транспортування нафти для Бєларусі через Одеський порт і далі залізницею вантажоодержувачеві розраховується економістами. У разі сприятливого завершення експерименту вантажопотік може сягати 4 млн т на рік (згідно з домовленостями двох країн)", - сказано в повідомленні.

Начальник порту Микола Павлюк підтвердив, що перевалка транзитної нафти на Бєларусь для Одеського порту не є проблемною. За його словами, життєздатність маршруту більше залежить від синхронізації роботи нафтобаз, які надають ємкості, і наявності достатньої кількості залізничних цистерн.

Бєларусь має намір імпортувати нафту з Венесуели через суперечки з Росією навколо мит при постачаннях російської нафтосировини.

Як повідомлялося, раніше Київ і Мінськ домовилися про постачання в квітні ц.р. 80 тис тонн нафти з Венесуели до Бєларусі. За словами представника "Бєлнафтохіму", перший танкер доставить 80 тис тонн венесуельської нафти в Одеський порт, а звідти нафта транспортуватиметься залізницею. Разом з тим, за словами представника білоруської компанії, тривають переговори про можливість постачання нафти з Венесуели до Бєларусі нафтопроводом "Одеса-Броди".

Також Міністерство палива і енергетики України і концерн "Бєлнафтохім" мають намір до 1 червня ц.р. розглянути можливість і підготувати пропозиції для урядів двох країн щодо транспортування нафти на білоруський нафтопереробний завод (НПЗ) з використанням магістральних нафтопроводів України і Бєларусі. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торговельно-економічної співпраці.

Крім того, сторони досягли домовленості, що до кінця квітня буде узгоджено питання встановлення конкурентного тарифу на транспортування залізничним транспортом нафти, що прямує транзитом через Україну до Бєларусі.

Лукашенко не допустить отримання РФ прибутку від переробки венесуельської нафти

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко має намір виключити можливість передачі Росії частини прибутку від переробки венесуельської нафти на Мозирському нафтопереробному заводі (НПЗ). Як повідомили в прес-службі глави Бєларуської держави, відповідне доручення Лукашенко зробив генеральному директорові Мозирського НПЗ Анатолію Купріянову.

"Якщо хоч одна копійка піде на ту сторону, нарікайте на себе. Все до копійки і прибуток повинні бути в Бєларусі. Їм не треба було переробляти нафту, і прибуток не був потрібний. Якщо хтось заважатиме, кажіть одразу", - сказав Лукашенко.

Президент Бєларусі наголосив, що весь прибуток від переробки венесуельської нафти на Мозирському НПЗ має залишитися в Бєларусі, попри те, що більш як 40% акцій заводу належить російським акціонерам.

У свою чергу Купріянов зазначив, що якість венесуельської нафти є надзвичайно високою. "Завод готовий переробляти цю нафту, вона високої якості, з великим вмістом світлих нафтопродуктів і низьким змістом сірки. Ми вже переробляли нафту з аналогічним складом, тому щойно ця нафта буде поставлена, технічно підприємство одразу ж буде готове злити її, переробити на технологічних об`єктах і передати товарну продукцію замовникові - Бєларуській нафтовій компанії", - сказав він.

За словами гендиректора Мозирського НПЗ, результати переробки пробної партії венесуельської нафти оцінюватиме Білоруська нафтова компанія, і лише після цього будуть визначені подальші можливості з продовження закупівель і переробки венесуельської нафти на Мозирському НПЗ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1032 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ