Пт, 2024-04-26, 05:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 22 » Україна поминає Героїв Небесної сотні
20:33
Україна поминає Героїв Небесної сотні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Герої Майдану Сергій Нігоян і Михайло Жизневський віддали своє життя за соборність України, її майбутнє. Про це заявив журналістам у четвер, 22 січня, після урочистостей з нагоди Дня Соборності прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає Укрінформ

"Сьогодні виповнюється рік з того моменту, як Сергій Нігоян і Михайло Жизневський віддали своє життя за нашу соборність, за нашу незалежність, за наше майбутнє, разом з мільйонами українців, борючись за Українську державу", - сказав Яценюк.

Він закликав пом'янути сьогодні їх і тих українських воїнів, які загинули у боротьбі за українську незалежність. Окрім того, глава уряду закликав підтримати і тих, хто сьогодні зі зброєю в руках відстоює нашу соборність і наше право жити у своїй країні.

"І ми це право вибороли і будемо боротися далі", - наголосив Яценюк.

У Львові вшанували пам'ять перших загиблих Героїв Небесної сотні

Сьогодні у Львові, в День Соборності України вшанували пам'ять перших загиблих Героїв Небесної сотні. Як передає УНІАН, в гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла пройшла панахида за першими загиблими учасниками Революції гідності - Юрієм Вербицьким, Сергієм Нігояном та Михайлом Жизневським.

У молитві взяли участь громадські активісти, представники місцевої влади, вірменської та бєларуської громад, родичі та друзі загиблих.

"Те, що відбулося рік тому на Майдані, - це просвітлення, явне бачення боротьби добра і зла. Бог допустив, щоб в історії нашого народу і держави ми бачили цю боротьбу, щоб ми нарешті ставали своєю свідомістю по одну або іншу сторону барикад. Перемога наша в тому, що ми це усвідомлюємо і багато хто з нас не боїться ставати на бік добра. Цю перемогу ще не одержано, а буде здобуто тоді, коли кожен і кожна з нас перейметься ідеєю доброти в повсякденному житті", - звернувся до присутніх у храмі викладач Українського католицького університету отець Михайло Димид.

Після завершення панахиди керівництво Львівщини та громадськість на Личаківському цвинтарі поклали вінки і квіти до могили Героя Небесної сотні Юрія Вербицького та могил загиблих під час Революції Гідності та антитерористичної операції.

Сьогодні з самого ранку вже сотні львів'ян відвідали Личаківське кладовище, де і зараз городяни та гості міста покладають квіти і запалюють лампадки біля Меморіалу воїнів Української Галицької Армії, каплиці президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича, могили Держсекретаря військових справ ЗУНР Дмитра Вітовського, коменданта Січових стрільців Михайла Галущинського, засновника організації "Пласт" Олександра Тисовського, несуть свічки та квіти до могил загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України і могил учасників Революції Гідності на полі почесних поховань Личаківського цвинтаря.

Також сьогодні у Львівському Національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться урочиста академія з нагоди Дня Соборності України, на яку запрошені переселенці з Донецької та Луганської областей та Криму, а також військовослужбовці - учасники антитерористичної операції на сході України.

Нагадаємо, в ці дні рік тому на Майдані в Києві скоєно перші вбивства активістів Революції Гідності, які стали першими Героями Небесної сотні. Юрій Вербицький - науковець зі Львова, викрадений в Києві 21 січня, помер від тортур; Сергій Нігоян - 20-річний вірменин з Дніпропетровщини, який був охоронцем Євромайдану в Києві, убитий під час подій біля стадіону "Динамо" 22 січня; Михайло Жизневський - бєларуський активіст Євромайдану і журналіст, член Самооборони Майдану, загинув 22 січня на вул. Грушевського в Києві.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1095 | Додав: adminA | Теги: Україна поминає Героїв Небесної сот
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ