Пт, 2024-04-19, 04:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 6 » Україна почала запроваджувати санкції проти російських компаній
14:09
Україна почала запроваджувати санкції проти російських компаній
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна, яка 25 січня приєдналася до санкцій США, Євросоюзу, Швейцарії та країн "Великої сімки", позбавила 160 російських компанії ліцензій і дозволів, які дають право на певні види діяльності. Як передає УНІАН, про це сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус в ході Години запитань до уряду в парламенті.

"Було питання про анулювання або призупинення ліцензій та інших дозвільних документів, які зупиняють певний вид діяльності. Хотів би повідомити наступне: на даний момент по відношенню до 160 суб'єктів господарської діяльності Російської Федерації діють такі санкції", - сказав Абромавічус.

Також міністр зазначив, що на даний момент резиденти Російської Федерації, які підпадають під санкції ЄС, США, Швейцарії та країн "Великої сімки", не зможуть отримувати пасивні доходи у вигляді роялті та відсотків на території України, а також брати участь у приватизації та оренді державних підприємств.

"Нещодавно, тобто 25 січня, було ухвалено рішення РНБО (Ради національної безпеки і оборони - ред.) про приєднання до санкцій США і ЄС, Швейцарії та країн "Великої сімки", які в тому числі тих, що включають такі заходи як заморожування рахунків і активів фізичних та юридичних осіб", - сказав міністр.

За словами Абромавічус, остаточний список осіб, які підпадають під санкції, знаходиться на кінцевій звірці і після затвердження президентом буде опублікований.

Крім того глава відомства сказав, що Мінекономрозвитку підготувало законопроект, що забороняє приватизацію державного майна на тимчасово окупованих територіях.

У той же час, міністр юстиції Павло Петренко, який був присутній на засіданні парламенту, зазначив, що рішення РНБО про приєднання до західних санкцій включає серйозну економічну складову.

"РНБО ... минулого тижня ухвалило рішення щодо введення санкцій. Зараз це рішення буде опубліковано, і ви побачите, що частина санкцій стосується і економічних обмежень", - сказав Петренко.

Як повідомлялося, 14 серпня 2014 року парламент ухвалив урядовий закон про санкції, яким передбачено понад 20 видів обмежувальних заходів, зокрема, припинення транзиту енергоресурсів. Це дозволило уряду передати на розгляд Ради нацбезпеки і оборони список санкцій щодо 172 фізичних та 65 юридичних осіб з РФ і низки інших країн, які підтримують російську агресію на сході України.

Санкції будуть вводитися виключно проти іноземних громадян, які причетні до порушення суверенітету України. Також одним з положень закону, зокрема, передбачено заборону на приватизацію українських підприємств громадянами Росії.

Закон вступив в дію 11 вересня 2014 року, після чого уряд направив РНБО пропозицію про введення санкцій.

Петренко: рішення про введення санкцій проти осіб, причетних до агресії РФ, знаходиться на оформленні

Міністр юстиції України Павло Петренко зазначає, що рішення про введення санкцій проти осіб, причетних до агресії РФ, знаходиться на оформленні, про це він сказав під час години запитань до уряду.

"Після призначення новим секретарем РНБО Олександра Турчинова, буквально днями Рада нацбезпеки і оборони ухвалила рішення про введення відповідних санкцій проти осіб, причетних до агресії РФ по Україні", - сказав Петренко.

"Це рішення зараз знаходиться фактично на оформленні та буде опубліковано в тій частині, яка визначена РНБО публічною", - додав міністр.

Він також нагадав, що право на ініціювання введення санкцій має парламент, президент, Нацбанк, СБУ і Кабінет міністрів.

Петренко закликав парламентаріїв долучитися до цього процесу і вносити в РНБО свої пропозиції щодо введення тих чи інших санкцій.

"Єдиним органом, який приймає рішення про введення санкцій, є Рада національної безпеки і оборони", - зазначив він.

Петренко зазначив, що уряд вживає вичерпних заходів в частині санкцій щодо країни-агресора та її спільників.

Відповідаючи на запитання депутатів, Петренко підкреслив, що український уряд в перший день, коли був прийнятий закон про санкції, "прийняв розпорядження про введення повного пакету санкції щодо ста компаній і тисячі громадян іноземних держав. В тому числі, серед цих санкцій є і санкції економічного характеру. Ці матеріали були відразу передані в РНБО".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: Україна, санкції проти російських компаній
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ