Пт, 2024-04-26, 15:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Липень » 30 » Україна разом з ЄС ліквідує наслідки конфлікту на Донбасі
15:28
Україна разом з ЄС ліквідує наслідки конфлікту на Донбасі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Україна розраховує на допомогу Європейського Союзу в подоланні наслідків військового конфлікту на сході країни та створенні умов для проживання вимушених переселенців зі сходу та Криму взимку, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.

"Ми маємо на сьогодні 58 тисяч внутрішньо переміщених осіб, за деякими даними - їх близько 100 тисяч, і ми передбачаємо, що цифра збільшуватиметься. Їм необхідно створити дах над головою, нормальні умови проживання, соціальної адаптації, працевлаштування. Для цього необхідна відповідна інфраструктура - можливо, модернізація тієї, яка вже існує", - наводить прес-служба Мінрегіонбуду слова Гройсмана.

Під час зустрічі з директором генерального директорату з гуманітарних питань і цивільного захисту Єврокомісії Жаном-Луї де Броувером у Києві в середу він повідомив, що переселенців із Криму та Донбасу розселяють у санаторно-курортних комплексах, держава постійно інвентаризує нові об'єкти для заселення, але далеко не всі вони пристосовані для проживання взимку.

"Найголовніша проблема в тому, що ми входимо в зимовий період. Виникає питання опалення приміщень. Ми маємо бути до цього готові", - зазначив він.

У свою чергу Жан-Луї де Броувер високо оцінив зусилля українського уряду щодо відновлення, хоча б часткового, умов для проживання та повернення людей у міста, які звільнені від бойовиків.

"Наш досвід свідчить, що найкращий сценарій пережити зиму - створити у рідних містах і селах цих людей умови для їхнього повернення. Один із механізмів, який ми можемо використати, - спрямування коштів на цивільний захист. Це допоможе нам зібрати необхідне обладнання, щоб надати його Україні у необхідній кількості. Ми це робили в Сербії та Боснії у рамках подолання наслідків масштабної повені", - зазначив він.

Сторони дійшли висновку, що сьогодні доволі складно оцінити наслідки руйнувань на сході України, оскільки там точаться бої й озброєні банди цілеспрямовано знищують інфраструктуру регіону, але все-таки необхідно якомога швидше визначити конкретні потреби України у відновленні цих територій, а також у питанні створення умов проживання внутрішньо переміщених осіб у зимовий період.

"У нас є штучно створена проблема, ми маємо зрозуміти її обсяги і спільно з'ясувати, що нам необхідно зробити для вирішення питання", - наголосив Гройсман.

Він висловив побажання, щоб приїзд технічної місії з Брюсселя щодо оцінки першочергових потреб України у подоланні наслідків військової агресії, який планувався на жовтень, відбувся раніше.

"Ми маємо бути швидкими, маємо наздогнати час. Дата приїзду місії - питання, яке залишається на стороні Євросоюзу, але ми маємо якомога швидше оцінити ситуацію і розробити план дій", - сказав Гройсман.

Сторони домовилися зустрітися за тиждень у рамках робочої зустрічі вже з напрацюванням попередніх пропозицій щодо вирішення питання внутрішньо переміщених осіб.

Раніше повідомлялося, що США планують надати Україні 7 млн доларів допомоги на відновлення звільнених від терористів населених пунктів на сході країни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 925 | Додав: admin | Теги: донбас, ЄС, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ