Пт, 2024-04-19, 15:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 4 » Україна посідає друге місце в Європі за кількістю смертей від раку
10:57
Україна посідає друге місце в Європі за кількістю смертей від раку
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/


Україна й Росія займають друге місце в Європі за кількістю жителів, що померли від раку. У цих країнах на кожні 100 тис осіб припадає 347 смертельних випадків. Про це заявили в середу, 3 лютого, представники Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) напередодні всесвітнього дня боротьби з раком, що відзначається 4 лютого.
Перше місце в Європі за кількістю жителів, що померли від раку, займає Угорщина. За словами представників ВООЗ, на кожні 100 тис жителів Угорщини припадає 458 смертельних випадків від цього захворювання, передає Інтерфакс.

Як заявили в ВООЗ, кількість смертельних випадків, викликаних на рак, буде в Європі поступово збільшуватися. При цьому, за їх словами, можна було б запобігти до 40% випадків захворювання на рак, якщо б люди вели здоровий спосіб життя і поліпшили механізми виявлення раку. Для того щоб зменшити ризик захворювання на рак, необхідно менше перебувати на сонці, а також зменшити обсяги споживання алкоголю і тютюну.

Як заявили представники ВООЗ, у країнах Європи до ризику захворювання на рак найбільшою мірою схильні люди з низьким і середнім рівнем доходу, які в меншій мірі усвідомлюють фактори ризику, а також мають обмежений доступ до ефективної медичної допомоги.

72% смертельних випадків, викликаних захворюванням на рак, зафіксовані в країнах з низьким і середнім рівнем доходу на душу населення, заявляють у ВООЗ. Незважаючи на зусилля, що вживаються щодо зниження обсягів вживання тютюну, рак легенів залишається головною причиною смертності.

Всесвітня організація охорони здоров'я попереджає, якщо не вжити рішучих заходів, в найближчі десять років рак забере життя 84 млн людей, передає ИТАР-ТАСС. За прогнозами ВООЗ, до 2013 року в світі буде нараховуватися 15 мільйонів онкологічних хворих.

Експерти звертають увагу на те, що в наш час добре відомі причини виникнення ракових захворювань, що дає можливість запобігти не менше одній третині нових випадків. Є також методики, що дозволяють виявляти це захворювання на ранній стадії і проводити ефективне лікування ще однієї третини випадків.

Існують ефективні схеми полегшення болю і надання паліативної допомоги всім хворим на рак. Однак всі ці знання не завжди застосовуються на практиці, і багато держав не відносять профілактику раку і боротьбу з ним до пріоритетних сфер, визнають експерти організації.

ВООЗ настійно рекомендує всім країнам світу вжити ефективні національні програми боротьби проти раку і використовувати наявні ресурси не лише на лікування, а й проведення профілактичних заходів.

У листопаді минулого року фахівці японського Університету Канадзава вперше в світі апробували метод діагностики раку органів травлення і печінки на основі аналізу генетичних змін в крові. Точність визначення захворювання за допомогою такої методики досягає 90 %.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1241 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ