Пт, 2024-04-26, 19:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 11 » Україна пропонує своє зерно, Індія - м'ясо буйвола
14:25
Україна пропонує своє зерно, Індія - м'ясо буйвола
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Президент України Віктор Янукович і прем’єр-міністр Індії Манмохан Сінгх сьогодні у Нью-Делі взяли участь у церемонії підписання низки двосторонніх документів. Як передає УНІАН, у їхній присутності було підписано:

1. Договір між Україною та Індією про взаємну правову допомогу в цивільних та господарських справах. Документ створює ефективний міждержавний механізм правового захисту громадян та юридичних осіб, надаючи їм можливість вільно звертатися до суду та інших компетентних органів, подавати позови та захищати свої права та інтереси.

2. Міжурядову угоду про співробітництво у сфері оборони. Документ створює правові умови для розвитку співробітництва в оборонній, військовій та військово-технічній сферах. Підписання угоди забезпечить переведення профільної співпраці в системну площину, сприятиме налагодженню довготривалих зв’язків і контактів між підрозділами оборонних відомств, підприємствами та науково-дослідними установами оборонної галузі.

3. Міжурядову угоду про науково-технологічну співпрацю. Угода створює необхідну нормативно-правову базу для проведення засідань спільного українсько-індійського Комітету з науково-технічного співробітництва, розробки програм профільного співробітництва, обміну спеціалістами та інформацією, проведення спільних семінарів та конференцій тощо.

4. Угоду між Державною інспекцією ядерного регулювання України та Радою з регулювання атомної енергетики Індії про обмін технічною інформацією та співпрацю у сфері ядерної безпеки та радіаційного захисту. Документ передбачає реалізацію спільних дослідницьких програм, обмін інформацією з питань правового регулювання, регулятивних аспектів спорудження та експлуатації АЕС, утилізації ядерного пального й захисту довкілля, захисту від ядерного забруднення та радіації, операційної безпеки, запобігання та реагування на відповідні надзвичайні ситуації. Угода є першим двостороннім документом у зазначеній сфері - її підписання відкриває шлях до можливого укладення рамкового документу в галузі атомної енергетики.

5. Меморандум про взаєморозуміння у сфері стандартизації, оцінки відповідності та якості між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Бюро індійських стандартів. Метою підписання документа є усунення технічних бар’єрів у торговельних та економічних відносинах між державами. Відповідно до меморандуму, сторони здійснюватимуть співробітництво у сфері стандартизації, оцінки відповідності та якості на основі додаткових документів, що передбачатимуть прийняття міжнародних стандартів як національних з метою усунення технічних бар’єрів у торгівлі та сприяння науково-технічному розвитку.

Крім того, Індія виступає за лібералізацію візового режиму з Україною. Про це сказав прем'єр-міністр Індії Манмохан Сінгх. За його словами, потрібно зробити більш доступними поїздки для бізнесменів, громадських діячів, студентів тощо, що буде сприяти розвитку двосторонніх контактів між Україною та Індією.

Україна хоче продавати Індії більше зерна, Індія Україні - м'ясо буйвола

Україна хоче продавати більше зерна до Індії, а Індія зацікавлена в експорті до України м’яса буйвола. Про це сказав журналістам виконувач обов’язків міністра аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк сьогодні в Нью-Делі (Індія).

Він зауважив, що сьогодні 35% усього торговельного балансу між Україною та Індією становить аграрний сектор.

"Ми цього року наростили експорт до Індії на 45%, у порівнянні з минулим роком, тобто ми подвоїли. І торговельний баланс за аграрним сектором у 2012 році становить 1 млрд 400 млн доларів", - сказав міністр.

Він нагадав, що Україна здебільшого експортує соняшникову олію, соняшникове насіння і починає експортувати зернові.

"У невеликому обсязі, але починаємо експортувати", - сказав Присяжнюк.

Він висловив сподівання на збільшення експорту зернових до Індії, хоч і зауважив, що, враховуючи специфіку ринку, сподіватись на кардинальне збільшення в найближчі роки не можна.

"Але на те, що він буде поступово збільшуватись, ми сподіваємось і переконані", - сказав міністр.

Він зауважив, що торговельні кола Індії зацікавлені, щоб їхня продукція також йшла на український ринок, і одне з важливих питань – це питання розгляду можливості постачання на український ринок м’яса буйвола.

"Це питання складне, ми вивчаємо це питання, починаючи з 2000 року", - сказав Присяжнюк, зауваживши, що рішення ухвалять лише після ретельної перевірки, наскільки ця продукція відповідає міжнародним стандартам якості, а також після звіту Міжнародного епідеміологічного бюро щодо безпечності регіону, з якого пропонується постачати м’ясо, щодо епідзахворювань.

Довідка

Країни БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай ) є найбільшими державами світу, що розвиваються, належачи до кола 12 найбільших економік. Їхній сумарний ВВП перевищує 13 трильйонів доларів, що приблизно дорівнює чверті загальносвітового.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1219 | Додав: adminA | Теги: Індія, Україна, є зерно, м'ясо буйвола
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ